Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2012, 21:32:29
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nu e prima dată când cv-ul unui părinte contemporan este falsificat deliberat, prin încărcărcarea lui cu fapte atribuite altor personaje din alte epoci, pentru impresionarea credincioșilor slabi la minte și la duh.
E ceva real legat de viața părintelui? Mă refer la ceea ce apare în cv părintelui. Până acum ai demontat cam orice legat de viața părintelui. Să ai în vedere faptul că sunt departe de gândul de intra într-o polemică pe această temă.

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Unul din motivele pentru care mulți oameni amână pocăința este faptul că se înmulțesc sectarii cu aparență ortodoxă a căror "mărturie" este plină de falsuri și autoamăgiri prezentate ca revelație infailibilă.[/url]
Sectarii aștia pe care îi amintești merg la Sf Biserică și slăvesc mai întâi de toate Sf Treime, apoi pe Maica Domnului și apoi pe toți sfinții. Nimeni nu a vorbit de infailibilatea părintelui și nici nu se poate vorbi de așa ceva. Dar faptul că a fost un sfânt Dumnezeu știe mai bine. Ceea ce e interesant că toți din cler care l-au cunoscut, cel puțin din câți am cunoscut eu sau a căror mărturisiri le-am primit, îl mărturisesc ca pe un sfânt. Nu mai luăm în considerare și mărtusirile mirenilor care l-au cunoscut, căci iarăși o să fie catalogați drept sectari sau habotnici.

Și eu mă întâlnesc tot mai des de oameni care interpretează anumite cuvinte ale părintelui răstălmăcindu-le în fel și chip de-ți stă mintea în loc. Dar asta ne ne dă dreptul de a-l cataloga drept sectar, ci doar trebuie să îngăduim neputința unora sau mai exact să ne coborâm la nivelul fiecăruia de înțelegere. Oricum cine se apropie cu adevărat de părintele Arsenie, împlicit acesta va fi direcționat pe drumul cel bun, căci părintele asta a spus și asta l-ar bucura pe el: să ne schimbăm viața prin faptele, vorbele și gândurile noastre, clădindu-ne viața pe Hristos Cel cu Cruce. Asta l-ar bucura pe el: ”să fiți buni, să faceți fapte bune, să mergeți pe linia Bisericii și să fiți tot timpul pregătiți, cum vă învață preoții Bisericii”, și asta ar trebui să țină minte orice mirean care are evlavie la părintele.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53