![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca este o actiune inteleapta sa ne culcam pe-o ureche nici daca suntem atei. Chiar si pentru atei exista suficiente motive de ingrijorare in cazul unui control total. Cat despre inlocuirea numelui de botez cu un numar, doar daca nu esti crestin nu observi gravitatea acestui fapt pe plan religios. Last edited by antoniap; 30.12.2012 at 18:31:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Felul cum l-ai abordat pe părintele Gavriil, am trecut-o cu vederea, dar acum în cazul de față care dintre noi are o pozițue sectară? ![]() Ăsta da ”discernământ”. ![]() Citat:
- Parintele Mihail: Problema actelor cu cip, care urmeaza sa vina, stim cu totii ca nu sunt bune… - Parintele Arsenie: Parinte draga, mai intai [ca] se face zgomot prea devreme. Zgomotul asta este in favoarea dusmanului. Mi-a placut raspunsul Patriarhului Greciei: miroase a 666 in ce fac astilalti. Raspunsul meu e asta: eu n-as primi asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e prima dată când cv-ul unui părinte contemporan este falsificat deliberat, prin încărcărcarea lui cu fapte atribuite altor personaje din alte epoci, pentru impresionarea credincioșilor slabi la minte și la duh. Unul din motivele pentru care mulți oameni amână pocăința este faptul că se înmulțesc sectarii cu aparență ortodoxă a căror "mărturie" este plină de falsuri și autoamăgiri prezentate ca revelație infailibilă. O versiune mai îmbogățită narativ, aparținănd părintelui Cleopa, găsiți accesând link-ul de mai jos: http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfatuld.htm
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 30.12.2012 at 20:54:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
Și eu mă întâlnesc tot mai des de oameni care interpretează anumite cuvinte ale părintelui răstălmăcindu-le în fel și chip de-ți stă mintea în loc. Dar asta ne ne dă dreptul de a-l cataloga drept sectar, ci doar trebuie să îngăduim neputința unora sau mai exact să ne coborâm la nivelul fiecăruia de înțelegere. Oricum cine se apropie cu adevărat de părintele Arsenie, împlicit acesta va fi direcționat pe drumul cel bun, căci părintele asta a spus și asta l-ar bucura pe el: să ne schimbăm viața prin faptele, vorbele și gândurile noastre, clădindu-ne viața pe Hristos Cel cu Cruce. Asta l-ar bucura pe el: ”să fiți buni, să faceți fapte bune, să mergeți pe linia Bisericii și să fiți tot timpul pregătiți, cum vă învață preoții Bisericii”, și asta ar trebui să țină minte orice mirean care are evlavie la părintele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt conștient de faptul că avem nevoie de modele recente pentru a ridica temperatura credinței noastre, dar nu vom rezolva nimic dacă le fabricăm, în loc să le descoperim cu răbdare și discernământ. Un părinte contemporan renumit cu care am avut bucuria să mă întâlnesc de câteva ori, a avut o reacție plină de umor sănătos când a auzit ce fel de legende circulă pe seama lui. Întrebat fiind ce părere are despre faptul că unii îl cred făcător de minuni, a răspuns jovial: "păi au dreptate, numai că n-am făcut minuni în situațiile alea, m-am făcut de minune " Altora, care relatau niște chestii exagerate despre părintele, acesta le-a spus: "păi să le spuneți celor care răspândesc astfel de zvonuri că sunt călugăr ortodox, nu shaolin ". Cred că părintele Arsenie Boca ar avea o reacție asemănătoare la o mare parte din posteritatea lui supraîncărcată de fantasmagorii pietiste. Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Unii cred cu tărie în sfințenia părintelui (printre care și eu). Faptul că eu cred că este un sfânt și implicit cred în învățurile lui, asta mă face sectar?
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta se petrece in mintea ta, deci acolo trebuie sa dai lupta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ortodoxie nu avem nici macar un papa infailibil, dar ce sa vorbim de mai multi.. Norma este ceea ce Biserica a stabilit ca norma, nu orice parere personala, care nu e neaparat inspirata, chiar daca persoana a fost canonizata. De unde logica ca un sfant este neaparat si infailibil pana la ultimul cuvant, indiferent cand l-a rostit, nu stiu..
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
despre sfarsitul lumii | biturica25 | Generalitati | 135 | 19.12.2013 00:22:25 |
Sfarsitul lumii ironizat! | UNNOOM | Generalitati | 11 | 20.12.2012 17:45:26 |
Vine Sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 23 | 29.11.2012 22:56:32 |
sfarsitul lumii | costi21 | Din Noul Testament | 23 | 07.09.2009 16:53:57 |
Vine sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 71 | 10.04.2009 22:04:53 |
|