![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu in '88 aveam 3500 lei - luna, iar preturile erau cam ca cele de azi. Iar cine fura mergea la inchisoare. Azi cei, care fura ajung sus de tot. DragosP, cati anisori aveai in '88? |
|
|||
|
|||
![]()
Anca nu te supăra, noi suntem prietene, ne-am cunoscut personal am și petrecut momente duhovnicești deosebite împreună și avem vârste apropiate dar cum poți vorbi favorabile despre acei ani cumpliți dacă tu ai plecat din țară? În 1988 și apoi în primăvara lui 89 niște prieteni din RFG mi-au făcut o propunere cât se poate de serioasă să plec cu ei. Am refuzat după o noapte de gândire. Și după cum bine știi nu am dus-o prea bine după 89...Și sincer îți spun că nu am regretat nicodată faptul că nu am plecat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu inteleg in ce sens nu esti de acord cu mine. Eu ii spusesem lui DragosP ca aveam salariu bun, raportat la anii de munca si studii, iar preturile erau ca cele de acum: cartofi 1 leu/kg: pantofi buni 400 lei; etc. Atata doar ca nu se prea gaseau, rafturile fiind goale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și dacă ne referim la obținerea pașaportului ohhhhho ce greu era să-l obții! Pe de altă parte sunt atâția care au călătorit pe vremea aceia prin toată lumea, mai sunt cei care se ocupau cu bișnițăraia și valutiștii și care după 90 s-au aranjat foarte bine. Da, ai dreptate eu personal nu am dus-o chiar atât de rău în acei ani cumpliți care au dus la căderea comunismului dar cu ce preț? Dar de plecat din țară nu aș fi plecat atunci iar mai târziu a avut grijă Dumnezeu să nu mai pot pleca. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inteleg de ce ii incluzi in discutie pe bisnitari si pe schimbatorii de valuta. Last edited by Miha-anca; 02.01.2013 at 16:29:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La noi se mergea adeseori în Republica Moldova de unde aduceam ce puteam și noi cașcaval, bulion, halva, icre, salam uscat și alte produse alimentare dar și un aparat de radio mai bunicel sau lenjerie de pat. Era sărăcie și la ei dar comparativ cu ce era la noi...acolo era super!. Ne făceam niște antene care ne ajutau să prindem TV Chișinău și eram fericiți să ascultăm puțină muzică sau să vedem un film. Last edited by dorinastoica14; 02.01.2013 at 17:22:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar imi aduc aminte de baiatul de 7/8 ani al unei sezoniere, care gasise o moneda pe jos si a incercat sa cumpere ceva de la shop. Nu numai ca nu a avut destul ca sa cumpere ceva, dar l-a mai si inhatat un politist, care statea la panda! Saracul copil, prin ce emotii a trecut, pentru ca a vrut sa cumpere un "cingo" sau o "cunga", cum i se spunea pe atunci. Si noi prindeam bulgarii cu un lighean de aluminiu. Cascaval, icre, salam uscat!!! Ce bine ati dus-o, Dorina!!! Glumesc, evident! Dar aveam si noi bucuriile noastre: prietenii cu care ne inconjuram si cu care imparteam putinul pe care il aveam: o reteta noua de prajitura, sau un tipar deosebit pentru imbracamintea, pe care ne-o faceam singure. Last edited by Miha-anca; 03.01.2013 at 00:49:39. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Familia in regimul comunist | florinbrasov0 | Generalitati | 40 | 11.09.2016 23:24:09 |
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist | doctor_faustus | Generalitati | 28 | 12.02.2013 09:39:16 |
Imi cer iertare ca am laudat fostul regim ateisto-comunist | mihailt | Generalitati | 44 | 29.09.2010 15:33:34 |
Profetii despre romania | IonelS | Intamplari adevarate | 74 | 22.09.2010 13:46:09 |
Materiale despre Romania | coralina | Generalitati | 15 | 12.10.2009 09:23:01 |
|