![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu consider competitia buna atunci cand te raportezi la celalalt. Ex: participi la o intrecere, incerci sa alegi cat de repede poti si nu incerci sa alegi mai repede decat vecinul pt ca astfel nu vei da tot ce poti...ti-ai stabilit din start un reper gresit. Nici competitiei duhovnicesti nu-i vad rostul cand te raportezi la ceilalti, poti eventual sa-i ajuti sau sa te lasi ajutat de ceilalti. Competitia e buna cand doresti singur sa te autodepasesti...atunci te ridica...pana unde vrei si poti tu...si poti constata ca nici nu e nevoie de multe ori de competitie pentru a atinge acesta performanta (nu e cazul in competitii spotive, examene, etc.). Cand privim la cei din jur si avem impresia ca au gasit fericirea de fapt nici nu stim despre ce vorbim...daca luam in calcul tot contextul, calitati defecte, bunuri, riscuri, batai de cap, etc. atunci in mod sigur nu am mai invidia. Invidia este declansata nu de ceea ce au ceilalti ci de ceea ce este in noi... Uneori am impresia ca de asta nici nu progreseaza multi romani..mereu privesc la capra vecinului si iau decizii dupa situatia altuia si nu dupa situatia lui...nu "vede" ca are alte conditii/calitati/posibilitati...unii fura, altii inseala (altul cum sa aiba atatea femei...sunt si eu macho), altii distrug bunurile (ex: dau foc la masina vecinului), altii se folosesc de prieteni/cunostinte, unii chiar omoara, etc. Cine crede ca este invidiat pentru ca este bogat ..are dreptate...este invidiat nu neaparat de un sarac...este invidiat de invidiosi. Poti sa fii sarac (si sa zicem ca sunt in aceasta categorie) si tot sa fii invidiat. Poti sa ai cel mai mic salariu la servici, de tot rasul si nimeni sa nu doreasca sa promovezi. Nu-i asa ca acest lucru se numeste solidaritate? E adevar lucrurile se mai schimba dar trebuie sa dorim sa se schimbe si in bine nu in rau. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invidia | Delirul | Generalitati | 11 | 18.04.2012 21:53:36 |
Invidia distructiva - despre Cain si Abel | ioan cezar | Generalitati | 2 | 19.02.2012 16:51:45 |
Invidia impiedica orice bucurie | jonella | Intrebari utilizatori | 5 | 25.05.2010 18:19:57 |
|