![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu inteleg ca domnul M.D. a fost provocat indirect si nu a dorit deloc sa ramana dator, dar totusi nu e frumos sa raspundem la o acuzatie cu o alta acuzatie si cu zeflemeli in directia opusa, caci altfel nu facem decat sa repetam la nesfarsit schisma. Daca ne-a improscat cineva cu noroi, trebuie sa ne stergem de toti cei din jur, ca nu cumva sa ne ia cineva de fraieri?! Nu e deloc politicos sa facem glume pe seama celor sfinte, iar daca domnul M.D., catolic fiind, s-a declarat ofensat de primul mesaj, asa si oricare ortodox, trecand usor peste calitatile retorice ale textului, s-ar putea simti jignit de raspunsul pe care l-a dat. Sa avem grija sa nu adancim mai tare dezbinarea!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Va aduce un bine imens daca unul singur dintre ratacitii catolici va realiza ca, daca cineva nu este botezat prin completa scufundare, asa cum desigur ca a fost scufundat Isus in Paraul Iordanului, acela este, de fapt, nebotezat si va alerga repede la vreun Popa Varzarufie sa il boteze in piscina parohiala. Va aduce un bine imens daca un singur apostat papist va intelege cat de mare este crima unor asa zisi "preoti" catolici din cei fara barba pana la piept de a savarsi mai multe asa zise "Liturghii" intr-o singura zi. Acela se va salva alergand la Taica Pafnapustie, care savarseste o data si bine, numai Duminica, fiind ocupat in restul timpului cu cercetarea operei Sfintilor Parinti precum Cleopa si Argatu." Tot M.D. , pe un thread 100% ortodox isi permite sa formuleze urmatoarea idee :"Prin circumstantele Nasterii Mantuitorului, Dumnezeu a facut misto de materialismul nostru." . Initiatorul acestui thread , Daniel , nu a fost josnic , chiar daca nu se impunea deschiderea acestui thread aici ! "Argumentele" aduse de M.D. nu fac cinste unui intelectual si mai ales unui crestin !
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 04.01.2013 at 23:23:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta !
|
|||
|
|||
![]()
IERTAȚI-MĂ fraților.
Nu am scris articolul cu ură, nu vreau să batjocoresc pe nimeni, noi creștinii trebuie să respectăm (dacă nu putem iubi) toți oamenii de pe pământ, întâi de toate că așa este porunca de la Hristos, să iubim, dar măcar să-i respectăm pentru calitatea lor de oameni, pe toți. Chipul de om, chipul lui Dumnezeu. Prin articolul scris, deși cu tentă retorică, (ca să fie mai ușor de citit) vreau să mărturisesc. Și să ajut. Întâi de toate pe frații creștini (ortodocși- de fiecare dată când spun creștini mă refer doar la ortodocși, pentru că din nou cu multă durere în suflet, dar ăsta e adevărul, cei numiți ortodocși sunt singurii creștini cu adevărat de pe pământ). Apoi vreau să ajut pe cei aflați în erezie, romano-catolicii. Cum? Ca să vadă unde se află. Ca să vadă în cine cred. Cui se închină. Unui om. În loc să se închine lui Dumnezeu, ei se închină ereticului papă. Da. Ca să vadă unde se află în nebunia lor și unde duce nebunia lor. Bisericile lor sunt goale. În Italia, Franța sau Germania, Bisericile lor sunt goale. Uite ce-au făcut, frații noștri rătăciți în erezie. Da, plâng de durere în sufletul meu, mereu, mereu. Mi-e dor de ei. Îi vreau acasă. Domnul îi va primi, cu înmiită bucurie decât pe fiul risipitor și va șterge toată rătăcirea lor și toată greșeala. Amin! Franța, al doilea puternic focar de răspândire a catolicismului după Italia, timp de sute de ani, acum a devenit cea mai atee țară din lume, cu un procent de 64,7% (!) al populației franceze declarată atee. De asemenea revoluția franceză avea ca scopuri principale desființarea creștinismului și a monarhismului, a regilor, nu mai suportau să fie subjugați, când de regalitate, caând de papalitate. Alergau după putere și unii și alții. Doi se bat, al treilea câștigă. Necredința. Unde duceți lumea, minunaților? Încotro? Uite, noi ortodocșii, am rămas, tăcuți, cuminți, așa în duh creștinesc, nu am căutat slavă deșartă, și mărire lumească, nu am vrut putere politică asupra a continente întregi, nu am obligat pe nimeni să creadă prin inchiziție, sau altele greșite, că nu vreau să mai amintesc nimic, că v-am supărat destul. Așa trebuie să fi-ți, minunaților. Nu am dobândit Duhul Sfânt (scopul omului pe pământ) ca să aduc oamenii la credința cea adevărată. Nu protestanții și neo-protestanții. Nu ei. Ei sunt efectul. Cauza și rădăcina e la catolici. Pentru ce atâtea inovații, dragilor? Pentru ce? Nu urăsc pe nimeni, nu vreau să aduc ofensă nimănui, vreau să iubesc pe toți. Și din iubire, am scris ce am scris. Și nu e paradox. Trebuie să vă mustrăm, dragilor, fraților, să înțelegeți cât de mare e nebunia în cele 19 erezii care vă vor despărți veșnic de Hristos de nu veți renunța la ele. E suficient una să fie, o nebunie, ca și adorarea unui om, episcopul Romei cel căzut, sau purgatoriul, sau indulgențele episcopului romei, sau doar Sfântul Trup fără Sfântul Sânge al Domnului, și nu puteți intra în Împărăția Cerurilor. Sunteți conștienți de asta? Nu e doar Varsanufie, poate fi și Clement, sau Augustin, sau Rareș sau Bogdan sau Charlie sau Uganduro, atâta vreme cât credința lor e așa cum au rânduit-o Sfinții Apostoli și cum se păstrează curată și pură, autentică, Scripturistică, originală, a creștinismului primar, precum în Ortodoxie, e doar de bine. Numele nu are importanță. Oricum numele mai mare decât orice nume e Hristos Iisus. Să nu căutăm ură. Să căutăm iubire. Scumpilor frați căzuți, Hristos vă iubește! Vă iubește, înțelegeți? Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu, spune Scriptura. Întoarceți-vă. Nu fiți mândrii și aroganți și plini de sine. Nu-i voie! Când greșiți, și cineva vă arată greșeala, cugetați și voi puțin la ce spune cel de lângă voi că nu ați făcut bine. Poate are dreptate. Cine nu suportă mustrarea, spune Scriptura, e nebun. Iar dacă are dreptate, să vă fie spre smerenie și veselie, că a trimis Domnul, să fiți izbăviți. Domnul care lucrează prin oameni. Nu vreau să cred că sunteți în nebunie. Refuz să cred asta. Sunteți oameni integri, de o calitate rară. Potențial și voință frumoasă. Caracter și inteligență. Cu adevărat așa e. Nu vreau erezie. Nu avem nevoie de așa ceva. Viața dată nouă de Hristos e prea frumoasă, ca să nu o punem la picioarele Mântuitorului, chiar și fără monahism. Prin diminețile reci de zi cu zi, când mergem la servici. Să fim lumini între oameni. Să fim sarea pământului, ne spune Domnul. Nu vreau să arăt greșeli. Noi greșim mai mult ca voi. Suntem păcătoși mai mari avem patimi grozave cu care ne luptăm zi lumină. Iar prin asta nu suntem cu nimic superiori vouă, catolicilor și nimănui. Nici un om nu e superior altuia, oricât de mult ar crede el asta. Vreau să arăt doar acele idei și credințe care nu vă vor lăsa să moșteniți cerurile. Doar atât. Vreau să vă ajut. Dacă aș știi că doar unul singur se va îndrepta și va renunța la ceea ce îl ține departe de Rai, îmi dau și viața pentru acel om. Amin. Vă iubesc! Cu adevărat vă iubesc. Nu sunt ironic sau batjocoritor, nu sunt fățarnic sau prefăcut. Trebuie să vă mustru, după cunoștiința ce mi-a fost dată, ca să vă ajut, să vă îndrept unde este nevoie. Cu smerenie. Și blândețe. Și multă iubire. Hristos Dumnezeu să vă îndrepte. El e Cel care vă iubește mai presus de orice cuvânt. Greșelile și eresul aduc necredință în sufletele oamenilor, îndoială, nesiguranță, împlinesc pe vrăjmașul creației și grăbesc sfârșitul lumii. Căci singura cauză a sfârșitului lumii va fi necredința. Și iubirea pervertită. A vreunui antihrist care va vrea să conducă pământul. Să nu fie. De aceea Dumnezeu nu a pus nici o dată pentru Apocalipsă când va fi. Data o punem noi. Necredința noastră aduce sfârșitul. Îl grăbește sau îl întârzie. Măcar gândiți puțin la ce am scris aici. Căci am scris cu sufletul. Preaiubiții noștri frați căzuți, iertați-ne dacă vă mustrăm și nu vă place, dar trebuie să o facem. Nu să ne facem datoria, ci să vă iubim. Căci prin mustrare se arată mereu doar iubire. Zice Cuvântul: Domnul, pe cine iubește, încearcă. Mustră. Că iubește. La fel cum și noi facem cu Radu sau Elena, copii noștrii (un exemplu). Iubire, și Adevăr. Singurele două pentru care merită și trebuie să ne dăm și viața. Of... Iertați. Nu vreau să fac nici un rău nimănui, dar trebuie și mustrare. Mare dacă e nevoie. Spre îndreptare. Și spre dobândire. Cu iubire. Căci greșeala și erezia nu duce la mântuire, ci la osândă, mai ales dacă e spusă "acelora mai mici decât noi", smintindu-i. Veniți, iubiților acasă. Veniți. Cu grabă. Vă așteaptă Iubirea Sfintei Treimi, și fratele nostru cel mare, Hristos, vă așteaptă Tatăl nostru care ne e în ceruri, și Sfântul Duh Dumnezeu așteaptă ca nimeni să nu piară, ci la cunoștiința Adevărului să vină. Amin. Ajunge zilei necazul ei. Iertați pe cel mai rău dintre oameni. Bucurii de la Maica tuturor scârbiților și necăjiților. HRISTOS A ÎNVIAT ! Last edited by Daniel_Ortodox; 05.01.2013 at 02:56:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodox nu scrie in certificatul de botez, nici pe cladirea bisericii in care intri, ci in inima, unde numai Unul Dumnezeu se poate uita. Prin urmare, nu spune tu ca esti ortodox, lasa faptele tale s-o dovedeasca, nu sa te contrazica. Domnul sa fie cu tine! |
|
|||
|
|||
![]()
''Daca zice cineva:iubesc pe Dumnezeu,iar pe fratele sau il uraste,mincinos este!Pentru ca cel ce nu iubeste pe fratele sau,pe care l-a vazut,pe Dumnezeu pe care nu L-a vazut,nu poate sa-L iubeasca.''(1 Ioan,4,20).Dragostea de Dumnezeu si de aproapele e sursa tuturor celorlalte virtuti(credinta,nadejdea...),conditia mantuirii si stimulatorul tuturor faptelor bune.
Consider ca trebuie sa fim toleranti,chiar si cu cei eretici(catolici,protestanti,sectanti...)si cu cei necredinciosi si sa nu-i judecam ca sa nu fim judecati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte adevărat. Mulțumim lui Dumnezeu pentru cuvintele frumoase ce ni le-ai amintit, oricine ai fi. Dar avem și datoria să mărturisim: "Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri." (Matei 10, 32) Pentru că nu toți cei ce se numesc creștini se vor mântui și pentru că nu există 3 mărturisiri care duc în Împărăția Cerurilor, ci doar una: "Un Domn, o credință, un botez" (Efeseni 4, 4) Nu 10. Ci UNU. Nu toți sunt creștini, deși ei se numesc așa. Și nu toți se vor mântui, deși ei cred că da. "Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri." (Matei 7, 21) Și cu atât mai gravă va fi pedeapsa celor ce au trăit în mijlocul nostru, al creștinilor ortodocși, și și-au învârtoșat inimile lor împotriva Mielului. Sodomei și Gomorei le va fi mai ușor în cesurile judecății decât acel "creștini". Și mai trebuie să luptăm cu ereziile și cu nedevărul: "Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh." (Efeseni 6, 12) - "Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați." (I Corinteni 11, 19). Înțelegi? E simplu. În cuvânt va fi arma noastră. Și nimeni nu va birui Biserica lui Hristos, nici și nici porțile iadului nu o vor birui pe ea. PENTRU ROMANO-CATOLICI: Nicio singură erezie nu a existat vreodată în Biserica Creștină. Tot ce a fost erezie a ieșit căci nici nu a făcut vreodată parte din Adevăr, spune Scriptura. Biserica Creștină e sfântă pentru că sfânt este Capul care o conduce pe ea, Hristos. Nicidecum sfințenia unui nebun care se numește pe sine urmașul lui Hristos pe pământ. Alt hristos da, al altui hristos este el urmaș. "Nu este om care să fie viu și să nu greșească" spune Scriptura. Nici funcția nu e sfântă, nici omul, niciunde. Cât de limpede să vă mai vorbească Dumnezeu, frați apostați, ca să înțelegeți că nu există funcție sfântă. Nu există scaun sfânt. Iar la Biserica Creștină se spune: preasfințit, sfințit nu e una cu sfânt. Sanctitatea sa, îi spun unui patriarh, oricare ar fi el, doar romano-catolicii, din respect. Dacă și ortodocșii spun așa, greșesc. sanctitate este de la latinescul sanctus, care înseamnă sfânt. Nu este așa ceva. Acel loc, anume acel scaun episcopal al Romei -a fost- condus de Duhul Sfânt spre slava Sfintei Treimi, până la 1054, iar de atunci nu mai există Duh Sfânt acolo și nici unde se mărturisește filioque, se crede în purgatoriu, se vând și se primesc indulgențe, și alte erezii grosolane ale romano-catolicismului. După 1054, de când episcopul Romei, al lumii Creștine, a căzut din Adevăr în erezie, el nu a mai aparținut Bisericii lui Hristos, Bisericii Creștine. E atât de greu de înțeles și acceptat? Iisuse, ai milă. Au fost cele 5 mari PATRIARHATE ALE LUMII: Constantinopol, Roma, Alexandria, Antiohia și Ierusalim. În orice ordine doriți. Episcopului Romei nu i-a convenit că toți sunt egali, a vrut să le conducă pe celelalte și când ceilalți patriarhi au spus nu (care sunt tot episcopi, dar au funcții administrative în plus), el s-a supărat așa tare în mândria și obrăznicirea lui, încât s-a lepădat de adevăr. Meargă în nebunia minții lui, atunci. Iar când episcopul Romei s-a rupt de Adevăr, a ieșit și cu el toată nebunia care a fost fortață de atunci să îi urmeze prin cruciade și inchiziție. Și ieșit va rămâne până vine înapoi acasă, în singurul Creștin rămas pe pământ, acela care a rămas în celelalte 4 PATRIARHATE, Ortodox. Amin. Last edited by Daniel_Ortodox; 07.01.2013 at 22:59:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru că, dragă Daniel, formula de adresare oficială, în cadrul Ortodoxiei, pentru Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului (ortodox) este exact aceasta: "Sanctitatea Sa". Dacă nu crezi, vezi aici: http://ro.orthodoxwiki.org/Cler_%28f...de_adresare%29 sau aici: http://www.patriarhia.ro/ro/patriarh...29oct2010.html Acuma, dacă tu ai o problemă cu BOR, poți să te adresezi direct Sinodului, și să le arăți, de la înălțimea ta duhovnicească, că greșesc. Totuși, ținând cont că dorești să fi hirotonit preot în BOR, nu te-aș prea sfătui.. :) |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Personal nu voi spune nici unui patriarh sanctitatea ta-voastră. Și pentru că nu este dogmă, nu este nici schismă sau erezie. Iar dacă nu este dogmă și deci nu este erezie, nu îmi periclitez mântuirea. Și sunt convins că dacă îi spui așa sau nu unui patriarh, nu te duce nici în rai și nici iad. Dar mă supun deciziei Bisericii Creștine. Atâta vreme cât așa vrea să se adreseze Patriarhului Constantinopolului, și atâta vreme cât asta nu este cuvânt scripturistic, nu este învățătură apostolică, nu este învățătură ale Sfinților Părinți, nu este dogmă, nu ne ajută sau nu ne împiedică mântuirea, e bine. Sanctitate poate fi înlocuit cu Înalt Prea Sfințite sunt convins că patriarhul constatinopolului nu se va supăra pentru asta. Dar de aici și până la ereziile grosolane romano-catolice să numești direct sfânt un om, și toate celelalte erezii, că nu le mai pomenesc acum, e cale lungă. Atât de lungă că nu se vor putea mântui nici un romano-catolic. Mi-e frică tare mult pentru asta. Nu te mai gribi să arunci cu pietre și să fi obraznic, că nu-i voie. Mulțumim Domnului. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 07.01.2013 at 23:18:14. |
|
|||
|
|||
![]()
Da. Este foarte adevarat tot ceea ce sa scris mai sus despre Biserica Catolica. parerea mea este ca sa nu ne amestecam in treburile lor si sa crdem cu mai multa iubire de Dumnezei in ceea ce am invatat de stramosii nostrii despre Biserica ortodoxa. Alaturi de Catolici sunt si Israelitii care nu cred in IIsus Christos, si nu vor avea iertare in veci........pacat. Noi crestinii Ortodoxi suntem cei mai Binecuvantati de Dumnezeu pentru credinta nostra si continuitatea in credinta de 2000 de ani..........Amin.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|