![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deoarece postul standard neo-protestant este fara apa, eu cel putin cred ca este periculos pentru a nu bea apa pentru mai mult de 2 zile. Chiar in link-ul dumneavoastra arata cum glicemia scade, dar acel post este tinut cu apa: Citat:
Citat:
Voi face o nota legata de "postul de televizor", anume ca acest fel de post este gandit ca o motivatie in a inlatura lucrurile ce te indeparteaza de Dumnezeu. Daca in cazul dumneavoastra ar fi sa zicem sa nu pierdeti un meci de fotbal, sau sa beti de ziua X, si vedeti ca aceste lucruri de obicei afecteaza negativ relatia cu Dumnezeu, atunci este bine sa incercati un "post de fotbal", cel putin in modul in care limitati accesul (cateodata depindeti de televizor daca sunteti sofer, si trebuie sa stiti starea vremii), pentru a nu deveni idol personal. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Numai cu Biblia nu putem afla dacă apostolii și creștinii primelor veacuri obișnuiau să postească perioade îndelungi bînd doar apă sau neconsumînd nimic sau devenind vegetarieni din omnivori. De aceea trebuie să apelăm la scrierile Tradiției, în speranța că vreun Sfînt a notat și acest aspect destul de important, zic eu, al felului cum se postea atunci. Eu sînt convins că ceea ce apare în calendarul ortodox este versiunea mult modificată a postului original, pe care Sfinții Părinți au hotărît-o așa din cauza lipsei de voință a oamenilor. De aceea trebuie să merg înapoi către zorii creștinismului să învăț cum se proceda atunci. PS: Isaia 58 e printre paginele mele preferate din toată Biblia.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
noi ortodocsii avem, in timpul anului, mai multe posturi (muuult mai lungi de 24 de ore): http://www.sfaturiortodoxe.ro/_post.htm |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Cât despre ei, ortodocșii, au într-adevăr posturi mai lungi de 24 de ore, însă nu sunt posturi totale, sau negre cum li se spune în limbaj comun. |
|
|
||||
|
||||
|
daca ati incepe sa frecventati o biserica ortodoxa, asa cum v-am sfatuit, ati invata si ce inseamna postul corect si credinta ar incepe sa vi se mareasca. |
|
|
|||
|
|||
|
Pe vremea când eram ortodox aveam o credință minusculă...
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Eu nu am mîncat în ajunul Bobotezei și nici nu am băut nimic 24 de ore. După care am mîncat și am uitat să beau apă. După vreo 30 de ore însă mi-a fost foarte sete...
|
||||
|
||||
|
Citat:
Matei 6: 17. Tu insa, cand postesti, unge capul tau si fata ta o spala, 18. Ca sa nu te arati oamenilor ca postesti, ci Tatalui tau care este in ascuns, si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie. v-ati laudat domnule cu postul dumneavoastra, se cheama ca ati postit degeaba! lucrurile acestea se fac "in ascuns", si nu trebuie sa ne laudam cu ele. ati cazut din har ! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Protestanti, Luther si ........invatatura lui | alecsandru | Biserici Protestante | 118 | 08.09.2015 19:50:21 |
| Experiente cu protestanti | danyel | Secte si culte | 83 | 12.02.2013 17:18:24 |
| Mantuirea la protestanti! | Templier Knight | Secte si culte | 67 | 20.11.2011 22:13:03 |
| Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 11:24:12 |
| sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 05:02:01 |
|
|