![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Numai cu Biblia nu putem afla dacă apostolii și creștinii primelor veacuri obișnuiau să postească perioade îndelungi bînd doar apă sau neconsumînd nimic sau devenind vegetarieni din omnivori. De aceea trebuie să apelăm la scrierile Tradiției, în speranța că vreun Sfînt a notat și acest aspect destul de important, zic eu, al felului cum se postea atunci. Eu sînt convins că ceea ce apare în calendarul ortodox este versiunea mult modificată a postului original, pe care Sfinții Părinți au hotărît-o așa din cauza lipsei de voință a oamenilor. De aceea trebuie să merg înapoi către zorii creștinismului să învăț cum se proceda atunci. PS: Isaia 58 e printre paginele mele preferate din toată Biblia.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Protestanti, Luther si ........invatatura lui | alecsandru | Biserici Protestante | 118 | 08.09.2015 18:50:21 |
Experiente cu protestanti | danyel | Secte si culte | 83 | 12.02.2013 16:18:24 |
Mantuirea la protestanti! | Templier Knight | Secte si culte | 67 | 20.11.2011 21:13:03 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|