![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumneavoastra m-ati intampinat cu blandete; eu m-am grabit sa-mi argumentez raspunsul. Am uitat (pentru o clipa) ca un crestin (in devenire) trebuie sa fie macar bland, rabdator, intelegator. De multe ori pe forum esti ca in ring. Nu mi-am amintit nici o clipa de Cuvantul Mantuitorului Iisus Hristos: <<Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați, și Eu vă voi odihni! Luați jugul Meu asupra voastră; și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima, și veți afla odihnă sufletelor voastre! Că jugul Meu este bun și povara Mea este ușoară.>> Matei 11, 28-30 Din 2006 accesez cel putin o data pe zi www.crestinortodox pentru ca sunt multe de citit, de inteles, de adunat... Pe forum am intrat mai rar. Pe forum insa, din pacate, de cele mai multe ori n-am vazut intelegere, pace, disputa prietenoasa. Eu insami, m-am razboit de multe ori. Se vorbeste mult despre mantuire. Nu stiu daca se si face mult, in acest sens. De cele mai multe ori vorbim despre imposibilitatea mantuirii altora, dar despre garantia mantuirii noastre (crestini ortodocsi fiind). Cand am postat acele date statistice (care nu-mi partin, sunt ale CNN) despre Crestinismul in lume, am vrut sa ne gandim (sau se ne amintim) ca: 1. Lumea crestina nu e doar crestinism ortodox 2. Lumea nu e numai crestinism 3. Ca popoarele din Asia, Africa si America de Nord si America de Sud au fost increstinate, in mare parte, de catre misionarii crestini romano-catolici, baptisti etc...si poate mai putin, de catre crestinii ortodocsi. Si atunci, in mod firesc, apar alte intrebari: 1. Dumnezeu Creatorul tuturor celor vazute si nevazute putea sa ingaduie existenta atator milioane de oameni (pana la intruparea Mantuitorului Hristos) si dupa, doar pentru a-i trimite in Iad (nefiind crestini ortodocsi)? Si atunci, de ce ne spune Apostolul Petru: „Domnul nu este partinitor”.(Fapte10,34)(adaugand si toate trimiterile; sunt foarte multe si nu le-am mai postat). 2. E bine ca s-a facut increstinarea acestor popoare? Chiar daca au facut-o crestinii romano-catolici, crestinii baptisti etc. ? Si atunci, de ce a ingaduit Dumnezeu increstinarea in acest mod? Credeti ca Dumnezeu nu-i iubeste pe toti fiii Sai? 3. Cu siguranta ne iubeste pe toti, pentru ca toti suntem fiii lui Dumnezeu. Doar pentru NOI si a noastra mantuire: <<Că într'atât a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat, pentru ca tot cel ce crede într'Însul să nu piară, ci să aibă viață veșnică.>> Ioan 3,16 (Sa fie aici raspunsul: ca viata vesnica este dobandita doar daca ai credinta in Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul Hristos?) (Dar nici asa nu pare in concordanta cu Iubirea lui Dumnezeu, iconomia lui Dumnezeu!!) << Și această poruncă o avem de la El: Cel care-L iubește pe Dumnezeu, să-l iubească și pe fratele său>>1Ioan 4,21 << Noi știm că am trecut din moarte la viață, pentru că-i iubim pe frați; cel ce nu-l iubește pe fratele său rămâne în moarte.>>1Ioan 3,14 << Dacă cineva zice: Îl iubesc pe Dumnezeu!, dar pe fratele său îl urăște, mincinos este. Pentru că cel ce nu-și iubește fratele pe care-l vede, nu-L poate iubi pe Dumnezeu pe Care nu-L vede.>> 1Ioan 4,20 Si aici ar mai fi o intrebare: fratele este tot una cu aproapele? Mantuitorul Iisus Hristos ne-a poruncit sa ne iubim aproapele: <<și: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău și din toată puterea ta. Aceasta este cea dintâi poruncă. Iar a doua este aceasta: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Altă poruncă mai mare decât aceasta nu este.>> Marcu 12, 30-31 Și să-L iubești pe El din toată inima, din tot sufletul, din tot cugetul și din toată puterea și să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți este mai mult decât toate arderile-de-tot și decât toate jertfele“.>> Marcu 12, 33 Mantuitorul Iisus Hristos ne-a poruncit sa ne iubim aproapele, dar nu a facut niciun comentariu de genul: 1. Aproapele tau nu este: crestin romano-catolic sau musulman sau hindus etc.; 2. Aproapele tau nu este cu pielea neagra sau cu pielea rosie etc. 3. Aproapele tau nu este desfrantul sau hotul sau talharul sau ..... Dar stim sigur ca: <<Așadar, mergeți și învățați-vă ce înseamnă: Milă voiesc, iar nu jertfă; că n'am venit să-i chem pe cei drepți la pocăință, ci pe cei păcătoși“.>> Matei 9,13 Last edited by MariaElena; 06.01.2013 at 21:49:34. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te invit sa citesti , "SMERENIA DIVINA " semnat de colaboratorul acestui site Stefan Popa care are deja semnate 53 de articole aici : http://www.crestinortodox.ro/diverse...na-138799.html Un an nou cu bucurii !
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Mă bucur nespus să văd la dumneavoastră blândețe și răbdare. Eternul feminin. Nu vreau să mă îndoiesc de dvs., dar îmi doresc să nu aveți scopuri ascunse în posturile a căror idei se repetă, sau îndoială față de credința creștină de suflete mântuitoare, ortodoxă. În nădejdea că deja ați citit ce am scris anterior și nu mai e nevoie să scriu din nou, căci idea se repetă, și că ați înțeles ce am scris (cu multă iubire, să-mi fie spre smerenie, unde nu ați înțeles, vă voi explica din nou), ar mai fi de adăugat doar că ortodoxia nu a încreștinat pe nimeni cu forța, niciodată, ca și eresul romano-catolic. Hristos a zis: "Cine nu vă va primi pe voi, nici nu va asculta cuvintele voastre, ieșind din casa sau din cetatea aceea, scuturați praful de pe picioarele voastre." (Matei 10, 14) Eresul romano-catolic a luat muschetele, săbiile și tunurile și au distrus civilizațiile una după alta, nu doar în america precolumbiană, ci și în Transilvania, în tot Ardealul prin ordinele reginei Tereza. Oare așa au făcut martirii primelor veacuri creștine când erau condamnați la arenele din coloseum la a fi hrană leilor? Au luat praștiile, și săbiile? S-au smerit și au acceptat. S-au rugat, am mulțumit. Și așa s-a înmulțit creștinismul. Așa face Ortodoxia, acum ca și atunci. Nebuniile lumii, să nu ne pese de ele, erezii și eretici vor fi până la finalul lumii. Datori suntem noi să luptăm și să mărturisim. "Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh." (Efeseni 6, 12) Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 06.01.2013 at 22:12:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi, nu merge asa. A pai aia din Africa si Asia au fost increstinati de protestanti deci gata noi ca ortodocsi nu trebuie sa ne mai facem griji. Nu. Daca cei din Africa/Asia nu au auzit de ortodoxie, ci de alte culte asa zis crestine, este vina ortodocsilor! BOR are si datoria, nu dreptul, datoria de a face misiune, nu doar sa se limiteze la a se preocupa de cei aflati deja in BOR. Rusia face misiune in Africa, Asia, Grecia la fel, si mai sunt cateva Biserici locale care fac misiune. Si nu doar in Asia/Africa, ci si in Europa, in Vest. Cititi ce a scris Pr. Daniel Sâsoev, noul mucenic din Rusia, cel care a botezat peste 500 de musulmani si sectari. El a spus ca nu exista mantuire in afara Bisericii Ortodoxe. Si nu este singurul. Da, poate ca cei care traiesc in triburi sau musulmanii care nu au avut sansa sa afle despre Hritos cel ortodox, vor fi judecati dupa legea I. De aceea ii numim pagani, si nu eretici. Caci sa imi fie cu iertare, dar cercetand cu sinceritate este imposibil sa nu iti dai seama ca BO este Biserica cea Adevarata. Multi nici in fata Adevarului nu vor sa se lepede de ereziile lor. Treaba asta, ecumenismul asta, care spune ca si altii din cultele "crestine" se mantuiesc nu este in duhul Adevarului. Nu trebuie sa ne culcam pe o ureche, ca a, se vor mantui si ei ca uite ce a zis Pr.Cleopa (desi el nu a zis despre eretici, ci despre pagani). Noi trebuie sa lasam egoismul si pasivitatea la o parte si sa facem ceva ca sa le salvam sufletele celor aflati in cultele astea. Sa nu amestecam lucrurile. Repet. Recomand scrierile Pr.Daniel Sâsoev si cartea 18 zile in Congo+conferinta la lansarea cartii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
bineinteles! pai ce, Hristos are mai multe trupuri ?? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodox inseamna dreptcredincios sau dreptmaritor. Ortodox este acela care are in sufletul sau dreapta credinta in Dumnezeu, care se inchina dupa cuviinta lui Dumnezeu si care traieste dupa poruncile Lui. Ortodoxia este dreapta invatatura de credinta, de inchinare si de traire, pe care Dumnezeu a descoperit-o lumii, la inceput, in chip mai general, prin alesii Sai din poporul evreu, pana la venirea Mantuitorului, si apoi, in chip lamurit, prin Domnul nostru Iisus Hristos. Invatatura aceasta este tinuta de Sfanta noastra Biserica Ortodoxa, fara stirbiri si fara adaugiri omenesti, adica asa cum a descoperit-o Mantuitorul, cum au vestit-o Sfintii Apostoli, cum au talmacit-o Sfintii Parinti si cum au propovaduit-o slujitorii bisericesti din neam in neam, pana in zilele noastre. Nedumerirea mea ramane cand compar poruncile lui Dumnezeu cele 10 sfinte si bune cu ceea ce sustine Sfanta Biserica . De pilda, de ce Biserica nu mai cinsteste Sambata, ci Duminica desi porunca zice sa cinstesc ziua a saptea sau Sambata? ca un bun dreptcredincios? De apare inchinarea la icoane desi porunca imi spune sa nu-mi fac chip, imagine ? De ce ....? Una spune Scriptura unde gasesc sfintele porunci si alta sustine Sf. Biserica? Last edited by Marinescu; 07.01.2013 at 18:54:54. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Înalt Prea Sfințitul Epifanie Norocel, Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, a încetat astăzi din viață. Din primele informații, se pare că a suferit un infarct miocardic în timp ce se afla internat la un spital din Panciu, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea sa. ”Până la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, locțiitor de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei va fi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în calitate de Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, care va fi pomenit la sfintele slujbe, ca Locțiitor de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, în toate bisericile și mănăstirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române. Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel, a încetat din viață în aceasă seară. A murit pe patul Spitalului din Panciu, spun unele surse, din cauza unui infract miocardic. Epifanie Norocel împlinise, luna trecută, 80 de ani de viață și 37 de ani de arhierie în slujba Bisericii Ortodoxe. Epifanie Norocel a fost un episcop român, membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, născut la data de 14 decembrie 1932 în localitatea Mălini din județul Suceava. În anul 1961 a fost Licențiat în Teologie la Academia Teologică din Sofia, a studiat Teologia la București și Moscova. Între 1965-1971 a fost profesor și director la Seminarul Teologic Mănăstirea Neamț. Între 1971-1975 a fost starețul Mănăstirii Neamț, iar în data de 09 noiembrie 1975 a fost ales de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Tomisului. În anul 1981 a fost ales ca Episcop al Buzăului unde a păstorit până astăzi, când a încetat din viață. Dumnezeu să-l odihnească în pace și veșnică să-i fie pomenirea!
|
||||
|
||||
![]()
Catehismul Ortodox are mai multe pagini. La pagina 51, spre exemplu, se vorbeste succint despre cinstirea Sfintelor Icoane si de ce nu sunt ele chip cioplit.
Despre cinstirea duminicii, ziua a opta, cine doreste un raspuns bogat si documentat, il are aici pe par. Galeriu: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...rii-68882.html
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu ai impresia ca dialogand la infinit cu oameni precum "Marinescu " vei ajunge la un rezultat pozitiv ? Nu , nu , nu , si atunci aceste "dialoguri" sunt pierdere de timp , si nimic mai mult ! Reluam aceleasi probleme de mii de ori , cu ce folos duhovnicesc , glykis ?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
Puterea de a o lua de la capat | Alexa12 | Generalitati | 4 | 17.12.2012 16:48:18 |
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" | silverstar | Generalitati | 10 | 15.02.2012 12:12:40 |
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) | hydro314 | Generalitati | 0 | 13.02.2012 20:40:11 |
|