Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2013, 11:26:14
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
La noi la ortodocși știu că preoții țin post 3 zile pe săptămînă, pentru cuvîntul Lui Hristos Care spune: "Că de nu va prisosi dreptatea voastră mai mult decât a cărturarilor și a fariseilor, nu veți intra în împărăția cerurilor." Ar trebui însă să nu mănînce nimic 3 zile pe săptămînă ca să le prisosească dreptatea... :)
Si pe la noi circula invatatura aceasta, dar nu cred ca numarul zilelor de post arata masura de dreptate. Cum mai spunea cineva pe aici, motivatia e cea mai importanta. Astfel, o zi de post pentru Hristos poate face mai mult decat doua tinute pentru...alte motive.
Citat:
Eu nu cred că trebuie să ai chemări speciale pentru a posti de mîncare mai mult de 3 zile.
Vorbesti ca un om trecut deseori prin posturi. Incearca si vorbim dupa aceea.

Citat:
Există o întreagă literatură despre beneficiile postului pe perioadă lungă și ar fi păcat să o ignorăm pe motiv că autorii nu sînt cu toții creștini.
Tu trebuie sa te hotarasti ce vrei. Vrei post sau dieta de curatire? Daca vrei dieta ai exemple foarte tari in yoghini sau budhisti. Dar daca vrei un post crestin, care este o lucrare mai ales spirituala, va trebui sa cauti niste indrumatori crestini. Iar acest post este mai greu decat o dieta, deoarece in post se duce o lupta spirituala, foarte solicitanta, iar vrajmasul sufletelor noastre face tot ce poate ca sa te opreasca din post. Pe yoghini nu ii deranjeaza, caci nici ei nu il deranjeaza pe el.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Protestanti, Luther si ........invatatura lui alecsandru Biserici Protestante 118 08.09.2015 18:50:21
Experiente cu protestanti danyel Secte si culte 83 12.02.2013 16:18:24
Mantuirea la protestanti! Templier Knight Secte si culte 67 20.11.2011 21:13:03
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? grecu Biserica Romano-Catolica 21 21.07.2009 04:02:01