![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
omul sfinteste locul...functia sfinteste omul (in varianta catolica)
|
|
||||
|
||||
![]()
ce tampenie! Daca eu ajung papa DEVIN SFANT? Atunci NU ma mai mir ca reforma lui Luther a plecat din sanul bisericii romano-catolice
|
|
||||
|
||||
![]()
mda... Iuda a devenit apostol si cu toate astea...
|
|
||||
|
||||
![]()
ce vrei sa spui cu asta?
|
|
||||
|
||||
![]()
ca functia nu te sfinteste automat.
|
|
||||
|
||||
![]()
asta e logic pentru oricine...nu e romano-catolic
|
|
|||
|
|||
![]()
Am să mai explic o dată, pentru cine are bună credință:
Nu omul care este papă e sfânt, ci oficiul, funcția pe care o îndeplinește. La fel cum, dacă un judecător aflat în funcție este numit, în America, "The onourable Judge Johnson", sau i se adresează lumea cu "Your Onour", nu înseamnă neapărat că Johnson e un om onorabil. Înseamnă că, prin formula de adresare, oamenii cinstesc funcția de judecător. De altfel, am mai arătat că și Patriarhii ortodocși ai Constantinopolului primesc exact aceeași adresare: "Sanctitatea Voastră". |
|
|||
|
|||
![]()
Cred că e în zadar, oricât de logice și minunat de simple sunt toate, ei tot își susțin propriul lor creștinism inventat, la rândul lor oamenii ce protestează și apoi alți oameni, noii oameni ce protestează, își susțin fiecare variantele lor de creștinism.
Un cuvânt foarte drag inimii mele spune: "Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați." (I Corinteni 11, 19) Deci nu vă lăsați, frați iubiți, apărați Adevărul până la ultima răsuflare, nu cu sabie, căci cine scoate sabia de sabie va pieri (Matei 26, 52), ci cu Cuvântul, ce mai puternică armă dată de Dumnezeu omului, și creștinilor este cuvântul. Prin cuvânt să mărturisim, și cuvântul nostru să izvorască din gândurile noastre și să se vadă în faptele noastre, ca să trăim încă de aici în Adevăr. Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si preotii ortodocsi primesc adresare "Sfintia voastra" sau "PreaSfintia voastra" - episcopii sau "Inalt PreaSfintit" - stim cine. Arata spre functia care o indeplineste omul (oficiu, cum zic romano-catolicii) nu spre calitatile de facto ale omului. Sa nu ne agatam de un cuvant, chiar nu e cazul in acest context.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In realitate se spune Sfantul Scaun nu pentru sfintenia celor care au ocupat acel loc ci pentru ca acel loc e condus de Duhul Sfant spre slava si gloria Sfintei Treimi si pentru mantuirea credinciosilor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|