![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am avut o discuție cu Florin Ionuț, din care am crezut că s-a înțeles chestiunea. Apelativul "Sfinte Părinte" nu înseamnă că omul este un sfânt, sfânt este oficiul în care se află.
Pentru o mai bună lămurire, vă arăt că Patriarhului ecumenic de Constantinopol ortodocșii i se adresează cu apelativul "Sanctitatea voastră", exact la fel cum se adresează catolicii Papei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Macar calugarii catolici tin postul "ca la carte" sau au si ei dezlegare la branza, oua, vin, etc.?
|
|||
|
|||
![]()
Sa zicem ca ce dateaza inainte de secolul XI inca mai este ortodoxie chiar daca geografic vorbim apartine de Apus.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, dumneata esti sigur ca ai urcat un nivel sau doar l-ai schimbat cu altul? Adica imi aduc aminte de discutiile de pe alte topice asemanatoare in care ai avut bunavointa sa expui punctul de vedere catolic vizavi de ortodoxie si anumite circumstante istorice ale conflictului ortodox-catolic si am putut citi lucruri asemanatoare cu cele relatate de tine mai sus, doar ceva mai complexe, insa acelasi miros de propaganda ieftina.
|
||||
|
||||
![]()
ia detaliaza chesti asta cu oficiul
|
|
|||
|
|||
![]()
Adică slujba, demnitatea, funcția, dacă vrei, în limbaj de zi cu zi.
|
|
||||
|
||||
![]()
adica functia sfinteste omul? Am trait sa o aud si pe asta! La romano-catolici e posibil ORICE, din cate se pare
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am trait sa o aud si pe asta! Dar la (unii) ortodocsi e posibil ORICE, din cate se pare. |
|
||||
|
||||
![]()
ai spus bine, nu TOTI sunt sfinti, doar UNII SUNT SFINTI, deci chestia cu Sf. Biserica Ortodoxa nu e gresita (acesti UNII fiind membrii ai BO)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|