![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Adevaratul prieten
Sfantul Grigore cel Mare atata de smerit era, ca intotdeauna zicea: - Prieten imi este cel ce-mi arata greselile si dusman cel ce ma lauda. Si aceste vorbe erau ale unui sfant... "Spune-mi de cele rele ale mele..." Daca mergea cineva la Sfantul Macarie si-i spunea ca e om mare si sfant, el nici nu voia sa-i raspunda. Dar daca venea cineva si-i spunea: "Tii minte, parinte, cand erai in lume si furai silitra ca s-o vinzi?", cu acela Macarie statea de vorba bucuros, raspunzandu-i la tot ce-l intreba. Cu ce-l biruim pe Diavol Sfantul Macarie, cel traitor in pustie, se intalni intr-o zi cu Diavolul. Si i-a spus acesta: - Multe rabd eu, Macarie, de la tine si nu pot sa te birui. Toate cate faci tu, fac si eu. Postesti tu, postesc si eu; priveghezi, nici eu nu dorm deloc. Dar una este cu care tu ma biruiesti pe mine... Si Macarie l-a intrebat: - Ce este aceea? Diavolul i-a raspuns: - Smerenia ta.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Povesti cu talc | silverstar | Generalitati | 500 | 22.03.2015 19:01:38 |
Despre rugaciunea continua ( o povestioara cu tâlc ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 10 | 25.10.2010 23:21:27 |
Violonistul - o poveste cu talc | costel | Generalitati | 2 | 25.09.2009 15:35:42 |
|