![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Impreunarea ca si vorbirea sau scrierea poate fi la fel binecuvantata sau diabolica .
Domnul ne spune ca sa fie cuvantul nostru da si nu si ce este mai mult e de la cel rau . Asa si cu impreunarea cand e cu scopul ei cu rost e buna chiar daca implica placerea iar cand e altceva decat ce trebuie atunci e de la cel rau. Usor de zis imposibil de facut pentru noi doar cu ajutorul Celui fara care nimic nu putem face ( bun ) si care poate cele imposibile pentru noi pe care Il dobandim prin spovedanie cu sinceritate si impartasanie cu simtire. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu uita, am zis majoritatea, nu totalitatea.
|
|||
|
|||
![]()
Sunt doua tipuri de BTS: virusi si bacterii. HPV este virus. Bacteriile se vindeca, virusul il ai ptr. toata viata. Am indicat o carte in care se trateaza acest subiect, BTS si am si pus link-ul catre un video legat de BTS. Daca ati fi citit si/sau ascultat si informatiile din video ati fi stiut, treburile ar fi mai clare. E ciudat ca nu prea se informeaza oamenii in legatura cu treburile astea. (poti sa fi fizic virgin/a si sa iei unele boli, cum ar fi herpes/hpv/sifilis). HPV omoara mai multe femei decat HIV.
"[...]– este momentul când elevele se pot infecta cu papilomavirus (HPV); în mod frecvent, primul contact sexual are loc la o vârstă fragedă, când organele genitale încă nu sunt maturizate complet, inclusiv colul uterin; acest lucru favorizează infectarea cu papilomavirusul care se cantonează defi nitiv la nivelul colului uterin (virusul intră și rămâne în celulă) producând modifi cări locale care, în cele din urmă, pot provoca cancerul de col uterin. 5). Vegetațiile veneriene. Infecția cu papilomavirus (HPV) Definiție: vegetațiile − veneriene sunt frecvente și contagioase, datede papilomavirusul uman (HPV); − acest virus s-a descoperit destul de recent, în 1954, − frecvența infecțiilor cu HPV a crescut în ultimii 15 ani cu 500% în SUA; − este considerată o „maladie a viitorului”, − există 46 de tipuri de virus HPV, fi ecare fi ind asociat cu o leziune; HPV 1 produce veruca plantară profundă; HPV 2 produce veruca plană iar tulpinile care produc vegetații veneriene și sunt oncogene (producătoare de cancer de col uterin) sunt: HPV 6, 11, 16, 18 și 3384. Transmiterea este sexuală în principal, dar există și factori favorizanți care scad imunitatea organismului și predispun la această infecție: diabetul zaharat, sarcina, afecțiuni ale sângelui, tratament cu cortizon, lipsa igienei, etc.(idem). Frecvența: − infecția apare mai frecvent la femei care au și alte boli cu transmitere sexuală: gonoree, candidoză, trichomoniază; − frecvența bolii este de 6 % din totalul bolilor cu transmitere sexuală; − în 2003, în România, au fost înregistrate 3.268 de noi cazuri de cancer de col uterin;(in prezent sunt mai multe) − din 79 de cazuri internate în Cluj, transmiterea sexuală a fost constatată la 42% din cazuri. Comentarii: – cancerul de col uterin apare la femeile activ sexual, nu la fetițe; – infecția cu HPV apare de obicei pe un «col receptiv », care a fost « pregătit înainte de alte boli cu transmitere sexuală (gonoree, candidoză, trichomoniază) precum și de alți factori favorizanți precum fumatul; – modifi cările produse la nivelul colului uterin vor determina o modifi care la nivelul genelor oncogene, provocând formarea cancerului; – obiceiurile sexuale sunt un factor determinant în infecția HPV. S-a identifi cat o frecvență relativ înaltă a infecției cu HPV (prezența ADN-HPV care certifi că existența unei infecții în trecut) la prostituate (39%) față de femeile căsătorite (14%); la prostituate tipul prevalent este HPV-16 care are risc oncogenic înalt; la femeile căsătorite tipul prevalent este HPV-6 care se asociază cu risc scăzut de cancer cervical; infecția este mai frecventă la femeile tinere; reducerea incidenței infecției cu HPV la femeile vârstnice prin modificarea comportamentului. Clinic: incubația ( timpul scurs de la infecție − până la apariția primelor simptome), durează de la 3 săptămâni la 8 luni (în medie 3 luni); − simptomele, de obicei discrete, nu le regăsim decât în 30% din cazuri și constau în: senzație de mâncărime, mici hemoragii, aspectul condiloamelor (leziunilor) fi ind variat, cu suprafață neregulată, cu mai multe localizări, cele mai frecvente fi ind cele perianale (49%), urmate de alte localizări: 25% pe labii, 20% pe vagin, 3% pe penis, și 1,2% pe scrot. Ulterior leziunile se măresc, luând formă de „creastă de cocoș”, de consistență moale. Complicații: leziuni precanceroase și − canceroase ale organelor genitale, cea mai frecventă fiind cancerul de col uterin; − evoluția spre cancer a leziunilor date de HPV comportă probabil activarea sau inactivarea unor gene necunoscute, poate sub influența unor cofactori ca administrarea de contraceptive orale, tabagism și alți factori mai puțin cunoscuți; − autorii germani au ajuns la concluzia că femeile care fumează fac mai frecvent cancer de col uterin deoarece la ele se produc modificări în celulele întregului organism, inclusiv în celulele de la nivelul colului uterin care devin mai receptive la virusurile oncogene transmise pe cale sexuală. Tabagismul partenerului multiplică de 1,5 până la 12 ori riscul neoplasmului de col, tabacul jucând rol prin efectul nicotinei din sperma fumătorilor asupra colului. − la gravide: condilomatoza se poate transmite la nou-născut la care poate avea localizări dificil de tratat (de ex. la laringe). − progresia de la infecția inițială la leziunile preinvazive și, ulterior, cancer invaziv necesită o perioadă îndelungată, frecvent de peste 10 ani. Pe lângă implicarea în etiologia cancerului de col uterin, HPV este implicat în proporții diferite și în geneza carcinoamelor anale, vulvovaginale, peniene și orofaringiene; Diagnosticul: este ușor de pus, după aspectul leziunilo. Tratamentul infecției: este chirurgical (extirparea) sau de cauterizare a leziunii." (Indrumarul medical crestin) "Nu exista nici un fel de tratament care sa vindece (elimine) infectia cu HPV. In cele mai multe cazuri, verucile dispar fara tratament in aproximativ 2 ani. Cu toate acestea, tratamentul grabeste disparitia verucilor. Cu sau fara tratament, HPV ramane cantonat in organismul uman, astfel ca verucile pot reaparea. [...] Transmitere Virusul HPV se transmite pe cale sexuala, prin orice tip de contact cu tegumentele genitale infectate (contact sexual vaginal, oral, anal, chiar si petting). Nu este nevoie neaparat de penetrare pentru a se transmite virusul. O alta cale de transmitere demonstrata, este cea verticala de la mama la fat. In privinta altor modalitati de contactare a infectiei HPV exista insa controverse: datorita usurintei cu care se transmite se presupune ca se poate transmite si prin utilizarea unor obiecte intime (lenjerie, costum de baie, prosop) in comun cu persoane infectate, fara a exista dovezi clare in acest sens." (http://www.sfatulmedicului.ro/hpv) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ei or să-ți spună cât de greu este să te abtii și câte ispite au pe tema asta. |
|
||||
|
||||
![]()
Ei bine, eu chiar am intrebat. Raspunsul pe care l-am primit a fost ca e mai greu la inceput, pe urma nu mai e chiar asa de greu. Reproduc din memorie: "Lumea crede ca pastrarea curatiei e lucrul cel mai greu. Nu e asa. Mult mai grea mi se pare mie ascultarea".
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu daca in postul asta a scris cineva si o opinie medicala/biologica asupra functiei sexuale.
Functia sexuala este un lucru natural, biologic, lasat de Dumnezeu in corpul uman. Daca noi "zgandarim" sau atatam, provocam corpul sa reactioneze inainte de vreme pentru reproducere, si corpul reactioneaza corespunzator. Daca unui barbat ii dai excitante sexuale puternice, evident ca organismul lui va reactiona corespunzator. Pentru ca nu am cunostinte medical in domeniu, as dori daca este cineva in cunostinta de cauza, sa explice putin reactiile organismului si la stimului, si notiunea de "viata sexuala" si activitate sexuala. Este evident, ca barbatii, cand sunt in "plina activitate sexuala", ca au nevoie de o perioada pentru linistire. Dar care este mecanismul biologic din spatele acestui lucru? Are cineva un raspuns medical si pertinent? Sa vorbim, dar sa vorbim putin si cu argumente. Trupul uman este supus unor legi, si ar fi bine sa le cunoastem, pentru a ne cunoaste pe noi mai bine. Eu personal am marea intrebare, de ce barbatilor le este atat de greu sa se "abtina"? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar cât a trecut pana au ajuns la nivelul asta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Când vom ajunge să-L trăim pe Hristos cu toată ființa noastră, nimic nu mai e imposibil, nimic nu mai e greu, pentru că nu noi mai ducem lupta, ci însuși Cel cu care noi ne-am unit, Iisus Hristos. Unde Îl găsim pe Iisus Hristos? - Ascuns în poruncile Sale. - Descoperit în Tainele Sale. - Nevăzut de față în orice suferință în viață, în orice cruce a vieții. - Întreg în Biserică, în marea obște a credincioșilor. Last edited by ovidiu b.; 13.01.2013 at 20:05:56. |
|
||||
|
||||
![]()
in opinia mea, pt ca testosteronul, si chimia interna si concentratile hormonale ale barbatilor ii atata mai tare deccat pe femei.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|