Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2013, 05:05:11
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit Miha_Anca

Ma vad nevoita sa repet ca ma confundati cu alt user,care n-a stiut sa faca distinctia intre botez si mirungere.Eu nu am intrebat cand se pune pecetea Duhului Sfant, intrebarea mea era clara, daca ati fi citit-o cu atentie:

Citat:
Eu ma intreb daca cei care considera ca pasajul din Apocalipsa 13 se refera la cip implantabil atunci cred deasemenea ca unii vor avea cip-uri pe frunte inscriptionate cu numele Domnului?

Și m-am uitat și iată Mielul stătea pe muntele Sion și cu El o sută patruzeci și patru de mii, care aveau numele Lui și numele Tatălui Lui, scris pe frunțile lor. (Apocalipsa 14:1)
Din moment ce semnul pe mana si pe frunte (Apocalipsa 13:16) este luat in sens propriu si identificat cu cip-uri implantabile pe mana si frunte, inseamna ca si versetul de mai sus (14:1), poate sa-i duca cu gandul la un cip inscriptionat cu numele Domnului implantat pe frunte, folosind aceeasi logica a interpretarii si nu la o pecete spirituala. Daca pecetea Duhului Sfant este vizibila prin roade (1 Cor.12:1-11, Galateni 5:22-23), ma intreb de ce unii considera ca pecetea fiarei nu este vizibila prin nerodire (prin gandurile si faptele rele) , ci trebuie sa fie vizibila si printr-un obiect fizic (cip-ul uman implantat). Aceasta viziune a nascut obsesia cip-ului, astfel incat unii resping din start tot ce contine un microcip, fara a judeca daca obiectul respectiv este folositor sau nu.

Acestea fiind spuse, va doresc succes in lupta anti-cip biometric si citandu-l pe Mihai, va doresc deasemenea o "hiperconcentrare eficientă pe propria mântuire!" si din cand in cand, sa va reamintiti citatul pe care vi l-ati pus la semnatura.

Last edited by ioanna; 14.01.2013 at 07:05:40.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 07:15:32
mekahekaleka mekahekaleka is offline
Member

Data înregistrării: 26.10.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu primesc sfaturi si observatii pe aceasta tema de la persoane care nu sunt ortodoxe. Daca si ortodocsilor le vine greu sa accepte unele realitati ale vremurilor, ce sa mai spunem de alte confesiuni?
Citat:
Nu primesc sfaturi si observatii pe aceasta tema de la persoane care nu sunt ortodoxe. Daca si ortodocsilor le vine greu sa accepte unele realitati ale vremurilor, ce sa mai spunem de alte confesiuni?
Sunt ortodox ! Si chiar daca nu as fi , cumva fiind ortodoxa te consideri superioara celor care nu sunt ? Iti zic sigur ca daca te nasteai intr-o familie de evrei , asta erai si tu :)
Credinta tine foarte mult de locul/familia in care te nasti si suntem toti egali din cate stiu eu .
Pur si simplu iti zicem aceste lucruri pentru ca ceea ce sustii tu nu are nicio logica si interpretarea biblica o faci de parca ai citi o carte pentru copii , cum a spus si ioana:
"Din moment ce semnul pe mana si pe frunte (Apocalipsa 13:16) este luat in sens propriu si identificat cu cip-uri implantabile pe mana si frunte, inseamna ca si versetul de mai sus (14:1), poate sa-i duca cu gandul la un cip inscriptionat cu numele Domnului implantat pe frunte, folosind aceeasi logica a interpretarii si nu la o pecete spirituala. Daca pecetea Duhului Sfant este vizibila prin roade (1 Cor.12:1-11, Galateni 5:22-23), ma intreb de ce unii considera ca pecetea fiarei nu este vizibila prin nerodire (prin gandurile si faptele rele) , ci trebuie sa fie vizibila si printr-un obiect fizic (cip-ul uman implantat). Aceasta viziune a nascut obsesia cip-ului, astfel incat unii resping din start tot ce contine un microcip, fara a judeca daca obiectul respectiv este folositor sau nu.

Acestea fiind spuse, va doresc succes in lupta anti-cip biometric si citandu-l pe Mihai, va doresc deasemenea o "hiperconcentrare eficientă pe propria mântuire!" si din cand in cand, sa va reamintiti citatul pe care vi l-ati pus la semnatura."
Deci prin asta ce interpretam ?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 07:21:00
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mekahekaleka Vezi mesajul
Sunt ortodox ! Si chiar daca nu as fi , cumva fiind ortodoxa te consideri superioara celor care nu sunt ? Iti zic sigur ca daca te nasteai intr-o familie de evrei , asta erai si tu :)
Credinta tine foarte mult de locul/familia in care te nasti si suntem toti egali din cate stiu eu .
Pur si simplu iti zicem aceste lucruri pentru ca ceea ce sustii tu nu are nicio logica si interpretarea biblica o faci de parca ai citi o carte pentru copii , cum a spus si ioana:
"Din moment ce semnul pe mana si pe frunte (Apocalipsa 13:16) este luat in sens propriu si identificat cu cip-uri implantabile pe mana si frunte, inseamna ca si versetul de mai sus (14:1), poate sa-i duca cu gandul la un cip inscriptionat cu numele Domnului implantat pe frunte, folosind aceeasi logica a interpretarii si nu la o pecete spirituala. Daca pecetea Duhului Sfant este vizibila prin roade (1 Cor.12:1-11, Galateni 5:22-23), ma intreb de ce unii considera ca pecetea fiarei nu este vizibila prin nerodire (prin gandurile si faptele rele) , ci trebuie sa fie vizibila si printr-un obiect fizic (cip-ul uman implantat). Aceasta viziune a nascut obsesia cip-ului, astfel incat unii resping din start tot ce contine un microcip, fara a judeca daca obiectul respectiv este folositor sau nu.

Acestea fiind spuse, va doresc succes in lupta anti-cip biometric si citandu-l pe Mihai, va doresc deasemenea o "hiperconcentrare eficientă pe propria mântuire!" si din cand in cand, sa va reamintiti citatul pe care vi l-ati pus la semnatura."
Deci prin asta ce interpretam ?
Nu poti sa vestesti o alta apocalipsa. Daca acolo scrie sa nu ne insemnam cu un numar al carui semn este 666, ascultam de textul Apocalipsei, nu de cine ne vesteste altceva.

Last edited by antoniap; 14.01.2013 at 07:24:21.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 07:23:39
Member

Implicit

[quote=AlinB;495566]Problema apare cand interpretezi sectar Apocalipsa, luand la propriu ceea ce ar putea fi la modul figurat.

Adica la mod practic s-ar putea sa fii pecetluit bine mersi si tu inca sa astepti sa-ti puna cineva stampila sau cip sau alte bazaconii pe mana si pe frunte.

Nu, doar e interpretata aberant, de tine si alti cipofobi.

Cativa - putini si manipulati si nu atat ei cat auditorul.

Si mai multi arata ca nu sunt o problema duhovniceasca.

O parte din logica in baza carora cipofobii argumenteaza astfel de directive, se poate aplica si la calculatoare, telefoane (incalcarea libertatii, monitorizare electronica, etc).

[quote]De ce ni se spune sa evitam si documentele premergatoare? Pur si simplu, ca sa facem un exercitiu de vointa si sa nu cadem prea usor in capcanele Antihristului.
Citat:

Mare exercitiu de vointa, in loc sa mergi la bancomat, mergi la banca unde te identifici cu un numar (CNP)

Daca vrei exercitiu de vointa, renunta la civilizatie si traieste in afara societatii ca sa simulezi cat mai bine vremurile apocaliptice.

Cadere din ce? Din directivele sectei cipofobe?
Eu cel putin nu-mi aduc aminte sa fi subscris la asa ceva.

Pentru voi, cei din club, fara doar si poate este o violare a regulamentului intern.
Ce nu va ajuta capul sa intelegeteti, este ca pentru ceilalti care nu subscriu regulilor voastre aberante, nu este.

Pai exact ce faci tu la banca cand iti ridici banii, folosind cnp -ul.
Doar nu dau aia banii lui Gheorge sau Ion sau Antonia.

In bolnava imaginatie cipofobica, sigur ca da. :)

Dar hai sa-ti zic eu de chestii mai reale care pot modifica comportamentul uman:

1. bloguri facute de manipulatori perversi pentru naivi si ignoranti (gen saccsiv, apologeticum)

2. filmulete pe youtube pentru cei care cred ca tot ce zboara se maninca si nu se mai obosesc sa verifice (oricum nu stiu engleza).

3. contactul cu indivizi dubiosi care tipa sus si tare ca reprezinta dreapta credinta prin ideile aberante care le colporteaza

etc.

Cipofobie nu inseamna ortodoxie.
Degeaba faceti spume la gura incercand sa acaparati definitia ortodoxiei si sa o dirijati spre secta voastra obscura, nu merge.
+ tot timpul deviati de la subiect . OMUL ASTA A punctat ceva , contraargumentarea unde e ? Daca nu il puteti contrazice inseamna ca ii dati dreptate !
Si replica va fi : Nu vorbesc cu ortodocsi falsi sau ceva de genul !
(poate ma trezesc ca ma faceti proroc maine , poimaine)
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 07:29:16
Member

Implicit

Citat:
Nu poti sa vestesti o alta apocalipsa. Daca acolo scrie sa nu ne insemnam cu un numar al carui semn este 666, ascultam de textul Apocalipsei, nu de cine ne vesteste altceva.
Dar totusi acum o intrebare care deviaza putin de la subiect :
Consideri ca daca esti ortodoxa esti superioara altor oameni care sunt de o religie diferita?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 07:29:32
antoniap
Guest

Implicit

[quote=mekahekaleka;495590][quote=AlinB;495566]Problema apare cand interpretezi sectar Apocalipsa, luand la propriu ceea ce ar putea fi la modul figurat.

Adica la mod practic s-ar putea sa fii pecetluit bine mersi si tu inca sa astepti sa-ti puna cineva stampila sau cip sau alte bazaconii pe mana si pe frunte.

O parte din logica in baza carora cipofobii argumenteaza astfel de directive, se poate aplica si la calculatoare, telefoane (incalcarea libertatii, monitorizare electronica, etc).

Citat:
De ce ni se spune sa evitam si documentele premergatoare? Pur si simplu, ca sa facem un exercitiu de vointa si sa nu cadem prea usor in capcanele Antihristului.

+ tot timpul deviati de la subiect . OMUL ASTA A punctat ceva , contraargumentarea unde e ? Daca nu il puteti contrazice inseamna ca ii dati dreptate !
Si replica va fi : Nu vorbesc cu ortodocsi falsi sau ceva de genul !
(poate ma trezesc ca ma faceti proroc maine , poimaine)
Daca esti ortodox, nu-ti inteleg zelul de a lua in deradere textul Apocalipsei, un text, pe care nu l-au scris ,,cipofobii.''
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 07:36:27
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mekahekaleka Vezi mesajul
Dar totusi acum o intrebare care deviaza putin de la subiect :
Consideri ca daca esti ortodoxa esti superioara altor oameni care sunt de o religie diferita?
Pur si simplu nediscutand aspecte dogmatice cu cei de alte confesiuni, respect o porunca bisericeasca. Imi cunosc limitele: Nu am eu taria de a-i converti.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 07:36:49
Member

Implicit

[quote=antoniap;495592][quote=mekahekaleka;495590]
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Problema apare cand interpretezi sectar Apocalipsa, luand la propriu ceea ce ar putea fi la modul figurat.

Daca esti ortodox, nu-ti inteleg zelul de a lua in deradere textul Apocalipsei, un text, pe care nu l-au scris ,,cipofobii.''
Dar de ce esti tu asa de sigura de asta ? Caci sincer interpretarea asta ai facut-o de cand a aparut treaba si la televizor si de cand au zis CATIVA parinti ca asta este (adevarat/fals?) .Cum spuneam , interpretarea biblica nu o faci ca pe interpretarea unei carti pentru copii , nu imi bat joc de Biblie ci pur si simplu te contrazic pe tine :)
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 07:46:29
Laura19
Guest

Implicit

Nu ar fi mai ortodox sa punem talcuirea Apocalipsei facuta de Sf.Parinti si de duhovnicii imbunatatiti? Sf.Scriptura nu se talcuieste dupa mintea noastra, caci nu suntem sectari.

Legat de numar. Imi amintesc de martirii din inchisorile comuniste. Si ei devenise un numar, nu mai erau strigati si trecuti in documente cu numele de botez, erau un numar. Numarul:350 la interogari. Si au ajuns Sfinti multi dintre ei. Si ce a fost la Pitesti, cu controlul individului si "ghicirea" gandurilor, a fost facuta de oameni, nu de cipuri.(nimeni nu a iesit de la Pitesti fara ca mainile sale sa nu fie patate de sange). Ma intreb eu asa, nu este aceiasi chestie? Acestora li s-a inlocuit numele cu un numar, si totusi Dumnezeu i-a mantuit! Cum e treaba? Se poate face o paralele intre cele doua?

Last edited by Laura19; 14.01.2013 at 08:22:34.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 07:52:31
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Nu ar fi mai ortodox sa punem talcuirea Apocalipsei facuta de Sf.Parinti si de duhovnicii imunatatiti a ? Sf.Scriptura nu se talcuieste dupa mintea noastra, caci nu suntem sectari.

Legat de numar. Imi amintesc de martirii din inchisorile comuniste. Si ei devenise un numar, nu mai erau strigati si trecuti in documente cu numele de botez, erau un numar. Numarul:350 la interogari. Si au ajuns Sfinti multi dintre ei. Si ce a fost la Pitesti, cu controlul individului si "ghicirea" gandurilor, a fost facuta de oameni, nu de cipuri.(nimeni nu a iesit de la Pitesti fara ca mainile sale sa nu fie patate de sange). Ma intreb eu asa, nu este aceiasi chestie? Acestora li s-a inlocuit numele cu un numar, si totusi Dumnezeu i-a mantuit! Cum e treaba? Se poate face o paralele intre cele doua?
Pentru ei care sustin orbeste ceea ce au auzit de la altii ... NU , nu se poate sa faca nicio paralela , pentru ca nu erau cipuri domne !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sanatate Mosh-Neagu Postul 255 30.07.2017 13:46:00
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53