![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand vreau sa mentionez faptul ca am citit doar prima postare a "thread"-ului. Vreau sa ii raspund domnului PetruD, eu fiind ortodox.
Din punct de vedere dogmatic ma aflu la un nivel foarte scazut. Aproape 0. Dupa ce am citit cele 5 volume "Cuvinte duhovnicesti" ale Cuviosului Parinte Paisie Aghioritul iti spun sincer un lucru. Indiferent daca aproapele nostru nu e ortodox, trebuie sa il iubim, nicidecum sa-l judecam. Pana la urma, cine sunte noi sa judecam? Religia este drumul care ne apropie de Dumnezeu. Omul isi alege drumul cel mai frumos si cel mai placut. Scopul adevaratilor crestini este mantuirea sufletului. Eu am descoperit adevarata fata a ortodoxiei prin Sfintii Parinti(mai exact prin Cuv. Paisie Aghioritul deoarece sunt un om care de abia acum incepe sa se trezeasca), nicidecum invatand-o fortat. Asa sunt si ceilalti de alte religii crestinesti; acolo gasesc ceea ce au nevoie pentru a-i apropia de Dumnezeu. In concluzie, atitudinea ortodoxa fata de alte culte ar trebui sa fie la fel ca pentru propriul cult. Toti suntem copiii Lui. Daca cineva ma va judeca pentru aceste randuri, cu siguranta va fi Dumnezeu. Doamne ajuta. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|