![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
“L-am cautat pe Dumnezeu in oamenii din satul meu, apoi in carti, in idei si in simboluri. Dar acestea nu-mi dadeau nici pace, nici dragoste. Intr-o zi am descoperit in scrierile Sfintilor Parinti ca este posibil sa-L intalnesti pe Dumnezeu cu adevarat in rugaciune. Atunci, cu multa rabdare, m-am asezat pe treaba. Astfel, am inteles, putin cate putin, ca Dumnezeu este aproape, ca ma iubeste si ca, lasandu-ma umplut de iubirea Lui, inima mea se deschide celorlalti. Am inteles ca iubirea este comuniune cu Dumnezeu si cu cel de langa tine. Si ca, fara aceasta comuniune, lumea nu este decat tristete, rusine, dezolare, massacre. Numai daca va voi sa traiasca in aceasta iubire, lumea va cunoaste viata vesnica.” (Parintele Dumitru Staniloae) In continuare puteti citi aici despre cunoasterea lui Hristos: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...ii-122745.html
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Gradina Raiului din care a fost izgonit Adam, cea asezata intre Tigru si Eufrat, se poate intra numai daca ai dezlegare de la un preot ortodox. Numai noi ne vom mantui, toti ceilalti se vor duce in Iad. |
|
|||
|
|||
![]()
mesaj editat
|
|
|||
|
|||
![]()
Trece pretutindeni. Vantul sufla unde voieste...
Mai abitir in Ortodoxie, iar asta nu garanteaza nimic, dimpotriva: in Ortodoxie pariul este, inca, mult mai ascutit, mai inalt. Te temi de nebunia Ortodoxiei, Leonte? Vrei "sanatatea" lumii, la schimb?... Pai ce ne-a adus ea, vreodata?... Afara doar de floarea campului, vremelnic... Last edited by cezar_ioan; 21.01.2013 at 03:02:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ma tem de Ortodoxia cuviosilor Siluan, Serafim, Antonie, Arsenie, Paisie si a celorlalti...
Ma tem de neo-orotodoxia care, inca din copilarie, m-a tinut in robia clevetirii si a judecarii paiului din ochii catolicilor sau musulmanilor, care m-a invatat ca Dumnezeu e un justitiar precum seful jandarmeriei, doar ca nu bate cu bastonul de cauciuc. "Cum nu-i vezi Doamne cat se lafaiesc si se destrabaleaza?! Off! Off! Oare cat o sa-i mai rabzi?".. se intrebau povatuitoarele cu viata imbunatatita, adunate la casa bunicii in vacantele de vara. Daca m-as fi convertit ortodox, pe la la 25-30 de ani, as fi putut accepta ideea ca am inteles eu gresit. Daca as fi mers la biserica doar de Paste si de Craciun, de asemenea puteam accepta ca mi se naluceste mie, din pricina iubirii pentru cele dulci. Dar cat timp sunt sincer fata de Dumnezeu, nu ma tem sa demasc impostura popilor mincinosi. Mai ales ca nimeni nu cotizeaza la mine si nici eu nu fac parte din vreo organizatie. Ba, dimpotriva... La usa oricarei organizatii am batut, mi s-a inchis repede, vazandu-ma atat de ... idealist zic eu, nebun au zis ei. Tu esti adult, alege singur varianta corecta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca nu toti suntem preoti si chiar daca am fi, in rugaciunea personala nu slujim inaintea lui Dumnezeu sfintele taine. Pana la urma vamesul din Biblie nu s-a rugat din molitfelnic, si astazi toti ne rugam ca el. etc. De asemenea, cred ca rugaciunea poate da rod pentru orice om credincios, care are o viata morala (ca duhovniceasca, daca nu e macar crestin, nu cred ca se prea poate spune) de indiferent ce religie e, cu conditia sa nu se roage unui zeu anume, numit si imaginat de el, ci acelei forte supreme care tine pamantul. Cum ii ziceau grecii, " dumnezeul necunoscut". Iar sf.Pavel : "pe acela am venit sa vi-l vestesc voua". In rest , poate ca crestinii, si mai ales cei ortodocsi, sunt privilegiati, dar de la noi mai mult se va cere; nu cred ca toti vor merge in iad. Nu vreau sa smintesc, si Doamne fereste de asemnea idei..dar nu e 100% sigur nici ca toti cei care se sinucid vor merge in iad..Pentru ca Dumnezeu judeca, nu noi. In articolul lui Radu Alexandru de pe site, espre omul caldicel..se vorbeste despre omul rece: cel care n-a primit revelatia dar face din fire cele bune.Si pe acela il primeste Dumnezeu. Adica pe japonez, pe indian, etc. Crezi ca Dumnezeu ar fi atat de crud incat sa priveasca popoare intregi de pe Glob traind doar ca sa ajunga in iad si el nu ar face nimic? |
|