Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2013, 14:33:34
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
IA TE UITA CE PRETENTIOASA E CUCONITZA ASTA CRESTINA!
CA SA VEZI CE MADAMA ERA BUNICA-MEA!!!!

Nu cauta, asta imi pare si mie drept intru totul. Nu cauta cu lumanarea, nu cauta ca sa se desfete. Dar este exclus oare ca sa caute spre nevointa aspra? Excludeti cu totul aceasta eventualitate, oare?

Si apoi, ce face, oare, femeia crestina (asemenea si barbatul crestin) daca nimereste prost? (nu de alta, dar sunt multe cazuri cu cautari si cu gasiri de surprize proaste) Ce face, bunule, divorteaza???

Ca de ar fi numai cu cautatul, oare unde vom gasi ce cautam la suprafata lumii?....

P.S. Mi-ati face un mare dar daca ati lista, tinind cont de nevoile presante ale profesiei mele de consilier, un sir de "meserii crestine" pentru partea femeiasca.
Sa fie medicina?
Croitoria?
Invatamantul?
Iar celelalte meserii cum sunt?.... Dracesti? Pagane? Preacurvite? CUM???

Asemenea, indicati va rog si alte realitati potrivite femeii crestine! Nu de alta, dar pricep ca dvs. cunoasteti Raiul femeii crestine taman aici pe pamant. Unde e? (macar ca am si eu nevasta si fiica SI LE-AS VOI, DE MA CREDETI ORI BA, FIX IN RAI!)
Indicati asadar, va rog, actuala localizare si actualul continut al Edenului pe pamant! Pentru femei, sa nu le incurc in calitatea mea ignobila de barbat.
Bag seama, frate Zaharia, ca dvs. inca mai alergati dupa o lume mai buna, una speciala pentru mantuire.
Sa inteleg ca lumea creata de Bunul Dumnezeu nu e tocmai buna pentru mantuire.
Ca femeile crestine nu prea isi au locul in ea.
Ca Domnul Insusi a picat pe-aici din greseala... S-o fi pripit, s-o fi inselat, o fi fost neatent... sau cum de a picat tocmai in rahatul lumii asteia, bunule crestin ortodox?
In acest caz, am o veste proasta (sau buna, cum voiti s-o luati): asta, chiar lumea asta mare de rahat, randuita si ingaduita si iconomisita de Bunul Dumnezeu e a mai buna lume pentru mantuire. De fapt e SINGURA LUME pe care Dumnezeu ne-a harazit-o, aia in care a trimis pe Unul Fiul Lui la rastignire pe Cruce. O LUME NUMAI BUNA PENTRU DRAGOSTE, DOMNULE DOCTOR CRESTIN!
In caz ca nu stiati, sau poate ati uitat cu vremea, cu serviciul, cu preanumerosii eretici si ecumenisti, cu necredinciosii ca mine, ma iertati...
Noi nu suntem, ortodoxi , femei crestine si barbate crestini , din grija sau dorinta de a gasi o nevasta sau un barbat care sa ne aline viata !
Noi nu suntem crestini ca sa nu facem cancer !
Noi nu suntem crestini ca sa avem, ca sa gasim un serviciu bine platit si sa ne fie bine toata viata !
Noi nu suntem crestini ca sa ne dea Dumnezeu 2 copii , fata si baiat, si ca acestia sa ajunga 2 academicieni si 2 sfintii deosebiti !
Noi nu suntem crestini pt. noi . Noi suntem crestini pt Hristos , pt. crucea lui , pt. patima lui !
Noi vrem sa fim ca El , sa ne rastignim ca si El si sa ne mintuim ca si El, cum a aratat El !
Nici nu mai socotim ca pe cine iubeste cel mai mult Hristos , pe acela il va incerca si mai mult si si mai tare .
Si nu il va incerca cu petreceri , cu locuri de munca in trans nationale , cu salarii in mii de euro .
Nici pe departe asa ceva . Ci ii va incerca cu crucea si cu singe, cu moartea trupului si innoirea sufletului !
Noi suntem crestini pt. ca voim sa ne mintuim , iar calea mintuirii este f. ingusta iar Raiul se cistiga cu multa lupta . Lupta adevarata , cu singe , cu lacrimi , cu suferinta , cu renuntari, cu multe rabdari , cu multa , multa greutate .

De aceea suntem noi crestini .
Iar aceasta vad ca o uitam de la o ora la alta si ne lasam impinsi in indeletniciri filosofice ( “ de ce suntem crestini”).
Crestinul in primul si in primul rind , nu cauta ale sale (precum spune imnul dragostei , despre dragostea cea buna , la I Cor. ;XII) ci pe ale lui Hristos .
Crestinul nu isi pune nadejdea in lume , in nimic , nimic , din ce este al lumii , desi traieste in ea, ci crede cu tarie si fara tagada doar in Hristos .
Crestinul nu cauta sa isi faca griji lumesti (despre cum va fi sotul , sau cum este , despre serviciu, despere salariu, despre averea sa, despre familie , etc) deoarece asa cum marturiseste si cinta la Sf. Liturghie in Heruvic, el leapda toata grija cea lumeasca si se umple de grija cea cereasca , caci aceea este cu adevarat ceea ce il intereseaza pe el , ce voieste el, ce il poate ingrijora pe el .
Cine minte la cintarea Heruvicului , este doar treaba lui si a satanei care il imboldeste sa cinte ceva dar in sufletul lui sa creada altceva .

Dar de ce atitea intrebari fratilor tocmai de la cei care tot au mai auzit de Dumnezeu ?
De ce se uita asa repede credinta si esenta ei ?
De ce la fiecare minut fugim in lume ca sa ne desfatam putin de “bine” ca apoi vom veni noi iar la Dumnezeu ?
De ce ne tulbura realitatile din lumea altuia decit a lui Dumnezeu ?
De ce nu putem folosi toate cunostiintele , sa le legam intre ele, despre invatatura ortodoxa ca sa tinem piept cu strasnicie ispitirilor lumii ?
De ce ne lasam imbolditi de pareri si idei nelalocul lor si ridicam contraintrebari la explicatiile firesti , naturale despre crestini si crestinism (ortodox , evident ) ?
De ce ….? De ce… Si iar de ce ?
Ba chiar o exagerati rau catre sfirsitul postului dind asa, intr-un misto "fin" !

Pt. ca … stim singuri de ce facem (faci !) asta !
Si din cite se poate observa nu facem decit sa … discutam !

Cit despre recomandarile pe care le-ati putea face femeilor apropiate dvs. , va recomand sa renuntati la idée . Nu sunteti inca pregatit pt. asta !
Cautati pilda zilei de astazi postata pe prima pagina a site-ului si poate veti incerca sa folositi ceva din ea !
Citind postul dvs. Pina spre sfirsit , descopar erori noi si parca va inteleg mai bine neintelegerile si neputintele pe care le vaditi : lumea aceasta este doar ingaduita de Dumnezeu si nu cea care a fost create de El , la momentul creatiei ! Dar cred déjà ca amanuntele va depasesc !

Imi permit sa fac o observatie :
Cautati sa va verificati parerile despre lume si crestini macar in libretul slujbelor de la biserica . Este cel mai simplu pas . Daca aveti duhovnic versat , treceti-va apoi mentalitatea prin filtrul Psaltirii si apoi…Mai sunt si alti pasi , dar dupa puteri . Nu puteti roade oasele tari ale ortodoxiei cu dintii de lapte ! Mergeti incet dar faceti lucruri bune !

Si imi permit si o rugaminte : fiti atent va rog la modul de dialogare ? Merge si stilul paisan , dar mai greu !(apropos la raspunsul, la parerea ca femeia conduce)

Toate acestea daca voiti . Daca nu , considerati ca nici macar nu am discutat amindoi !

Cit despre iertare , nu va faceti probleme ! Iertam noi pe cei care stiu ortodoxie nu gluma si o zbircesc, dara-mi-te un frate incepator !

Last edited by zaharia_2009; 21.01.2013 at 14:52:34.
Reply With Quote