![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi nu suntem crestini ca sa nu facem cancer ! Noi nu suntem crestini ca sa avem, ca sa gasim un serviciu bine platit si sa ne fie bine toata viata ! Noi nu suntem crestini ca sa ne dea Dumnezeu 2 copii , fata si baiat, si ca acestia sa ajunga 2 academicieni si 2 sfintii deosebiti ! Noi nu suntem crestini pt. noi . Noi suntem crestini pt Hristos , pt. crucea lui , pt. patima lui ! Noi vrem sa fim ca El , sa ne rastignim ca si El si sa ne mintuim ca si El, cum a aratat El ! Nici nu mai socotim ca pe cine iubeste cel mai mult Hristos , pe acela il va incerca si mai mult si si mai tare . Si nu il va incerca cu petreceri , cu locuri de munca in trans nationale , cu salarii in mii de euro . Nici pe departe asa ceva . Ci ii va incerca cu crucea si cu singe, cu moartea trupului si innoirea sufletului ! Noi suntem crestini pt. ca voim sa ne mintuim , iar calea mintuirii este f. ingusta iar Raiul se cistiga cu multa lupta . Lupta adevarata , cu singe , cu lacrimi , cu suferinta , cu renuntari, cu multe rabdari , cu multa , multa greutate . De aceea suntem noi crestini . Iar aceasta vad ca o uitam de la o ora la alta si ne lasam impinsi in indeletniciri filosofice ( “ de ce suntem crestini”). Crestinul in primul si in primul rind , nu cauta ale sale (precum spune imnul dragostei , despre dragostea cea buna , la I Cor. ;XII) ci pe ale lui Hristos . Crestinul nu isi pune nadejdea in lume , in nimic , nimic , din ce este al lumii , desi traieste in ea, ci crede cu tarie si fara tagada doar in Hristos . Crestinul nu cauta sa isi faca griji lumesti (despre cum va fi sotul , sau cum este , despre serviciu, despere salariu, despre averea sa, despre familie , etc) deoarece asa cum marturiseste si cinta la Sf. Liturghie in Heruvic, el leapda toata grija cea lumeasca si se umple de grija cea cereasca , caci aceea este cu adevarat ceea ce il intereseaza pe el , ce voieste el, ce il poate ingrijora pe el . Cine minte la cintarea Heruvicului , este doar treaba lui si a satanei care il imboldeste sa cinte ceva dar in sufletul lui sa creada altceva . Dar de ce atitea intrebari fratilor tocmai de la cei care tot au mai auzit de Dumnezeu ? De ce se uita asa repede credinta si esenta ei ? De ce la fiecare minut fugim in lume ca sa ne desfatam putin de “bine” ca apoi vom veni noi iar la Dumnezeu ? De ce ne tulbura realitatile din lumea altuia decit a lui Dumnezeu ? De ce nu putem folosi toate cunostiintele , sa le legam intre ele, despre invatatura ortodoxa ca sa tinem piept cu strasnicie ispitirilor lumii ? De ce ne lasam imbolditi de pareri si idei nelalocul lor si ridicam contraintrebari la explicatiile firesti , naturale despre crestini si crestinism (ortodox , evident ) ? De ce ….? De ce… Si iar de ce ? Ba chiar o exagerati rau catre sfirsitul postului dind asa, intr-un misto "fin" ! Pt. ca … stim singuri de ce facem (faci !) asta ! Si din cite se poate observa nu facem decit sa … discutam ! Cit despre recomandarile pe care le-ati putea face femeilor apropiate dvs. , va recomand sa renuntati la idée . Nu sunteti inca pregatit pt. asta ! Cautati pilda zilei de astazi postata pe prima pagina a site-ului si poate veti incerca sa folositi ceva din ea ! Citind postul dvs. Pina spre sfirsit , descopar erori noi si parca va inteleg mai bine neintelegerile si neputintele pe care le vaditi : lumea aceasta este doar ingaduita de Dumnezeu si nu cea care a fost create de El , la momentul creatiei ! Dar cred déjà ca amanuntele va depasesc ! Imi permit sa fac o observatie : Cautati sa va verificati parerile despre lume si crestini macar in libretul slujbelor de la biserica . Este cel mai simplu pas . Daca aveti duhovnic versat , treceti-va apoi mentalitatea prin filtrul Psaltirii si apoi…Mai sunt si alti pasi , dar dupa puteri . Nu puteti roade oasele tari ale ortodoxiei cu dintii de lapte ! Mergeti incet dar faceti lucruri bune ! Si imi permit si o rugaminte : fiti atent va rog la modul de dialogare ? Merge si stilul paisan , dar mai greu !(apropos la raspunsul, la parerea ca femeia conduce) Toate acestea daca voiti . Daca nu , considerati ca nici macar nu am discutat amindoi ! Cit despre iertare , nu va faceti probleme ! Iertam noi pe cei care stiu ortodoxie nu gluma si o zbircesc, dara-mi-te un frate incepator !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 21.01.2013 at 14:52:34. |
|