Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2013, 21:48:39
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Daca tot suntem off topic, vreau sa va spun ca ma bucur ca ati revenit in Biserica Catolica.
Vă mulțumesc și apreciez. La rubrica respectivă (cea despre religie) nu se pot face precizări; dacă s-ar putea, m-aș autodefini drept "catolic de autoservire", nu "catolic autentic", dar tot e mai bine decât necreștin.

Citat:
Sa revenim on topic, "Cum ii afecteaza pe barbati imbracamintea colegelor", pana nu ne atrage cineva atentia.
Păi, on-topic - m-a împins aghiuță să o iau pe soție la Tribunal, când avea liber de la lucru; după aia, săptămâni la rând, a fost îmbufnată și mi-a explicat că am prea multe colege tinere, frumoase și sumar îmbrăcate ca să fie ea liniștită. Eu nu sunt încă sigur că am reușit s-o conving că nu are dreptate. Adevărul e că, cel puțin în sală, colegele trebuie să se îmbrace în robă - în afară sălii, însă, nu prea înțeleg cum potențialii clienți pot lua în serios o tânără avocată îmbracată ca pentru un pictorial în Click!.

Deh, poate sunt un picuț misogin și demodat...
Reply With Quote
Vechi 23.01.2013, 22:38:20
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
în afară sălii, însă, nu prea înțeleg cum potențialii clienți pot lua în serios o tânără avocată îmbracată ca pentru un pictorial în Click!.
vorba lui Pittis:nu conteaza cat de lung am parul (rochia, fusta), important e cat si cum gandesc-apropos de colegele tale. CV-ul conteaza si nu lungimea fustei

Last edited by stefan florin; 23.01.2013 at 22:42:06.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2013, 22:42:35
Miha-anca
Guest

Implicit off-topic

"Calinic, cu mila lui Dumnezeu Episcop al Râmnicului Noului Severin.

Acest lacas s-a cladit din temelie de noi, spre a fi chinovie de parinti monahi. Si fiindca prin partea femeiasca putea sa se aduca vreun scandal monahilor vietuitori acolea, de aceea, sub grea legatura s-au oprit ca de la acest loc sa nu mai treaca inainte, sub nici un chip, parte femeiasca. Iar cele ce vor indrazni a trece sa fie sub blestem si toate nenorocirile sa fie asupra lor, precum: saracia, gubavia si tot felul de pedepse. Si iarasi, cele ce vor pazi aceasta hotarare sa aiba blagoslovenia lui Dumnezeu si a smereniei noastre si sa vie asupra lor tot fericitul bine. Amin. Calinic. Râmnic, 1867"

In vara aceluiasi an, dupa innoirea Manastirii Frasinei, o copila din satul Muereasca, care pastea vitele aproape de hotarul manastirii alergand dupa vite, a trecut din greseala mai sus de piatra cu legamantul pus de Sfântul Calinic. In ceasul acela, copila s-a imbolnavit de epilepsie.
La rugamintea parintilor ei, preotul din sat a spus despre aceasta Sfântului Calinic, rugandu-l s-o ierte si sa-i citeasca rugaciuni de vindecare.
- Ce trista intamplare, a zis blândul episcop.. Sa mergem sa ne rugam pentru dansa.
Deci, a venit anume in satul Muereasca si a intrat in casa bolnavei. Copila zacea in pat in grea suferinta.
- Ma cunosti? a intrebat-o Sfântul Calinic. Iar bolnava a facut semn din cap ca il cunoaste. Apoi, mângâind-o, i-a zis:
- Ai sa t faci sanatoasa; da, da, da ai sa te faci sanatoasa. Eu te-am iertat! Sa ne rugam lui Dumnezeu sa te ierte si El. Apoi si-a pus omoforul peste bolnava, i-a citit rugaciunea de iertare, a stropit-o cu agheazma pe frunte si i-a zis din nou; "Da, da, ai sa te faci sanatoasa!" Si a plecat.
Dupa o zi, copila s-a sculat sanatoasa din pat.

Si acum sa revenim la topic.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2013, 22:55:17
Miha-anca
Guest

Implicit

Uitandu-ma la femeile din Parlamentul European, nu am vazut ostentatie. Nu acelas lucru il pot spune despre femeile din Parlamentul României. Aici vei vedea numai femei imbracate dupa ultima moda, cu decolteuri adanci si sani expusi vederii. Dupa mine e dovada proastei cresteri si a parvenitismului.

Nu ma mir, caci intre timp aflam despre canapeaua unui sef de partid, folosit de un coleg si o tanara, nu pentru a dormi... In atare situatie, se cere ca domnisoarele si doamnele din cladirea Parlamentului trebuie sa fie imbracate tip-top, caci avantajele care decurg din aceste "relatii" nu sunt de loc neglijabile.
Am inteles de la cei care stiu, ca nu mai e suficient ca sa devi amanta unui sef mare, ci trebuie sa te si stie lumea...
Iata deci, la ce foloseste imbracamintea luxoasa.
"Aici sunt banii dumneavoastra!"
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 07:44:45
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Adevărul e că, cel puțin în sală, colegele trebuie să se îmbrace în robă - în afară sălii, însă, nu prea înțeleg cum potențialii clienți pot lua în serios o tânără avocată îmbracată ca pentru un pictorial în Click!.
Clientii vin prin recomandare, ei te suna, te cauta, nu-i culegi tu prin tribunal sau pe strada, iar la prima intalnire conteaza cum gandesti, ce impresie ii lasi omului care-ti expune problema lui, cum o abordezi, moment in care tinuta trece in plan secund. Si asta se intampla mai cu toate profesiile liberale.

Daca esti designer si-l cuceresti pe client prin ideile tale, care simte ca tot ceea ce si-a dorit prinde contur , are mai putina importanta pentru el cum esti imbracat. Extremele (neglijenta sau excentricitate) vor fi percepute drept boeme, iar “normalitatea” - o lipsa de fite , deci oricum esti bine pentru clientul multumit de ceea ce ii prezinti. Insa va dau dreptate, avocatii si medicii sunt campioni la “iesitul in evidenta”, la (semi)lux afisat, uneori dublat de prost-gust. E suficient sa mergi la o intalnire/conferinta/sipozion de-a lor sa vezi cum se prezinta. Instinctul imitatiei functioneaza mai bine in cadrul acestor categorii profesionale si mai putin touch-ul personal. (e impresia pe care mi-o lasa)

Last edited by ioanna; 24.01.2013 at 08:29:31.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 07:52:17
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu ma mir, caci intre timp aflam despre canapeaua unui sef de partid, folosit de un coleg si o tanara, nu pentru a dormi...
Dar pentru a ce, doamnă?
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 09:16:37
mihaila_alin
Guest

Talking

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Dar pentru a ce, doamnă?
expozitie cu vinzare:detergenti,sapunuri,in general cosmetice.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 09:31:48
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Dar pentru a ce, doamnă?
In birou nu-ti pui canapele extensibile pentru odihna si relaxare, ci canapele fixe, cu sezut mediu spre tare, daca nu vrei ca oamenii sa se simta prea confortabil si sa se lungeasca cu discutiile, nemaiputand "scapa" de ei
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 09:32:24
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
vorba lui Pittis:nu conteaza cat de lung am parul (rochia, fusta), important e cat si cum gandesc-apropos de colegele tale. CV-ul conteaza si nu lungimea fustei
da, dar pentru Dumnezeu conteaza lungimea fustei.

poate patronul (angajatorul) apreciaza moda, insa Dumnezeu nu !
Reply With Quote
Vechi 24.01.2013, 09:35:19
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
In birou nu-ti pui canapele extensibile
Eu n-am canapea în birou.
D'ai întreb la ce se referea doamna Miha.
Reply With Quote
Răspunde