Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2013, 15:37:06
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Mie mi-a placut articolul,este de bun simt.
Nu se face nicaieri in articol apologia adventistilor,dar desigur ne doare si ne ustura ca femeile lor sunt imbracate modest si decent,intotdeauna cu capul acoperit si nu folosesc farduri " ca sa se respecte".
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 17:21:04
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Nu se face nicaieri in articol apologia adventistilor,dar desigur ne doare si ne ustura ca femeile lor sunt imbracate modest si decent,intotdeauna cu capul acoperit si nu folosesc farduri " ca sa se respecte".
Yasmina, ma bucura cuvantul tau.

Nu trebuie nimeni sa fie fii adventista pentru a renunta la farduri; asa cum nu trebuie sa fie adventista ca sa isi puna batic cand merge la biserica, dar stie toata lumea aceste lucruri.

Faptul ca femeile ortodoxe nu pot iesi din casa fara fard pe fata, nu inseamna ca adventistele au inventat lipsa machiajului, caci nici ele nu umbla toate nefardate si cu batic pe cap.
Ne suparam ca ele se supun mai mult, din acest punct de vedere lui Dumnezeu? Dar oare ce ne impiedica pe noi sa Il ascultam pe Domnul? Iti spun eu, din propria mea experienta: din mandrie (nu din respect pentru propria persoana), din dorinta de a placea tuturor. Dar in clipa in care am constientizat care e voia lui Dumnezeu, am lasat in urma si mandria si dorinta de a placea.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 22:49:28
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Yasmina, ma bucura cuvantul tau.

Nu trebuie nimeni sa fie fii adventista pentru a renunta la farduri; asa cum nu trebuie sa fie adventista ca sa isi puna batic cand merge la biserica, dar stie toata lumea aceste lucruri.

Faptul ca femeile ortodoxe nu pot iesi din casa fara fard pe fata, nu inseamna ca adventistele au inventat lipsa machiajului, caci nici ele nu umbla toate nefardate si cu batic pe cap.
Ne suparam ca ele se supun mai mult, din acest punct de vedere lui Dumnezeu? Dar oare ce ne impiedica pe noi sa Il ascultam pe Domnul? Iti spun eu, din propria mea experienta: din mandrie (nu din respect pentru propria persoana), din dorinta de a placea tuturor. Dar in clipa in care am constientizat care e voia lui Dumnezeu, am lasat in urma si mandria si dorinta de a placea.
Concluziile sunt multe si diverse.
In primul rand dorim sa placem tuturor si sa fim speciali,in defavoarea altora care sunt comuni,deci inferiori.Lasa-i pe ei sa fie prosti,si sa fie condusi de "spiritul de turma",eu sunt net superior si o arat ori de cate ori am ocazia,prin limbaj(ironic),atitudine,imbracaminte si accesorii.

Oamenii care arata modest si se poarta smerit fara urma de mandrie,sunt numai buni de luat in ras pentru nesabuinta lor de a fi"neplacuti".
Cum sa iesi din casa nerujata?Este o adevarata crima la adresa etichetei si a moravurilor feminine.Chiar atat de inapoiata,necivilizata si proasta sa fii??

Fii crestin(in cazul unora numai o enciclopedie ambulanta de notiuni religioase)dar fii si om normal al vremurilor moderne,uns cu toate alifiile!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 23:23:21
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

S-au scris pana acum 18 pagini,s-a ajuns cumva la vreo concluzie?

Concluzia mea este ca nu dau neaparat credit ideii ca vestimentatia ar afecta atentia barbatilor la locul de munca,insa pe termen lung obsesia asta cu cochetaria dusa la extreme afecteaza chiar imaginea femeii.

Este indeajuns ca cineva,in vreun colt indepartat al lumii sa inventeze ceva in materie de moda sau cosmetice si oricat de extrem ar fi la momentul respectiv,dupa vreo 2-3 generatii sunt adoptate cu naturalete de parca ar fi existat acolo de cand lumea.
De asta s-o fi gandit Darwin ca ne tragem din maimute,ca ne pricepem asa de bine la imitat...

Vor mai trece cativa ani si va deveni o necesitate in Romania sa apelezi la chirurg,asa cum deja este o necesitate in occident.Bancile iti dau credit pt asemenea motive serioase caci vb aceia,cum sa nu-ti cladesti o societate cu oameni siguri pe ei,care sa se placa in pielea lor?

Problema consta tocmai in ridicarea standardelor fizice de la o generatie la alta,incat pt a fi multumit cu tine insuti ar trebui sa stai numai prin spitale,clinici,sali de sport,saune,cabinete de cosmetica,de manichiura-pedicura,sali de bronzat,de epilat,de masaj.
Iti ramane prea putin timp sa mai fii cu familia,cu cei dragi sau sa te ocupi de hobbiurile tale,nu mai zic de timp pt intrajutorarea altora sau pt biserica(am o prietena,a carei mama este mereu ocupata cu intretinerea fizica si desi locuiesc foarte aproape,se vad rar,mai vb la tel din cand in cand,cand programul de aerobica,coafat,masaj si pedichiura ii permite=foarte trist).
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 23:30:35
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Mai dar ce inversunati sunteti pe articolul ala!!!
Macar l-a citit careva?
Lasati ca nu ne ducem la biserica lor doar pe marginea unor comentarii despre tinuta!
Sa nu ajungem sa nu-i mai intrebam pe strada nici cat este ceasul sau cum sa ajungi la adresa X daca nu sunt ortodocsi prin preajma!
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 23:34:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Mai dar ce inversunati sunteti pe articolul ala!!!
Macar l-a citit careva?
Lasati ca nu ne ducem la biserica lor doar pe marginea unor comentarii despre tinuta!
Sa nu ajungem sa nu-i mai intrebam pe strada nici cat este ceasul sau cum sa ajungi la adresa X daca nu sunt ortodocsi prin preajma!
Multumesc, Yasmina.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2013, 00:03:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
S-au scris pana acum 18 pagini,s-a ajuns cumva la vreo concluzie?
Sigur ca da, fiecare e la parerea care o avea si inainte sa se deschida topicul.

Citat:
Concluzia mea este ca nu dau neaparat credit ideii ca vestimentatia ar afecta atentia barbatilor la locul de munca,insa pe termen lung obsesia asta cu cochetaria dusa la extreme afecteaza chiar imaginea femeii.
Probabil doar extrema in sensul de ridicol afecteaza imaginea (publica).
Viata spirituala poate fi afectata si cu mult mai putin.

Desigur, aici este o problema nu usor de rezolvat: cei/cele care sunt deja adeptele acestui lucru vor incerca mai degraba sa-l justifice ca inofensiv decat sa inteleaga daca si cum se intampla lucrul asta (presupunand ca au totusi si repere in acest sens, adica viata spirituala = crestin ortodoxa)

Mai ales ca este o patima aparent inofensiva si destul de greu vizibila care determina mult subiectivism in purtatorul ei.

Last edited by AlinB; 27.01.2013 at 00:05:13.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 23:31:33
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Cum sa iesi din casa nerujata?!
Cum? Uite asa!
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 23:52:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu se face nicaieri in articol apologia adventistilor,
Iti spun si tie: nu este singurul articol de pe site.
Recomandand un articol, recomanzi si site -ul.

Restul articolelor s-ar pute sa nu fie atat de "inofensive".

De fapt nici pentu asta n-as baga mana in foc - nu l-am citit si nu ma intereseaza si nici nu cred ca ar trebui sa intereseze un ortodox.

Citat:
dar desigur ne doare si ne ustura ca femeile lor sunt imbracate modest si decent,intotdeauna cu capul acoperit si nu folosesc farduri " ca sa se respecte".
Serios? De unde stii tu asta? Cand ai fost intr-o adunare adventista?
Eu pot sa-ti zic ca pe departe nu e asa.
Sa vezi ce gatleli, coafuri, parfumuri...si nu doar la fetiscane ci si la 50+.

Sigur, poate teoria o fi alta, de asta si femeile lor cand pui asta in discutie cochetaria lor zic ca "o fac pentru Dumnezeu" - o alta forma de ipocrizie, chiar superioara celor care zic ca "o fac pentru mine" (cand de fapt o fac privindu-se prin ochii barbatilor).
Vechi 26.01.2013, 23:58:20
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Iti spun si tie: nu este singurul articol de pe site.
Recomandand un articol, recomanzi si site -ul.

Restul articolelor s-ar pute sa nu fie atat de "inofensive".

De fapt nici pentu asta n-as baga mana in foc - nu l-am citit si nu ma intereseaza si nici nu cred ca ar trebui sa intereseze un ortodox.

Serios? De unde stii tu asta? Cand ai fost intr-o adunare adventista?
Eu pot sa-ti zic ca pe departe nu e asa.
Sa vezi ce gatleli, coafuri, parfumuri...si nu doar la fetiscane ci si la 50+.

Sigur, poate teoria o fi alta, de asta si femeile lor cand pui asta in discutie cochetaria lor zic ca "o fac pentru Dumnezeu" - o alta forma de ipocrizie, chiar superioara celor care zic ca "o fac pentru mine" (cand de fapt o fac privindu-se prin ochii barbatilor).
Eu incerc sa inteleg,insa m-am simtit prost ca ati sarit toti pe ea si am ales sa spun o vorba impaciuitoare.
Nici mie nu-mi pasa de site-uri adventiste insa am citit articolul sa vad despre ce este vb si am dedus ca este de bun simt.

Intr-o biserica adventista nu am fost,insa am cunoscut prin tot felul de imprejurari sociale femei adventiste care erau modeste,cu parul strans si cu ceva pe cap.

In rest,nu vreau sa polemizez,pace vreau :)
Reply With Quote
Răspunde