![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
dar dacă umpli clase cu icoane, mai este neutră? |
|
|
||||
|
||||
|
O icoana pe un perete nu schimba caracterul spatiului de invatamant, ce nu devine un lacas de cult, asa cum prezenta unor ghivece la fereastra nu transforma spatiul de invatamant intr-o sera, ci exprima ceva din personalitatea acelor elevi.
Last edited by ioanna; 26.01.2013 at 19:30:43. |
|
|
||||
|
||||
|
dacă nu schimba nimic, de ce vă cramponati și cereți obsesiv icoane în sălile de clasă?
|
|
|
||||
|
||||
|
Eu nu cer icoane in scoli, am spus sa fie lasate daca s-au pus, nu sa fie date jos. De ce spun asta? Din acelasi motiv pentru care tu, recunoscand ca icoana n-are o influenta nociva asupra elevilor, insisti totusi sa o dea jos .... din principiu.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
nici ora de religie nu ar fi rea, dacă s-ar opri la istoria religiilor. dar "ora de religie" este ora de cateheza. aici este problema. |
|
|
||||
|
||||
|
Mi se prelinge o lacrima pe obrazul stang. Saracii nostri copii budisti. Cum sunt ei siliti sa cunoasca o traditie spirituala straina, cu care nu s-au intalnit in viata lor, ce nu face parte din ambientul in care traiesc, atat de nespecifica noua.
|
|
|
||||
|
||||
|
miștocărim?
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
și în celulele pușcăriilor de la noi sunt icoane pe pereți. cam în toate. exprimă ceva din personalitatea locatarilor? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Da, chiar foarte mult. Tu de ce crezi ca si-au pus icoana pe peretele puscariei? |
|
|