Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2013, 15:48:11
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad_7 Vezi mesajul
Vrei să faci ceva bun? Roagă-te, lasă propovăduirile astea inutile. Nu ai talent oratoric și acest lucru înseamnă că nu vei face altceva decât să obții opusul a ceea ce vrei în realitate. Adică îi vei face pe oameni să creadă că punctul tău de vedere legat de cipuri este o aberație și, prin urmare, aceștia îl vor ignora cu desăvârșire. Timpul pe care tu îl petreci scriind pe acest forum ar putea fi petrecut în rugăciune de exemplu...Orice ar fi mai bine decât să-ți pierzi vremea scriind doar de dragul de a scrie. Și oricum, tare am impresia că peste 1-2 ani te vei răzgândi sau îți va pieri entuziasmul. Poate mă înșel aici.

Apropo, unde e băiatul ăla care și-a cumpărat 100 de kg de făină pentru apocalipsa de pe 21 decembrie 2012? :D:D=)))))
Iti multumesc pentru cuvintele adresate. Desigur, daca nu-mi ajuta Dumnezeu, pot cadea in ispite foarte mari, asa ca nu pot sa te contrazic. Pentru a spune adevarul, nu e nevoie chiar de cine stie ce talent oratoric. Pentru ca raul sa triumfe, e suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic. Apoi nu e corect sa-ti aperi doar pielea ta, iar credinta s-o lasi de izbeliste. Exista si lucruri marunte, cum e scrierea pe un forum, care pot fi de folos cuiva.

Daca ar fi sa ma autoindreptatesc, as spune ca replica data lui AlinB a fost scrisa in graba ca raspuns la o replic similara. Daca intri intr-un sat cu lupi, inveti sa urli. Nu spun ca AlinB e un lup, ci doar ca el, apeland la violente verbale, mi-a servit drept model pentru replicile adresate lui.

Daca ar fi sa ma autocritic, da, recunosc ca prin replica respectiva n-am zidit.

. AlinB se infierbanta impotriva oricui are o pozitie diferita de a lui in privinta cipurilor. Incepe sa ma amuze. Ne contrazicem de ceva vreme si m-a ajutat mult sa spun ce aveam de spus in multe privinte. Chiar si in privinta cipurilor. Stiu ca are opinii diferite de ale mele... Uneori mai facem schimb de opinii, alteori de ,,complimente''.

Eu sunt o biata pacatoasa si, bineinteles ca ar trebui sa acord mai multa importanta rugaciunii. Totusi, imi amintesc ca Sfantul Ioan Gura de Aur a si acuzat-o in mod direct pe imparateasa Eudoxia ca si-a insusit via vaduvei Calitropia, deci nu a rabdat nedreptatea pricinuita de imparateasa unei vaduve. Cu atat mai mult noi, care ne numim crestini si ortodocsi, avem datoria sa ne aparam credinta si Biserica. Nu de talent sau de ranguri ierahice e nevoie pentru aceasta, ci de dorinta de a face voia lui Dumnezeu.
Vechi 26.01.2013, 18:01:29
Laura19
Guest

Implicit

@ioanna Nu este util cardul de sanatate. Au avut un proiect similar si in Germania si l-au suspendat tocmai ptr. ca era scump si nu a mers cum trebuie. Ori chiar credeti ca la romani va fi mai bine? Sunt bani aruncati pe fereastra! Cu banii aia se faceau alte lucruri mai folositoare ptr. sanatate. Cardul ala nu se rezuma numai la cip-ul in sine din acel plastic (ptr. mine cel putin). Cand guvernul te vede ca un potential infractor/terorist, asa cum era pe vremea comunismului, politicul poate abuza de forta si sa incrimineze oameni nevinovati pe motive dorite de ei. Doar si Sfintii Inchisorilor erau "banditi" si romanii liberi credeau ca acolo sunt intr-adevar infractori. Stim si noi cine sta in spatele puterii si ca in ziua de astazi tehnologia nu prea este folosita ptr. om, ci ptr. controlul lui. Mie nu mi se pare normal sa fiu considerat un potential infractor, sa nu am intimitate, sa afle toti datele mele, tratamentele etc. Nu e omenesc, ci totalitar. Era mai multa libertate in evul mediu decat acum. Ortodoxia nu va incalca niciodata drepturile omului, libertatea omului si intimitatea lui. Sunt niste drepturi de baza pe care orice om ar trebui sa le aibe. Si multi duhovnici care sunt impotriva acestor carduri cu cip, au pus accent mai ales pe intimitatea si libertatea omului. Nu trebuie neaparat sa apelezi la motivul cip ptr. a respinge cardurile, poti sa citesti doar Constitutia si Codul Civil sa vezi daca incalca legi si etica in sine. Daca statul ar fi fost serios si l-ar fi interesat opinia romanilor ar fi facut in asa fel incat cei care nu doresc acele acte--chit ca e motiv religios sau social- sa aibe o alternativa. Asa ar fi corect!

Germany suspends e-health card project

The roll-out of Germay’s national e-health smart card has been put on hold, with a review to be carried out of security and confidentiality.
Germany’s new health minister, Philipp Rösler, has decided to suspend the introduction of the planned electronic health card system.
The national ehealth project is one of the largest in Europe and intended to eventually provide every German citizen with an electronic card carrying their health data, medical history, prescriptions, and insurance status.
In the first phases the e-health card had been planned to be used mostly to simplify health insurance transactions and claims, providing proof of eligibility. In its later phases medical data and prescription information would be added to the card.
The late-running project was to have launched in January 2006 but has so far yet to progress beyond pilots in a handful of Germany’s states. The project is so far estimated to have cost the German government and health insurers a total of €1.7bn (£1.5bn)
According to a BMJ report (BMJ 2010;340:c171) the new German government, a coalition of the Christian Democrats and the liberal Free Democratic Party, decided to review the plans in the face of sustained criticisms from doctors and experts on data safety about the security of data and the feasibility of the technology. In 2008 doctors opposed to the scheme marched on the streets.
The new health minister has said smart cards will continue to be issued in specified trial areas but will only contain basic patient data, insurance status, a photograph. A small set of emergency health data will only be included if the patient has agrees to have it added to the card
From January 2006 all 80m customers of Germany’s health insurance companies, through which Germans access state health care, were supposed to be using the card whenever they saw a doctor, attended a clinic, or bought drugs.
The government set up a national agency gematik to oversee the associated national infrastructure and standards. As well as the smart cards the project requires smart card readers at every point of care.
The card is still intended to replace the present membership cards of the health insurance companies and is supposed to make about 700 million handwritten prescriptions redundant.

Si Razboi a scris un articol privind cardurile in sine. Daca vreti sa il cititi:
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...ari-esentiale/
Vechi 26.01.2013, 18:13:05
Miha-anca
Guest

Implicit

I-am trecut pe AlinB alias Mihailc pe Ignore List.
Vechi 26.01.2013, 18:36:30
ovidiu b.
Guest

Implicit

Pe mine încă nu?
Vechi 26.01.2013, 19:00:47
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Pentru a spune adevarul, nu e nevoie chiar de cine stie ce talent oratoric.
De unde ai certitudinea că tu deții și spui adevărul? De unde atâta siguranță pe tine? Sunt atâția părinți sporiți care greu vorbesc și când o fac apoi se căiesc pentru că au vorbit prea mult și poate ce nu se cuvine (exemplu părintele Proclu sau Sf Iustin Popovici care a scris doar sub ascultare și la insistențele celor din jurul său).

Mai ai nevoie de ceva timp să-ți dai seama că ”toată dreptatea noastră” (a mea, a ta) este înaintea lui Dumnezeu ”ca o cârpă lepădată”. Ce este cert, că până nu-ți vei ”sparge” singură capul nu vei înțelege, și vei crede că dreptatea ta este una folositoare. Te sfătuiesc să-ți cercetezi mai îndeaproape ”duhul dreptății” care urlă în tine și asta nu de una singură, ci cosultându-ți duhovnicul.

ps: când vom ajunge la măsura trăirii cu adevărat a dreptei credințe, prin și cu Hristos, înainte de a face ceva ne-am ridica mintea Sus și ne-am întreba dacă Mântuitorul ar fi făcut fel, ne-am întraba dacă ceea ce facem este plăcut lui Dumnezeu. Și nu uita că nu o dată, ci de mai multe ori ți s-a dovedit că faci greșeli mari. Deci sfatul meu frățesc este ca înainte de a încerca să deții adevărul și să-i îndrepți și pe alții, îndreaptă-te pe tine.
Vechi 26.01.2013, 19:01:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Pentru ca raul sa triumfe, e suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic.
Pentru ca răul să nu triumfe Dumnezeu Tatăl ne-a dat prin Fiul Său în Duhul Sfânt atâtea și atâtea posibilități ca noi să fim mai buni și să nu rătăcim prin valurile acestei vieți: ne-a dat chipul Său, apoi pe Fiul Său ca frate mai mare al nostru, tovarăș de drum spre mântuirea nostră, ne-a dat candele ca să le umplem cu undelem și lumina faptelor bune ca alții văzând lumina să vină și ei la lumină, ne-a dat rugăciunea, postul, smerenia, milostenia, iertarea, iubirea și multe altele.

Citat:
Apoi nu e corect sa-ti aperi doar pielea ta, iar credinta s-o lasi de izbeliste. Exista si lucruri marunte, cum e scrierea pe un forum, care pot fi de folos cuiva.
Ce minte poate crede despre sine că poate fi de folos când de cele mai multe ori a dat-o în bară? Numai una plină de sine. Dumnezeu ne-a lăsat rugăciunea pentru a fi de folos cuiva. Hai să-i lăsăm pe cei în măsură să vorbească și să ne mai vedem de lungul nasului nostru.

ps: ”Orice unealtă e cu două tăișuri. Dacă nu o folosești cum trebuie, în loc să taie, ea te taie, în loc să clădească, te dărâmă.” - Pr Arsenie Boca
Vechi 26.01.2013, 19:01:51
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Daca ar fi sa ma autoindreptatesc, as spune ca replica data lui AlinB a fost scrisa in graba ca raspuns la o replic similara. Daca intri intr-un sat cu lupi, inveti sa urli. Nu spun ca AlinB e un lup, ci doar ca el, apeland la violente verbale, mi-a servit drept model pentru replicile adresate lui.
Scuza ta sună cam ca în povestea cu drobul de sare. O poveste cu bătaie lungă, nu întâmplător postată.

Citat:
Eu sunt o biata pacatoasa si, bineinteles ca ar trebui sa acord mai multa importanta rugaciunii.
Niciodată nu e târziu.

Citat:
Totusi, imi amintesc ca Sfantul Ioan Gura de Aur a si acuzat-o in mod direct pe imparateasa Eudoxia ca si-a insusit via vaduvei Calitropia, deci nu a rabdat nedreptatea pricinuita de imparateasa unei vaduve.
Când vei ajunge tu la nivelul Sf Ioan Gură de Aur, problema se schimbă. Pănă atunci să nu uităm cine suntem.

Citat:
Cu atat mai mult noi, care ne numim crestini si ortodocsi, avem datoria sa ne aparam credinta si Biserica.
Dreptatea mea este ca o cârpă lepădată înaintea Ta Domane - îți repet acest cuvânt, poate vei înțelege în final cum e cu dreptatea asta.

Last edited by ovidiu b.; 26.01.2013 at 19:06:28.
Vechi 26.01.2013, 19:02:56
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Pe mine încă nu?
De ce sa te pun pe tine pe Ignore List? Stii tu vreun motiv? Eu, nu.
Vechi 26.01.2013, 19:09:22
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
I-am trecut pe AlinB alias Mihailc pe Ignore List.
Asta se mai numește "camuflajul struțului"....
Vechi 26.01.2013, 19:13:14
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
De ce sa te pun pe tine pe Ignore List? Stii tu vreun motiv? Eu, nu.
Te-am testat să văd cum înclini. Căci ”unele” dacă nu am fost de acord cu aberațiile lor m-au pus pe lista neagră.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cipurile RFID supuse atentiei publice Iustin44 Generalitati 162 15.12.2013 21:55:02
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Inca un thread despre cipurile RFID implantate Delirul Generalitati 19 13.10.2010 17:37:53
Noile permise au cip RFID ? axios Generalitati 9 12.09.2010 02:13:34