![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumitru, motivul prezenței icoanelor în școli mi se pare că este nevoia de modele. Copiii au nevoie de cineva care să le arate calea, de cineva care s-o fi parcurs înaintea lor. Chiar și pentru un ateu, ce model mai bun decât Hristos poate fi găsit? Sau decât sfinții, a căror viață înseamnă lepădare de sine, adică eliberare de egoism? Nu-i destul, oare, că în viața de toate zilele modelele lor sunt vedetele confecționate de televiziuni? Nu-i dureros că ei își doresc să ajungă ca nu știu ce manelist sau politician de proastă calitate?
Măcar unii de și-ar alege ca model vreun sfânt. Ce rău ar putea fi în asta? Sau ce alt model puteți voi oferi în schimb? Editare ulterioară: Că veni vorba, revoltătoare îmi pare prezența în spațiul public a vedetelor de carton sau a reclamelor de tot felul. De ce față de astea nu reacționați? Oare nu fac astea mult mai rău? Nu ele sunt responsabile de mentalitatea actuală a noastră, și, mai ales, a generațiilor mai tinere? Last edited by N.Priceputu; 26.01.2013 at 21:23:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
consider că sunt mult mai folositoare modele din viața reală a țării și umanității. sunt oameni de știință, domnitori, poeți, scriitori, etc., care își merită dreptul de a sta pe pereții sălilor de clasă. manelizarea poporului își are rădăcina tot în lipsa de educație. bineînțeles că este un fenomen nefast. și trebuie să luptăm cu toate mijloacele împotriva lui. |
|