![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar pentru ca ala mic si negru de pe urmarul tau stang iti zice ca religia nu e ceva bun? Religia (crestinismul ortodox) este doar o forma de educati, de fapt singura care are baze justificatoare solide. Morala atee sau educatia laica - este doar o forma pura de ipocrizie. Atat timp cat predai evolutionismul si sustii ca evolutia se bazeaza pe supravietuirea celui mai puternic si adaptat, orice morala care incerci sa o introduci pe langa este superflua.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 27.01.2013 at 00:14:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
și care sunt aceste "baze justificatoare solide"? morală este superfluă?! |
|
||||
|
||||
![]()
Morala aia care zice să-i dai în cap celui mai slab pentru a supraviețui.
|
||||
|
||||
![]()
exact asta fac instituțiile religioase.
|
|
||||
|
||||
![]()
Adică mai precis, cine?
Și de ce ar fi mai bun de pus pe perete tabelul lui Mendeleev decât o icoană?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cit bine a adus, aduce si va mai aduce rugaciunea la o icoana, si cit rau a facut, face si va mai face chimia...oricine are ochi de vazut va vedea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi, eu cred ca rugaciunea la o icoana nu aduce mereu binele. Banuim si de ce... Unii se roaga pentru necazul altora, al lumii... Cum ar aduce vreun bine astfel de rugaciuni? Iar altii au credinta stramba si rugaciunea lor e ca si credinta... Cat priveste chimia, pai nu-i la fel ca si cu rugaciunea?: Depinde ce vrea sa faca omul cu ea. Nu chimia e problema, ci omul pe "mana" caruia pica ele, cunostintele de chimie... La fel si fizica si toate celelalte ale Creatiei. Altminteri, iarasi o luam de la capat cu traznaile: ba ca chimia e de la draci, ba ca Domnul a gresit cand a ingaduit omului cunoasterea substantelor s.a.m.d. Facem ce facem si iar despartim in mod absolut lucrurile, in curate si necurate, in spurcate si "pure". Deh! P.S. Intreb in treacat: stiti cumva vreo povestire cu Mendeleev calugarul? Chiar a fost? Intrucat de aici nu reiese deloc: http://ro.wikipedia.org/wiki/Dimitri_Mendeleev Last edited by cezar_ioan; 27.01.2013 at 17:11:36. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar, la fel este si cu religia ... oricine are ochi de vazut va vedea. Cat despre "rugaciunea la o icoana"... "Două mâini care muncesc fac mai mult decât o mie strânse pentru rugăciune" - anonim. Demonstreaza ca este altfel. |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru ca este stiinta, nu poveste.
|
|