![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt o mulțime de oameni care cred într-un anume fel, ca urmare a lecturii Bibliei, dar sunt în afara Bisericii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
De când ”ce cred unii” a devenit vocea Bisericii? ps: Vorbești de mine că bat câmpii și am luat-o prin strachini? Last edited by ovidiu b.; 27.01.2013 at 23:11:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Posibil ca tu sa crezi ca eu nu stiu ce e libertatea de exprimare; eu traiesc in libertate de 24 ani, asa ca stiu si ce e libertatea de exprimare. Unii, dupa cum vad pe aici, si dupa cum am scris mai sus, chiar se folosesc in rautatile lor de aceasta. Este ultimul mesaj off-topic pe care il raspund. Nu am de dat nimanui socoteala de ceea ce gandesc si cred. Mai ales nu celor rau intentionati. Daca nu mai e nimic de adaugat la acest topic, gasiti altul mai interesant; nu umpleti paginile cu off-topicuri. Oricum nu veti convinge pe cel, care a studiat problema si si-a format o parere. Sa-si vada fiecare de propria mantuire. Cei, care incerca, nu prin argumente, ci prin forta sa impuna parerea lor, imi amintesc de anii de trista amintire cu "Sus PCR!" si cu Securitate. Nu mai tine, baieti! Ne-am castigat prea scump libertatea, ca sa ne-o luati voi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica, ar trebui sa te intrebi inainte de a spune ceva: este corect? este adevarat? este folositor? este necesar? Si ai sa vezi ca multe din lucrurile de care te plangi ar disparea de la sine.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 28.01.2013 at 00:40:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar zgomotul asta intra in vartejul discutiei, cum de altfel is si doresc, si genereaza la randul lui zgomot - de care pe urma se plang. Pai nu ar fi mai simplu de taiat raul din radacina, adica daca n-ai nimic de spus util, rational, sa te abtii sa sari la beregata celorlalti, doar pentru ca tu crezi aprioric ca cineva are dreptate?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 28.01.2013 at 00:41:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Corect, din moment ce le-a considerat trecatoare, inseamna ca toata agitatia nu mai cade in categoria "buna" ci cealalta. Asadar cei care totusi insista ca nebunia este buna, nu pot fi decat din tabara dusmanului, adica BOSVisti deghizati, ca doar aia considera ca agitatia asta e in categoria "buna". Ca sa nu mai vorbim de maraiturile deloc subtile la adresa Sf. Sinod. Deci, daca merge ca o rata, macane ca o rata, ce poate fi altceva?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inteleg ca, fiind o persoana a-tehnica, tehnologia te sperie, si asta e unul din punctele pe care mizeaza cel mai mult secta cipofoba in cautarea de noi adepti. Dar uite ca ai un calculator, ai Internet si asa cum ai spus si tu, familiarizarea cu anumite domenii face sa dispara si teama irationala. In orice caz, cea mai buna cale de a alunga frica, este familiarizarea cu ortodoxia, catehizarea, astfel incat sa poti distinge intre ceea ce este cu adevarat ortodoxie si ceea ce este falsificarea ei de cate tot felul de lupi rapitori care vor sa smulga oi din turma Bisericii. Nu te lua dupa aparente, ca in alte contexte spun ce spun si ortodocsii sau fac ce fac si ortodocsii - aceasta este o viclenie pentru a castiga pe cei mai slabi. Asadar, unul din primele lucruri care ar trebui sa le stii despre Biserica - pentru ca este si in Crez, este acela ca Biserica este soborniceasca. Adica in chestiunile de ordin spiritual, Biserica Ortodoxa ia decizii soborniceste. Ori, in aceasta chestune, nici Ortodoxia nici vreo Biserica Ortodoxa nu a luat vreo decizie in sensul dorit de secta cipofoba. Nu a declarat ca "actele cu cip" reprezinta vreo problema spirituala, si nimic altceva legat de ele atat timp cat nu reprezinta o lepadare de credinta. Asta e primul element dupa care poti recunoaste ca ceea ce promoveaza antoniap cu sustinea Elizei si Miha-anca, nu tine de ortodoxie. Al doilea element prin care identifici sectarismul este faptul ca o data ce li se aduce la cunostinta acest lucru, incep sa blameze BOR si Sf. Sinod. Nici un ortodox autentic, crestin practicant, nu ar face acest lucru. Iar tu, cred ca iti dai seama ca acest lucru nu e un pacat usor sau o greseala inofensiva. In plus, daca ai sa le analizezi cu atentie discursul, ai sa vezi cum se ascund ca si sectarii in spatele Bibliei, cand de fapt Biblia nu afirma nimic din "dogmele" lor. Al treilea lucru - singura asa zis biserica si asa zis ortodoxa care considera ca actele cu cip sunt o problema spirituala, este Biserica asa zis Ortodoxa pe Stil Vechi sau BOSV - o grupare schismatia cu apucaturi sectare si mare invidie la adresa BOR din care s-a rupt. Iar lista poate continua, dar pentru a mentine lucrurile simple, cred ca aceste aspecte sunt suficiente pentru a realiza faptul ca cipofobii nu sunt niste ortodocsi ci lupi imbracati in piei de oaie.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 28.01.2013 at 01:30:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu pot gasi decat urmatoarele variante:
a) sora noastra cunoaste de 24 ani beatitudinea despatimirii savarsite prin aspra nevointa in impreuna-lucrare cu Duhul b) este homeless, a terminat-o cu orice nazuinta dupa binefacerile civilizatiei c) face puscarie sfanta, intru Hristos, in Siberia sau la Canal cu Soljenitin, Parintele Staniloae, Parintele Sofian Boghiu, Parintele Steinhardt si cu alti cuviosi si cuvioase d) ne vorbeste din Ceruri e) confunda libertatea cu "libertatea" si uita sa puna ghilimele f) a tastat din greseala (exclud alte cauze, ca sa nu par rautacios) expresia la moda "eu traiesc" Ar mai fi cel putin o varianta, insa ma abtin... Last edited by cezar_ioan; 28.01.2013 at 03:33:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca vom fi din ce in ce mai ortopolitici, da, se va ajunge la situatia proorocita de Sfantul Lavrentie de Cernigov:
,,Vine timpul, și nu e departe, povestea starețul, când foarte multe biserici și mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului și se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci și pe dinafară. Vor auri și acoperișurile atât ale bisericilor, cât și ale clopotnițelor, dar preoțimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face și misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovnicești în ele că va veni vremea împărăției lui antihrist și el va fi pus împărat. Rugați-vă ca Bunul Dumnezeu să mai lungească acest timp ca să ne putem întări în credință, căci vremuri groaznice ne așteaptă. Luați aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregătește cu foarte mare viclenie (perfidie). Toate bisericile și mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogății, ca niciodată, dar să nu mergeți în ele. Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului și a Patriarhului. Intrarea și ieșirea din Ierusalim va fi liberă pentru orice om, dar atunci să vă străduiți să nu vă duceți, căci totul va fi spre a vă linguși pe voi, ca să vă atragă în ispită.'' Sursa: Război întru Cuvânt ( http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...si-multi-orbi/ ) Last edited by antoniap; 28.01.2013 at 05:36:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Când un preot/monah/ierarh cade, noi suntem datori să ne rugăm și nu să îl judecăm și să arucăm cu pietre în el. Suntem datori chiar să-l acoperim atât cât putem și nu să dispersăm căderea lui smintind astfel și pe alții. Căci prin ei noi vom putea duce mai departe lupta și nicidecum de unii singuri, așa cum inteționează unii să o facă. Noi trebuie și suntem datori să ținem sarea pământului și nu să o stricăm, judecând mereu. Noi suntem cei care stricăm sarea pământului prin păcatele noastre, prin preocupările noastre, prin neascultarea nostră de BO, așa că, să nu ne mirăm că vin vremuri grele. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cipurile RFID supuse atentiei publice | Iustin44 | Generalitati | 162 | 15.12.2013 21:55:02 |
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 21:37:21 |
Inca un thread despre cipurile RFID implantate | Delirul | Generalitati | 19 | 13.10.2010 17:37:53 |
Noile permise au cip RFID ? | axios | Generalitati | 9 | 12.09.2010 02:13:34 |
|