Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Asa este. De sute de ani, pe plaiul mioritic, crestinii au folosit diverse aparate pentru caju si migdale. Oile, caprele si vacile au fost mereu animale de decor. Mancarea noastra traditionala mamaliga cu branza se obtine evident din malaiul de migdale si laptele de caju, cu sau fara aparatul care arata foarte bine.
Caju de-al nostru, de acasa. Migdale de pe langa drum.
Caju si migdale sunt hrana romaneasca traditionala, pe care au avut-o toti cuviosii romani ca alimentatie de baza.
Toate revulutiile noastre, toate rascoalele si inchinaciunile au avut in vedere pastrarea, alaturi de sfintele moaste, ale acestor minunate comori ale Ortodoxiei: caju si migdale.
Amare.
|
Pe plaiurile mioritice nu s-a auzit de caju si migdale. Unii inca nu au auzit de caju nici astazi... in schimb au fost nelipsite nucile, alunele de padure, semintele de floarea soarelui, de dovleac, de in si de canepa. Intr-o zi de post la camp nu se pleca cu sarmalute de post sau alte mancaruri elaborate ci cu mamaliga si ceapa, cu paine si nuci, etc... Iar acasa: varza, fasole, linte, stevie si urzici.