Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2013, 11:51:52
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Pe Isus nu L-au vazut toti. Numarul imens de crestini care s-au convertit dupa moartea Lui, inclusiv dupa moartea apostolilor, au facut-o pe baza credintei, credinta intemeiata pe lucrarea harului fie interior (interiorul fiecarei persoane), fie exterior (minuni). Nici dumneavoastra (cred) nu L-ati vazut pe Hristos, totusi credeti in El..
Cred ca ati inteles foarte bine la ce m-am referit, atat eu, cat si Alin sau Stefan-Florin. Multimile adunate sa-l vada pe Iisus l-au vazut, l-au ascultat, iar unii au recunoscut in el pe Hristos. Multimile adunate la Fatima n-au vazut-o pe "doamna din lumina", ci s-au incredintat spuselor acelor copii, de aceea, nu-i puteti arunca lui Catalin "tot asa au spus si evreii ca Iisus Hristos nu e Mesia".

Last edited by ioanna; 14.02.2013 at 11:58:58.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2013, 12:12:47
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cred ca ati inteles foarte bine la ce m-am referit, cat si Alin sau Stefan-Florin. Multimile adunate sa-l vada pe Iisus l-au vazut, l-au ascultat, iar unii au recunoscut in el pe Hristos. Multimile adunate la Fatima n-au vazut-o pe "doamna din lumina".
Nu toti care l-au vazut fizic pe Domnul nostru au si crezut in El. Unii din ei L-au crucificat.
Faptul ca unii vad nu inseamna ca si inteleg.

Multimile de la Fatima sau Lourdes nu au vazut-o pe Sfanta Fecioara. Multimile care au crezut in Pavel convertit, cel care cu putina vreme in urma isi dadea acordul la omorarea crestinilor, nu au vazut Lumina pe care a vazut-o Pavel. Au crezut in ceea ce s-a intamplat dupa, in schimbarea lui Pavel, in convertirea oamenilor, in minunile pe care le facea, in cuvantul lui. La fel si multimile de la Fatima sau Lourdes. Ei au vazut orbii vindecandu-se, ologii care veneau in carut si se intorceau pe picioare, bolnavii care nu se vindecau fizic, insa se vindecau spiritual si isi duceau suferinta/ boala cu bucurie, demintate.

Eu insami cunosc o fata care s-a vindecat de pareza faciala in urma unui pelerinaj la Lourdes. S-a spalt cu apa de la acel izvor si atat. Iar rezultatul acelui pelerinaj al ei, mult mai valoros, este ca ea a devenit crestina practicanta, iar mama ei s-a reintors la Dumnezeu datorita exemplului fetei.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2013, 12:24:26
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

[quote=nutucutu;503526]Nu toti care l-au vazut fizic pe Domnul nostru au si crezut in El. Unii din ei L-au crucificat.

Va rog mult urmariti filmul acesta http://www.youtube.com/watch?v=PwgmSjpZ3k8
Poate ne puteti lamuri si pe noi, ortodocsii, ce inseamna!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2013, 12:33:43
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

[quote=Grabriella;503533]
Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nu toti care l-au vazut fizic pe Domnul nostru au si crezut in El. Unii din ei L-au crucificat.

Poate ne puteti lamuri si pe noi, ortodocsii, ce inseamna!
M-am uitat putin la link-ul dumneavoastra si va lamuresc imeditat: mesajele de la Fatima, cu exceptia unuia pe care sora Lucia l-a luat in mormant, au fost incredintate Sfantului Parinte. Daca Sfantul Parinte le va face publice atunci le vom sti. Daca nu le face inseamna ca nu e treaba mea sa le stiu. Eu nu am cum sa lamuresc pe nimeni cu privire la acele mesaje, insa pot sa spun ceea ce Sfanta Fecioara ne-a transmis tuturor: sa ne intoarcem la Dumnezeu si sa nu pierdem vesnicia pentru placeri efemere si de scurta durata.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2013, 15:06:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

[quote=nutucutu;503536]
Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul

M-am uitat putin la link-ul dumneavoastra si va lamuresc imeditat: mesajele de la Fatima, cu exceptia unuia pe care sora Lucia l-a luat in mormant, au fost incredintate Sfantului Parinte. Daca Sfantul Parinte le va face publice atunci le vom sti. Daca nu le face inseamna ca nu e treaba mea sa le stiu. Eu nu am cum sa lamuresc pe nimeni cu privire la acele mesaje, insa pot sa spun ceea ce Sfanta Fecioara ne-a transmis tuturor: sa ne intoarcem la Dumnezeu si sa nu pierdem vesnicia pentru placeri efemere si de scurta durata.
Si totusi nu era logic, daca el e destinatarul si mai ales sefu' BRC sa-i fie livrate in persoana?
Vechi 14.02.2013, 22:25:51
Senior Member

Implicit

[quote=nutucutu;503536]
Citat:

Sunt facute publice demult, ba mai mult si dezbatute si interpretate, ma mir ca nu aveti habar. Trebuia sa urmariti filmul pentru a discuta doar.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2013, 12:34:12
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Filmul asta a fost facut inainte ca Benedict sa spuna ca avem lipsuri ecleziologice, asta-i clar, ca nu l-ar mai fi dojenit. Cat priveste sora Lucia, nu stiu ce sa spun. E plin netul cu "profetiile" ei, s-a tradus si o carte in limba romana, dar nimeni nu poate asigura ca intr-adevar sunt vorbele ei , mai ales cand stim cum e in manastiri cu "fiii/ficele duhovnicesti" ce se perinda pe langa calugari/calugarite respectati(e) si editeaza carti pe banda rulanda. In film ei spun ca sora Lucia, ce a murit in 2005, nu e cea din 1917.

Last edited by ioanna; 14.02.2013 at 12:44:27.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2013, 12:43:20
Senior Member

Implicit

Oameni buni! E chiar atat de greu sa urmariti un film si sa discutam pe marginea lui? Toata lumea speculeaza si se axeaza pe presupuneri si false dispute cand putem discuta la concret. E foarte important!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2013, 12:57:49
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Oameni buni! E chiar atat de greu sa urmariti un film si sa discutam pe marginea lui? Toata lumea speculeaza si se axeaza pe presupuneri si false dispute cand putem discuta la concret. E foarte important!
Fac o pauza de cafea, ma uit si-ti spun ce cred :)
Am apucat sa vad doar cateva secvente; revin.
Ai pus un film de 2h13', nu poate lumea sa-ti raspunda dupa 5 min.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2013, 14:20:24
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Chiar ieri am postat un link catre cartea editata de aceasta manastire romano-catolica, cu orientare traditionalista (iesita se pare de sub autoritatea Vaticanului) ce prezinta deteriorarile ecleziologice ce au survenit dupa Vatican II http://ro.scribd.com/doc/106138524/9...4%83-Liturghie si mi se pare firesc sa denunte infiltrarile protestante (promovate de Paul VI),sincretismul religios ce se mai practica in unele comunitati romano-catolice, ce s-au indepartat de filonul traditional pervertind misa catolica sau sa critice tendintele ecumeniste, insa filmul aluneca cam mult spre domeniul speculativ al conspiratiilor. Toata demonstratia aceea initiala ca nu e Lucia serveste aceluiasi scop de a denunta Vatican II, laitmotivul filmului fiind apostazia din varful bisericii. Pentru ca cuvintele lor sa capete greutate, le ataseaza mesajul celui de al III-lea secret de la Fatima dezvaluit de teologul papal a lui Pius XII, ce se refera la apostazia de la varf si nu mesajul dezvaluit de Vatican, mult mai tarziu, ca practic acela nu le foloseste. (de aici si ideea cu Lucia impostoare si mesajul corupt, fraudat). Din dorinta de a arata abaterile, ecumenismul si modelul politic corect practicat de papi dupa VaticanII, in special Ioan Paul al II-lea, cad si in ridicol, exagerand. M-a amuzat cand au spus ca Ioan Paul al II-lea s-a aplecat in fata marelui calugar budist si l-au acuzat de apostazie. Pai papa primise de la el o medalie si in mod natural cand primesti ceva multumesti, te apleci usor cu capul :) Despre Ioan Paul al II-lea se pot spune multe, a avut si gesturi populiste,controversate, insa m-au surprins usor dezvaluirile despre Benedict.

Last edited by ioanna; 14.02.2013 at 15:01:37.
Reply With Quote
Răspunde