Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2013, 18:50:04
N.Priceputu
Guest

Implicit

Este vorba probabil de o sănătoasă reacție de respingere față de ce este bolnav; de teama de contaminare, pe care o are orice ființă vie, care vrea să scoată în afara societății ei boala, moartea în ultimă instanță.

Creștinul nu vrea să-l alunge pe bolnav, ci să se vindece, după cum el însuși se vindecă și știe la ce Doctor să meargă. Dar neputându-l duce fără voia lui, încearcă măcar să nu lase boala să-i contamineze și pe ai săi.

Tu poți să consideri că nu e o boală (am în vedere sensul spiritual în primul rând). Dar Biserica nu poate considera altfel. Iar viața intimă n-are cum s-o reglementeze, chiar dacă ar face ea legea civilă; doar pe cea publică.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 19:04:03
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Este vorba probabil de o sănătoasă reacție de respingere față de ce este bolnav; de teama de contaminare, pe care o are orice ființă vie, care vrea să scoată în afara societății ei boala, moartea în ultimă instanță.

Creștinul nu vrea să-l alunge pe bolnav, ci să se vindece, după cum el însuși se vindecă și știe la ce Doctor să meargă. Dar neputându-l duce fără voia lui, încearcă măcar să nu lase boala să-i contamineze și pe ai săi.

Tu poți să consideri că nu e o boală (am în vedere sensul spiritual în primul rând). Dar Biserica nu poate considera altfel. Iar viața intimă n-are cum s-o reglementeze, chiar dacă ar face ea legea civilă; doar pe cea publică.
ba,reglementează.
tu ai voie să faci cu oricine, oricum?
nu! ci doar cum spune Biserica.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 19:16:53
N.Priceputu
Guest

Implicit

dar de Biserică ascult pentru că vreau. Sunt liber să ascult sau nu. Însă înțeleg că e normal să ascult eu de ea, nu ea de mine. E drept că în zilele noastre se întâmplă să asculte părinții de copii și să le spună ce vor ei să audă crezând că asta înseamnă să-i iubească.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 03:08:21
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
dar același lucru se întâmplă și la hetero.
televiziunile ne prezintă mai mereu cazuri de fetițe agresate de psihopati.
psihopatul este psihopat indiferent de orientarea sexuală.
De acord, insa aici discutam despre ceva aparte: homosexualitatea.
Cat priveste "psihopatul", aici e incurcatura mare. Astazi termenul nu mai este folosit, din pricina vaguitatii (ambiguitatii si slabei puteri discriminative a) lui si a multor probleme de diagnostic diferential si multe altele...
Un manual de diagnostic, european sau american, ar fi de mare folos celor care vor sa vada, sistematic, cum e cu tulburarile comportamentului/personalitatii, inclusiv cu acelea care au legatura cu (homo)sexualitatea.

As vrea sa mai fac o precizare, de fapt sa reamintesc un cuvant al unui parinte profesor de la Teologie, din Bucuresti. Parintele Coman sustinea, de cate ori venea vorba despre acest subiect, ca homosexualitatea (cel putin la persoana care a depasit copilaria mica, unde sexualitatea nu e diferentiata inca si unde jocurile erotice sunt frecvente, neavind conotatie morala/duhovniceasca ci fiind forme trecatoare ale curiozitatii, in fond cu greu condamnabile) este cea mai evidenta si mai grava forma a stricaciunii fiintei in ruptura sa de Dumnezeu. O maladie profunda, nu in sensul obisnuit al termenului de boala ci mai adinc, mergind pana in miezul fiintei. Poate doar alcoolismul si dependenta de droguri ar mai concura imbolnavirea aceasta profunda.
In ce ma priveste sunt cu totul de acord cu Parintele referitor la acest subiect. Consider ca homosexualitatea este in primul rand o problema teologica si abia apoi una medicala, psihologica, sociala etc.

Last edited by cezar_ioan; 16.02.2013 at 03:15:57.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 03:14:36
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
ba,reglementează.
tu ai voie să faci cu oricine, oricum?
nu! ci doar cum spune Biserica.
Biserica nu impune, nu constrange, ci doar spune NU hotarat incercarii de a da viata raului/rautatii/mortii care se strecoara mereu in fiinta umana.
Arata drumul drept si ajuta pe cei care vor sa il urmeze.

Ca sunt unii care dicteaza si forteaza, asta e problema lor si a victimelor lor. Multe nenorociri produc ei, in primul rand indepartarea oamenilor din Biserica si slutirea celor pastoriti. Insa pe ansamblu cred tare ca Biserica ramane un Spital de insanatosire si indreptare a vietii noastre, un foc de la care se alimenteaza flacaruia iubirii autentice, nepervertite, iar de vrem si noi acest lucru cred ca ne gasim si salonul si patul potrivit pentru fiecare...:) Numai sa constientizam alienarea noastra si sa voim sa facem si noi ceva pentru vindecare si crestere. Asa cred ca stau lucrurile.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 15:47:35
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
PS: in antichitate (si nu numai) au existat multe cetati pline cu locuitori desfranati. Totusi Dumnezeu nu a distrus peronal decat cetatile Sodoma si Gomora pline cu homosexuali si nu alte cetati, sa zicem Atena ... sau Roma
Daca dvs credeti ca in Roma sau Atena nu au existat homosexuali si nu s-a practicat sodomia atunci va felicit pentru lucul intai ocupat la proba naivitate.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 17:01:51
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Daca dvs credeti ca in Roma sau Atena nu au existat homosexuali si nu s-a practicat sodomia atunci va felicit pentru lucul intai ocupat la proba naivitate.
poate au existat in Atena sau Roma... dar nu cred ca in proportii atat de mari ca in Sodoma si Gomora
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 22:39:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
instigă prin faptul că induce credincioșilor ideea că homosexualii sunt "altfel" de oameni, "murdari", nefrecventabili. doar un exemplu.
Homosexualii in sine poate ca nu sunt atat de condamnat atat timp cat nu incearca sa iasa in evidenta, dar homosexualitatea ca fenomen politico-social, mai ales prin modul agresiv prin care se auto-promoveaza, infestand ca o boala toate nivelele societatii, ajungand sa atace pana si copiii de gradinita, este la ora actuala o problema mult mai mare decat homosexualitatea ca problema morala in sine.
Vechi 16.02.2013, 22:41:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
:)))) aceeasi placa ca restu'
Crezi ca daca as fi facut parte din vreo secta mi-ar fi greu sa spun, crezi ca mi e frica de tine, dar daca vrei tu atat de mult sa sti iti spun

Din secta " eu nu stau toata ziulica 24/24 pe forum crestin ortodox sa dezbat firul in paispe pe teme de noaptea mintii ca tine, eu mai am si o Viata, ca da Il cunosct".

Ai inteles? din aceasta secta fac parte.
Da, una lunecoasa tare.
Vechi 17.02.2013, 17:50:07
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, una lunecoasa tare.
Cred si eu non-stop pe forum mai rugineste omu' asa ca am crema, unguent, orice pentru dvs.
Reply With Quote
Răspunde