Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Slujba inmormantarii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2013, 01:40:42
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poate n-ai fost atenta la ce ai scris.

Argumente de genul "a fost botezat ortodox deci are dreptul sa..." nu tin, pentru ca botezul iti confera in primul rand obligatii, care daca le indeplinesti, ai si drepturi.

In anumite conditii canonice, cerute de ortodoxie si care daca nu sunt indeplinite, se poate refuza slujba inmormantarii.

Unul din ele si de care s-a facut caz pana la urma, este ca aceste cimitire sa respecte impartirea confesionala.

E asa greu de priceput?
Interesant! Inca nu am vazut ca s-a cercetat mai intai viata celui, care a decedat, pentru a se stabili daca merita sau nu a i se face slujba inmormantarii. Daca este botezat si nu a trecut la alta religie, atunci are dreptul la inmormantare crestineasca. Si cine spune, ca trebuie sa iti fi indeplinit obligatiile? Multi se spovedesc in ultima clipa si primesc Impartasania. Oare Dumnezeu nu ii primeste si pe cei, care se intorc cu fata spre Dumnezeu in ultima clipa? Ba, ii primeste! Numai unii dintre noi, din dorinta de a fi ultra-corecti, cauta nod in papura si judeca, in loc sa-si aduca aminte ca judecata e a lui Dumnezeu.
Ca sa nu mai spun ca se face slujba inmormantarii chiar si celor, care au murit nepregatiti. Cati nu sunt in asemenea situatie?!?
Slujba inmormantarii se refuza, din cate am observat, celor sinucigasi si celor care accepta sa fie arsi in crematoriu.

Impartirea confesionala nu e deloc greu de inteles. Atata dezbatere pentru un lucru atat de simplu, care putea fi spus in doua fraze.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2013, 02:35:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Interesant! Inca nu am vazut ca s-a cercetat mai intai viata celui, care a decedat, pentru a se stabili daca merita sau nu a i se face slujba inmormantarii. Daca este botezat si nu a trecut la alta religie, atunci are dreptul la inmormantare crestineasca.
(..)
Slujba inmormantarii se refuza, din cate am observat, celor sinucigasi si celor care accepta sa fie arsi in crematoriu.
Vezi?
Iar te contrazici..
Dupa cum vezi, nitica investigatie este necesara daca nu cumva anumite lucruri sunt deja pea evidente.

Citat:
Impartirea confesionala nu e deloc greu de inteles. Atata dezbatere pentru un lucru atat de simplu, care putea fi spus in doua fraze.
Este alb pe negru in comunicat, daca lumea se agita si incepe sa construiasca teorii ale conspiratiei, fara sa-l citeasca..

Citat:
Atat in situatia cimitirelor confesionale, cat si in cea a cimitirelor detinute de administratiile publice locale, este prevazuta o parcelare in functie de apartenenta confesionala a defunctilor.

Nu exista nicio astfel de obligatie in situatia operatorilor economici, fundatii si asociatii. Astfel se va ajunge fie la situatia in care locurile de veci sunt vandute fara a se tine cont de apartenenta confesionala, pe criterii strict economice, ceea ce va duce, inevitabil, la conflicte atunci cand ceremonii religioase diferite se vor suprapune intr-un spatiu restrans, fie la impartirea necorespunzatoare proportiei credinciosilor a sectoarelor in cimitir, ca o forma de prozelitism pentru cei care nu vor mai gasi locuri in sectorul cultului de care apartin.
Si vezi si punctul 2, nici ala nu e de neglijat.
Vechi 19.02.2013, 03:46:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Vezi?
Iar te contrazici..
Dupa cum vezi, nitica investigatie este necesara daca nu cumva anumite lucruri sunt deja pea evidente.

Este alb pe negru in comunicat, daca lumea se agita si incepe sa construiasca teorii ale conspiratiei, fara sa-l citeasca..

Si vezi si punctul 2, nici ala nu e de neglijat.
Nu cred ca m-am contrazis, caci se stie ca cei, care isi iau viata sau se lasa incinerati nu beneficiaza de slujba la inmormantare. Dar ei nu constituie regula, ci sunt exceptii.

In rest, se potriveste Povestea cu drobul de sare, atat de citata de unii pe acest forum.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2013, 06:34:21
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Precum și contrazisul de dragul de a avea ultimul cuvânt.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2013, 10:46:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
In rest, se potriveste Povestea cu drobul de sare, atat de citata de unii pe acest forum.
Si la tine nu se potriveste cand faci acuzatii gratuite la adresa BOR?
Da, ai dreptate, nu se aplica atunci se aplica "idei preconcepute" si "aversiune fata de Biserica".

Nu stiu cum se face ca tocmai din astia care au plecat din tara sunt si cei mai grabnici sa scuipe in urma, peste tot si toate, cu si fara dreptate, mai mult fara.
Asa, cu bolta, ca sa bata de la distanta care au pus-o intre ei si tara lor.

Dar pot sa-ti zic cand se potriveste, cand faci apologetica unor scenarii apocaliptice inchipuite.

E un fenomen interesant, se pare ca cei care scuipa in farfurie, ajung sa fie fericiti doar cand se hransc cu gunoaie.
Vechi 19.02.2013, 14:10:37
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Si la tine nu se potriveste cand faci acuzatii gratuite la adresa BOR?
Da, ai dreptate, nu se aplica atunci se aplica "idei preconcepute" si "aversiune fata de Biserica".

Nu stiu cum se face ca tocmai din astia care au plecat din tara sunt si cei mai grabnici sa scuipe in urma, peste tot si toate, cu si fara dreptate, mai mult fara.
Asa, cu bolta, ca sa bata de la distanta care au pus-o intre ei si tara lor.

Dar pot sa-ti zic cand se potriveste, cand faci apologetica unor scenarii apocaliptice inchipuite.

E un fenomen interesant, se pare ca cei care scuipa in farfurie, ajung sa fie fericiti doar cand se hransc cu gunoaie.
In afara de faptul ca esti off-topic...
Alin B, vad ca te crezi singurul ortodox adevarat din Romania! Evident alaturi de BOR. Dar iti dau o veste: si eu fac parte din BOR, caci hotarator nu e locul in care m-am stabilit, ci botezul, prin care am primit Duhul.
Inceteaza cu acuzele nefondate, ca te faci de rusine.
Cu stilul adoptat, tu nu scuipi in farfurie, ci te scuipi pe tine.

Last edited by Miha-anca; 19.02.2013 at 14:17:18.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Efectele televiziunii asupra mintii umane jenica Generalitati 54 24.05.2011 23:18:13
Introspectie asupra ce inseamna sa renunti la Dumnezeu patinina34 Generalitati 22 14.05.2009 10:16:32
Perspectiva crestin asupra sportului.. florinbrasov0 Generalitati 16 26.03.2009 12:45:09
Impactul religiei asupra copiilor suntunOM Biserica Ortodoxa Romana 32 02.09.2007 18:32:05