Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2013, 01:39:27
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
2. In exemplul cu accidentatul zic asa : datorita firii noastre inclinate spre Dumnezeu , spre mila (" ... mila voiesc si nu jetfa" !) si spre mintuirea de-a impreunelea , spre dragoste fireasca dar si completata cu cea rationala fata de aproapele, sigur ca nu ne va lasa inima sa nu spunem o rugaciune cit de mica ori poate mai mare .
Dar trebuie sa ne fie clar , si asta spuneam despre tine ca si despre toti crestinii angajati bine pe calea mintuirii, ca din moment ce am ales pe Dumnezeu , de atunci incolo incepe si razboiul nostru in vazduhul inimii proprii cu ispititorul, din acel moment si pina la adormire vom duce un razboi neincetat cu vrasmasul . Adica trebuie sa fim pregatiti in orice moment din zi si din noapte pt. a tine piept vrasmasului , pt. tot ceea ce facem .
Si chiar daca Dumnezeu ne iubeste , El, din dragoste nu va opri ispita catre noi deoarece daca ar pieri ispita ar pieri si mintuirea . Numai prin lupta duhovniceasca se cistiga imparatia cerurilor si nu prin beatitudine si cugetare onirica !
Frate Zaharia, am ajuns la vorba ta. Ispitele despre care vorbesti si-au facut simtita prezenta; dar ele nu fac fata numelui Domnului Iisus Hristos, pe Care chemandu-L, te eliberezi de ele. Si am mai observat ca nici macar cele mai puternice ispite nu te constrang, ci asteapta o clipa ca sa le accepti. La fel si in vis: prima parte a visului e ispita; dar daca nu dai curs, deci nu accepti, ispita nu avanseaza; dar de disparut dispare doar cu ajutorul Domnului. Este ca o minune, cat de promt intervine Domnul, atunci cand ii chemam numele!
Cel putin asta este experienta mea.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Folosirea optima a functiilor forumului tabitha Reguli generale de utilizare a forumului 48 15.11.2024 22:28:24
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 14:03:02
Reguli de folosire a forumului. admin Reguli generale de utilizare a forumului 1 14.01.2011 18:08:27