![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu unitatea trebuie cautata, ci Hristos."Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis."(Ioan 17, 21) http://www.crestinortodox.ro/forum/s...114#post506114 Citat:
Last edited by ioanna; 27.02.2013 at 08:10:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() Last edited by ovidiu b.; 27.02.2013 at 10:23:25. |
|
|||
|
|||
![]()
Când vei ajunge să înțelegi și să trăiești ce au spus acei părinți, atunci poate cu blândețe și cu dragoste față de aproapele tău vei încerca să mărturisești dreapta credință. Spuneai că ai binecuvântare să scrii pe forum. Te rog întreabă-ți duhovnicul dacă îți dă binecuvântare să folosești citate din sfinții părinți pe post de bâtă. Nu uita că cel nemulțumit de alții ar trebui să fie nemulțumit de el însuși.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu sunt ferm convins ca acesta e adevarul, intotdeauna raspund cand se afirma invataturi gresite. Cei ce nu accepta adevarul se supara si uneori incep sa atace, scopul este propovaduirea doar a invataturilor moderniste, sunt deranjati de critica adusa ecumensimului. Gandeste-te cum se simte cineva care stie care e adevarul si se spun neadevarurile acestea ca si cum ar fi ortodoxe, unii ortodocsi sunt iritati si daca un eterodox spune ceva contrar invataturii ortodoxe, cu atat mai mult un ortodox. Dar vezi ca de multe ori atat eu cat si cei ce nu accepta conceptiile acestea moderniste raspund fara sa atace, doar cei ce nu le accepta fac asta. Nu e tocmai adevarat, sunt multi pe forum care nu accepta niciun ecumensim, dar nu toti scriu despre asta. In schimb cei ce au aceste conceptii sunt mai prezenti pe forum, 3-4 sunt mai agresivi, 4-5 moderati, se poate discuta linistit cu ei. Probabil de aceea si unii din cei ce nu sunt de acord cu ecumenismul nu stau mult pe forum sau nu mai scriu, nu le place sa fie ironizati sau atacati. Probabil sunt jumatate si jumatate, eu chiar am constatat ca s-au mai redus cei ce aveau aceste idei, nu au crescut (ai uitat ca de curand Daniel scria chiar despre aceste lucruri). Marturisirea adevarului ii bucura doar pe cei ce iubesc adevarul, atat pe cei ce-l stiau cat si pe cei ce nu-l stiau. Pe cei ce nu sunt in adevarul si nu vor sa-l accepte ii supara foarte tare, niciodata nu am fost apostrofat de cineva care nu avea idei moderniste, numai de cei ce le aveau. Eu scriu moderat, as vrea sa scrie mai mult despre aceste lucruri, ca sa nu mai fiu eu nevoit sa imi rezerv din timp, cred ca se scrie chiar prea putin despre aceasta erezie. Si nu e nicio scapare, daca nu scriu eu se va gasi altcineva sau altii sa scrie, pentru ca e un forum ortodox, nimeresc pe forum si ortodocsi, care nu vor fi de acord sa taca atucni cand se afirma lucruri neortodoxe ca si cum ar fi ortodoxe. Cristian Badilita a argumentat trecerea la greco-catolicism faptului ca ortodocsii nu au vrut sa accepte ecumensimul si filocatolicismul promovat de el si l-au criticat, ca sa le faca in ciuda s-a convertit. Citez din scrisoarea sa: "În 1991 am recunoscut oficial, prin semnătură, la parohia romano-catolică din Botoșani, autoritatea Papei, fără să renunț vreo clipă la tainele, tradiția sau ritualul ortodoxiei. Întrucât am obosit să-mi irosesc energia și, în fond, darul lui Dumnezeu dând cu capul în ziduri de beton (asta e BOR la ora actuală) doresc sa fiu primit în episcopia greco-catolică de Oradea, pe care o păstoriți." Ca sa spun si opinia mea (si probabil si a altora ce nu accepta alte invataturi neortodoxe), sunt absolut convins de adevarul ortodoxiei, nu sunt ortodox pentru ca asa s-a intamplat sa ma nasc, ci eu am ales (fiind agnostic, am studiat apoi si alte religii, cand am devenit ortodox urmaream emisiuni protestante, chiar am dat si un pomelnic la o biserica catolica). Iubesc ortodoxia, nu am nevoie sa o combin cu alte invataturi protestanto-umaniste, cred tot ce invata Biserica. Cum spunea cineva, daca la fapte nu suntem nici pe departe fata de sfinti, macar dreapta credinta sa o avem pe care o aveau si sfintii. Fiecare stie doar ce poate intelege in acel moment, dar situatia se poate schimba in viitor, sper ca va fi si cazul tau. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Reamintesc ce am mai scris, ecumensimul nu inseamna doar o unire sincretica, are si un pachet moderat pentru cei ce nu pot accepta deocamdata unirea sincretica. Acest pachet spune ca poti ramane in credinta ta, chiar o poti considera printre cele mai bune sau chiar cea mai buna, dar sa nu nesocotesti nici alte credinte. Dreapta credinta e ceva depasit, ereziile sunt neintelegeri din trecut, oricum erezia poate avea biserica si poate mantui, nu au nicio importanta. Nu are importanta nici Biserica lui Hristos, ori esti in Ea ori nu tot acelasi lucru e, oricum se mantuiesc toti cei care fac fapte bune, eventual sa si creada in Hristos. Last edited by catalin2; 27.02.2013 at 13:50:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In cazul tau acum am vazut cartea pe care o dai in semnatura ta, am inceput sa o citesc. Din moment ce ai trecut-o acolo banuiesc ca ai citit-o si esti de acord cu ce scrie acolo, nu stiu de ce afirmi lucruri opuse pe forum. Daca tu crezi ce scrie acolo eu nu pot decat sa fiu de acord cu tine, exact acele lucruri le spun si eu dar mult mai moderate. Ba chiar imi si cer scuze ca am spus ca ai avea unele conceptii ecumeniste. Asadar ultima carte data de tine este "Ecumenismul fara masca", citez de acolo: "Ecumenismul se dovedește a fi – și vom aduce în continuare în acest sens destule elemente doveditoare serioase și de neclintit – o creație satanică a puterilor întunericului. Este o erezie imensă și înfricoșătoare sau mai bine zis o panerezie, o sinteză de religii, filosofii și tradiții care urmărește o unitate nefirească și grotească. Este o înșelăciune vicleană urzită de un plan satanic care susține că nimeni poate vorbi în nicio credință de un Adevăr unic, absolut și unitar, deci nici în ortodoxie. Ecumenismul este asemenea unei tornade înspăimântătoare care se pregătește să dărâme, după cum speră, Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică" a Lui Hristos. Este un uragan sălbatic al puterilor întunericului, care își concentrează toată nebunia distructivă împotriva mai ales a ortodoxiei, pentru a o nimici și a o face să dispară. Și aceasta pentru că știe, că numai ortodoxia deține adevărul nefalsificat și că numai prin ea omul se poate mântui. Este vorba de un război puternic de care, din păcate, cei mai mulți nici nu-și dau seama." |
|
|||
|
|||
![]()
Wow ce urate sunt ultimele pagini. Cum v-ati strans voi "cei duhovnicesti" sa o ridicati din greseala pe dobrin7m folosind duhul blandetii.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Te inseli, e doar dragoste, chiar daca vezi invers, ecumenismul propovaduieste doar dragostea.
|
|