Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2013, 07:31:15
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
esti noul Luther al ortodoxiei?
Indemni lumea la neascultare si la parasirea invataturii ortodoxe pe care marii parinti amintiti mai sus o spun?
Nu mai are nimeni curaj sa spuna nimic cand iti vede dezlantuirea de ura si fanatism ecumenic. Nu vezi ca nu sustine nimeni public atitudinea ta? a fost Cezar Ioan si atat. mai e vreunul care sa jigneasca pe aici cu atata ura oamenii care spun nu ecumenismului?
Mi-e mila de tine, mi-e mare mila ca ai ajuns aici.
Ar fi trebuit sa cititi prima data linkul pe care l-a postat Cristi sa intelegeti la ce s-a referit el, doar polisemia termenului ecumenism acopera sensuri de la cele pozitive pana la cele negative si dupa sa-l judecati. Crestinismul e inclusiv, nu exclusiv, el trebuie sa cuprinda si sa unifice totul prin Hristos.

Nu unitatea trebuie cautata, ci Hristos."Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis."(Ioan 17, 21) http://www.crestinortodox.ro/forum/s...114#post506114

Citat:
Nu mai are nimeni curaj sa spuna nimic cand iti vede dezlantuirea de ura si fanatism ecumenic. Nu vezi ca nu sustine nimeni public atitudinea ta? a fost Cezar Ioan si atat. mai e vreunul care sa jigneasca pe aici cu atata ura oamenii care spun nu ecumenismului?
Insinuarea asta e de-a dreptul tendentioasa. Nu l-am auzit niciodata pe Cristi, nici pe Cezar jignindu-i pe pr. Staniloae sau pr. Cleopa. De asemenea, nu l-am auzit pe Cezar pronuntandu-se in favoarea relativismului si a ciorbei doctrinare specifice conciliului mondial al bisericilor, ci din ce a scris am inteles ca el intrevede reacerea comuniunii prin prisma vietii spirituale, deci pe fundalul unui ecumenism al contemplativilor, ajungand practic la aceleasi cuvinte: nu unitatea trebuie cautata, ci Hristos.

Last edited by ioanna; 27.02.2013 at 08:10:18.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 09:46:04
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Tu gresesti Cataline , punand aceasi placa de mii si mii de ori !
Ei nici chiar așa. Hai să fim corecți. Are vreo două, trei plăci. Una cu ecumenismul, una cu dreapta credință, una sfinții părinți...le tot rotește...

Citat:
Deja numarul celor care cred in ecumenism a crescut datorita tie si Mihaelei.
Ai uitat de alții. Oricum nu cred că datorită unor useri noi ar trebui să credem în ceea ce ei susțin. Asta ține de echilibrul fiecăruia, cât de stabil e în credința sa.

Last edited by ovidiu b.; 27.02.2013 at 10:23:25.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 10:56:24
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
si acestia sunt plini de ura? La intrebarea aceasta as vrea sa raspunzi daca esti corect cu da sau nu.
Când vei ajunge să înțelegi și să trăiești ce au spus acei părinți, atunci poate cu blândețe și cu dragoste față de aproapele tău vei încerca să mărturisești dreapta credință. Spuneai că ai binecuvântare să scrii pe forum. Te rog întreabă-ți duhovnicul dacă îți dă binecuvântare să folosești citate din sfinții părinți pe post de bâtă. Nu uita că cel nemulțumit de alții ar trebui să fie nemulțumit de el însuși.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 11:10:05
celestial_pottery
Guest

Implicit M-ati cutremurat, doamna!

Citat:
Cunosc sentimentul. De cateva ori l-am trait. Prima data aveam 10 ani cand in urma unui zbor de pe paralele, scapandu-mi mainile mai devreme, am ajuns, aruncata de elasticitatea barii, la 6 m distanta pe partia de sarituri direct pe genunchi. In urma impactului cu muchia ascutita a partiei de alergare, pielea genunchiului drept a plesnit iesind afara , in toata frumusetea osul cu broboade de sange. am ramas acolo pe saltea in asteptarea salvarii. In acele clipe, privind genunchiul dezgolit de piele o colega, cum avem si noi multi aici pe forum, a venit la mine si mi-a soptit incetisor la ureche: vei ramane fara picior. Ti-l va taia. am privit la ea, eu copil de 10 ani, cu ochii in lacrimi si am privit la piciorul meu.
Dupa cateva ore , la spital cand mama a ajuns plangand, i-am spus: va fi bine mama, nu am nimic, trece.

a doua oara a fost pe la 12 ani, cand in urma unei coborari, tot la paralele, am avut prea multa ravna inaltand prea mult saltul. Am venit de sus intr-o aterizare frumoasa, insa pe genunchi intinsi. Ambii genunchi mi s-au flexat invers. am cazut jos secerata de durere. Antrenorul a strigat: misca de acolo nenorocito. Insa nu am putut sa ma ridic. S-a apropiat de mine o colega sa ma ajute, asa cum sunt si aici pe forum colegi, insa antrenoarea a strigat: ia mana de pe ea, las-o sa se chinuie. M-am tarait pe fund pana la marginea salii si apoi 2 ore din antrenamentul ramas am facut exercitii de mers pe langa pereti sa pot ajunge acasa , in dureri insuportabile. la final am parasit singura sala. si m-am tarait o ora pana in statia de autobuz, o distanta de 10 minute in mod normal. Am asteptat in tacere autobuzul si cand a venit am ajuns in fata scarii si am izbugnit in plans. Nu puteam urca. Imi era imposibil sa imi indoi genunchii. un om de pe strada m-a vazut si m-a luat in brate si m-a dus in brate pana acasa si m-a predat parintilor mei.

imi este imposibil sa nu plang la fiecare amintire a suferintelor indurate fie copil fie adult.Si acum dupa mai bine de 30 ani. Dar toate acestea m-au intarit. Si mai tarziu da, Domnul m-a tras si m-a dus langa Munte. Unii se lauda cu urcatul in Munte facand declaratii pompoase omenirii dar cati oameni strabat oceane de suferinte din care sunt trasi de Dumnezeu in Munte.
Off-topic: Nu cred ca antrenorul si antrenoarea in cauza erau certamente fiinte umane. Probabil ca aratau fizic a asa ceva, dar pe dinauntru... Cum ii zicea don Juan lui Carlos Castaneda: "nu tot ce vezi pe strada si arata ca un om chiar si este".
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 11:14:38
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Interesant că ai reacționat doar la fragmentele care ți-au ciupit orgoliul. Simptomatic, nu crezi?

Sau te pomenești că ego-ul inflamat e doar o acoperire în lupta pentru "apărarea credinței"!?

Mă gândesc să nu te las totuși fără mângâierea unui răspuns la dilemele tale, dacă tot m-ai folosit pe post de "prieten imaginar" ca să le exprimi.

Nu-mi provoacă greață un islamist sincer în trăirea lui, nici un hindus devotat hindușiei lui, chiar dacă orizontul nădejdilor lor este iluzoriu. Ei pot fi recuperați pentru Hristos, întrucât fantasmele lor metafizice nu sunt autoamăgiri confecționate din cioburi de adevăr.

În schimb mă dezgustă coloniile tot mai numeroase de ortodoxiuri care invadează intestinele pravoslavnice, îmbolnăvind organismul eclezial cu agitația lor toxică. Acești paraziți ai dreptei credințe fac mai mult rău Bisericii decât toți păgânii, masonii și heterodocșii la un loc, fiindcă zădărnicesc altoirea mlădițelor tinere pe Viță prin promovarea ostentativă a unei evlavii nevertebrate, contaminată de sectarism larvar.

Acestea fiind scrise mă retrag din discuție, pentru că deja am exagerat cu sucul de lămâie. Hasta la vista!
Splendid! As adauga ca mai degraba obsesia antiecumenista seamana cu efectul Toxoplasmei asupra mintii gazdei: un oarece control subtil, dar staruitor.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 12:45:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Tu gresesti Cataline , punand aceasi placa de mii si mii de ori !
Deja numarul celor care cred in ecumenism a crescut datorita tie si Mihaelei . Lumea a cam inceput sa se cam sature de astfel de lectii repetate la nesfarsit si ai adus si aduci mari deservicii credintei tale unice si de nepatruns , caci ortodoxia este complet altceva decat trambitarea ta repetata si obsesiva .
Pun punct definitiv discutilor cu tine pe acest forum si poti citi si raspunsul dat aici :http://www.crestinortodox.ro/forum/s...114#post506114
Ai grija de tine , de pasii tai si pe unde calci in viata !
Un "ecumenist " superconvins !
Punct
Cristi, acestea eu cred ca le spui pentru ca te-am contrazis. Nu cu mult timp imi multumeai pentru mesajele pe care le postez si le aprobai. Dimpotriva, ultima data cand m-ai apostrofat spunand sa imi fie rusine a fost cand am luat apararea userului catolic Mihnea, asadar faptele conteaza nu vorbele.
Eu sunt ferm convins ca acesta e adevarul, intotdeauna raspund cand se afirma invataturi gresite. Cei ce nu accepta adevarul se supara si uneori incep sa atace, scopul este propovaduirea doar a invataturilor moderniste, sunt deranjati de critica adusa ecumensimului.
Gandeste-te cum se simte cineva care stie care e adevarul si se spun neadevarurile acestea ca si cum ar fi ortodoxe, unii ortodocsi sunt iritati si daca un eterodox spune ceva contrar invataturii ortodoxe, cu atat mai mult un ortodox. Dar vezi ca de multe ori atat eu cat si cei ce nu accepta conceptiile acestea moderniste raspund fara sa atace, doar cei ce nu le accepta fac asta.
Nu e tocmai adevarat, sunt multi pe forum care nu accepta niciun ecumensim, dar nu toti scriu despre asta. In schimb cei ce au aceste conceptii sunt mai prezenti pe forum, 3-4 sunt mai agresivi, 4-5 moderati, se poate discuta linistit cu ei. Probabil de aceea si unii din cei ce nu sunt de acord cu ecumenismul nu stau mult pe forum sau nu mai scriu, nu le place sa fie ironizati sau atacati. Probabil sunt jumatate si jumatate, eu chiar am constatat ca s-au mai redus cei ce aveau aceste idei, nu au crescut (ai uitat ca de curand Daniel scria chiar despre aceste lucruri). Marturisirea adevarului ii bucura doar pe cei ce iubesc adevarul, atat pe cei ce-l stiau cat si pe cei ce nu-l stiau. Pe cei ce nu sunt in adevarul si nu vor sa-l accepte ii supara foarte tare, niciodata nu am fost apostrofat de cineva care nu avea idei moderniste, numai de cei ce le aveau. Eu scriu moderat, as vrea sa scrie mai mult despre aceste lucruri, ca sa nu mai fiu eu nevoit sa imi rezerv din timp, cred ca se scrie chiar prea putin despre aceasta erezie. Si nu e nicio scapare, daca nu scriu eu se va gasi altcineva sau altii sa scrie, pentru ca e un forum ortodox, nimeresc pe forum si ortodocsi, care nu vor fi de acord sa taca atucni cand se afirma lucruri neortodoxe ca si cum ar fi ortodoxe.
Cristian Badilita a argumentat trecerea la greco-catolicism faptului ca ortodocsii nu au vrut sa accepte ecumensimul si filocatolicismul promovat de el si l-au criticat, ca sa le faca in ciuda s-a convertit. Citez din scrisoarea sa: "În 1991 am recunoscut oficial, prin semnătură, la parohia romano-catolică din Botoșani, autoritatea Papei, fără să renunț vreo clipă la tainele, tradiția sau ritualul ortodoxiei. Întrucât am obosit să-mi irosesc energia și, în fond, darul lui Dumnezeu dând cu capul în ziduri de beton (asta e BOR la ora actuală) doresc sa fiu primit în episcopia greco-catolică de Oradea, pe care o păstoriți."
Ca sa spun si opinia mea (si probabil si a altora ce nu accepta alte invataturi neortodoxe), sunt absolut convins de adevarul ortodoxiei, nu sunt ortodox pentru ca asa s-a intamplat sa ma nasc, ci eu am ales (fiind agnostic, am studiat apoi si alte religii, cand am devenit ortodox urmaream emisiuni protestante, chiar am dat si un pomelnic la o biserica catolica).
Iubesc ortodoxia, nu am nevoie sa o combin cu alte invataturi protestanto-umaniste, cred tot ce invata Biserica. Cum spunea cineva, daca la fapte nu suntem nici pe departe fata de sfinti, macar dreapta credinta sa o avem pe care o aveau si sfintii. Fiecare stie doar ce poate intelege in acel moment, dar situatia se poate schimba in viitor, sper ca va fi si cazul tau.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 12:51:09
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Crestinismul e inclusiv, nu exclusiv, el trebuie sa cuprinda si sa unifice totul prin Hristos.

Nu unitatea trebuie cautata, ci Hristos."Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis."(Ioan 17, 21) [COLOR=#0000ff]http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?p=506114#post506114[/COLOR]
De fapt acestea e un citat des utilizat de cei ce au astfel de conceptii, dandu-i o interpretare modernista. Am mai explicat la ce se refera, se refera la Trupul lui Hristos, adica Biserica lui Hristos si nu la o uniune interconfensionala. Altfel si neoprotestantii spun ca il cauta pe Hristos si cred in El.
P.S. Reamintesc ce am mai scris, ecumensimul nu inseamna doar o unire sincretica, are si un pachet moderat pentru cei ce nu pot accepta deocamdata unirea sincretica. Acest pachet spune ca poti ramane in credinta ta, chiar o poti considera printre cele mai bune sau chiar cea mai buna, dar sa nu nesocotesti nici alte credinte. Dreapta credinta e ceva depasit, ereziile sunt neintelegeri din trecut, oricum erezia poate avea biserica si poate mantui, nu au nicio importanta. Nu are importanta nici Biserica lui Hristos, ori esti in Ea ori nu tot acelasi lucru e, oricum se mantuiesc toti cei care fac fapte bune, eventual sa si creada in Hristos.

Last edited by catalin2; 27.02.2013 at 13:50:22.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 13:17:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Ei nici chiar așa. Hai să fim corecți. Are vreo două, trei plăci. Una cu ecumenismul, una cu dreapta credință, una sfinții părinți...le tot rotește...

Ai uitat de alții. Oricum nu cred că datorită unor useri noi ar trebui să credem în ceea ce ei susțin. Asta ține de echilibrul fiecăruia, cât de stabil e în credința sa.
Ovidiu, iar ai strecurat o ironie rautacioasa, in mesajul urmator dai niste sfaturi, dar le poti aplica si tu, dupa parerea mea tu ai de multe ori mesaje ironice si rautacioase (nu vorbesc doar de mine), ai putea sa spui si tu duhovnicului despre aceste lucruri, iti dai seama ca nu e tocmai un lucru pozitiv.
In cazul tau acum am vazut cartea pe care o dai in semnatura ta, am inceput sa o citesc. Din moment ce ai trecut-o acolo banuiesc ca ai citit-o si esti de acord cu ce scrie acolo, nu stiu de ce afirmi lucruri opuse pe forum. Daca tu crezi ce scrie acolo eu nu pot decat sa fiu de acord cu tine, exact acele lucruri le spun si eu dar mult mai moderate. Ba chiar imi si cer scuze ca am spus ca ai avea unele conceptii ecumeniste.

Asadar ultima carte data de tine este "Ecumenismul fara masca", citez de acolo:
"Ecumenismul se dovedește a fi – și vom aduce în continuare în acest sens destule elemente doveditoare serioase și de neclintit – o creație satanică a puterilor întunericului. Este o erezie imensă și înfricoșătoare sau mai bine zis o panerezie, o sinteză de religii, filosofii și tradiții care urmărește o unitate nefirească și grotească.
Este o înșelăciune vicleană urzită de un plan satanic care susține că nimeni poate vorbi în nicio credință de un Adevăr unic, absolut și unitar, deci nici în ortodoxie. Ecumenismul este asemenea unei tornade înspăimântătoare care se pregătește să dărâme, după cum speră, Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică" a Lui Hristos. Este un uragan sălbatic al puterilor întunericului, care își concentrează toată nebunia distructivă împotriva mai ales a ortodoxiei, pentru a o nimici și a o face să dispară.
Și aceasta pentru că știe, că numai ortodoxia deține adevărul nefalsificat și că numai prin ea omul se poate mântui. Este vorba de un război puternic de care, din păcate, cei mai mulți nici nu-și dau seama."
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 13:24:05
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Wow ce urate sunt ultimele pagini. Cum v-ati strans voi "cei duhovnicesti" sa o ridicati din greseala pe dobrin7m folosind duhul blandetii.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 13:40:53
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Wow ce urate sunt ultimele pagini. Cum v-ati strans voi "cei duhovnicesti" sa o ridicati din greseala pe dobrin7m folosind duhul blandetii.
Te inseli, e doar dragoste, chiar daca vezi invers, ecumenismul propovaduieste doar dragostea.
Reply With Quote
Răspunde