![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sa va raspund la ce mi-ati cerut: 1. Botezul lui Corneliu: "Atunci Petru a zis:"se poate opri apa ca sa nu fie botezati acestia care au primit Duhul Sfanta, ca si noi?" Si a poruncit sa fie botezati in Numele Domnului Iisus Hristos" (Fapte 10:46-48) . Cine au fost cei peste care S-a pogorat Duhul Sfant (si au fost botezati)? O spune vers. 44: "Pe cand rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorat Duhul Sfant peste toti cei ce ascultau Cuvantul". Intrebare: cati bebelusi ascultau Cuvantul rostit de Sfantul Apostol Petru? 2. Lidia. Fapte 16:14 ne arata ca inaintea botezului a avut loc o propovaduire a Cuvantului. Poate fi propovaduit Cuvantul unor bebelusi? 3. Crisp. Fapte 18:8 ne spune ca "Crisp, fruntasul sinagogii, a crezut in Domnul impreuna cu toata casa lui. Si multi dinte corinteni, care auzisera pe Pavel, au crezut si au fost botezati". Propovaduirea Cuvantului, ascultarea Cuvantului si credinta celui care se boteaza sunt conditii ale botezului crestin? Le poate indeplini un bebelus? Daca da, atunci sa fie botezat. 4. Stefana. "Da, am botezat si casa lui Stefana" (1 Corinteni 1:16). " c[B]asa lui Stefana s-a pus cu totul in slujba sfintilor"[/b] (1 Corinteni 16:15). Intrebare: cati bebelusi s-au pus in slujba sfintilor? In definitiv, nu varsta este o conditie a botezului, ci conditiile despre care ne invata Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli. Pot fi botezati si bebelusii daca asculta Cuvantul si cred in cele auzite, lucru pe care trebuie sa-l marturiseasca (1 Petru 3:21). Citat:
Nu sunt pentru ca au crescut. S-au facut mari. La fel ca si in casele lui Corneliu, Crisp, Stefana. V-a raspuns altcineva. Nu va pot satisface curiozitatea. Poate o stiam, poate nu o stiam. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 18:43:56 |
| penticostalii | redandrei90 | Intrebari utilizatori | 162 | 08.01.2013 13:08:26 |
| Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 21:48:00 |
| Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 02:33:12 |
|
|