![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai crezut intr-o dogma si nu in Domnul Iisus Hristos. Ai crezut intr-un Iisus Hristos dogmatizat, zugravit intr-o simpla acumulare de cunostinte mai mult sau mai putin legate intre ele - logice -, ai crezut intr-un personaj si nu in Persoana. Ai crezut intr-o poveste cu happy-end in care te-ai si vazut gata mantuit. E ca un film de hollywood cu happy-end, adica de prost gust. Ori tocmai faptul ca erai convins de finalitatea happy-end a propovaduirii te-ai "botezat": dar credinta este "incredintare a celor nadajduite", ori dta.erai deja incredintat de cele viitoare, ti s-a vandut o "idee de botez" prin care primeai o certitudine - ca de te vei "boteza" la ei te vei mantui. Dta.te-ai "botezat" din certitudine, deci NU DIN CREDINTA! Imi pare rau! In aceste circumstante botezul pruncilor este mult mai de folos decat cel al adultilor pentru simplul motiv ca pruncii sunt atat de curati CA NU POT FI INSELATI CA OAMENII MARI, lor nu poti sa le vinzi certitudini de mantuire pentru ca, in curatia lor, ei ii descopera dintr-o privire pe escroci.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 01.03.2013 at 20:49:59. |
|
|||
|
|||
![]()
Am crezut si cred in Dumnezeu si in fagaduintele Sale. Imi doream din toata inima sa fac un legamant cu Dumnezeu. Atunci am inceput sa caut o biserica a carei doctrina sa fie cat mai apropiata de Sfanta Scriptura. Am gasit acea biserica si am facut legamant cu Dumnezeu, prin botez crestin.
P.S. Nu ati nimerito cu niciuna din nascocirile dvs. despre mine. Nu m-a inselat nimeni. Eu am cautat prin mai multe locuri pana am gasit ceea ce trebuia sa gasesc. M-am rugat pentru aceasta si Dumnezeu M-a ajutat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce scrie in acel pasaj, din Faptele Apostolilor, cap. 2? Cui se adresa Sfantul Petru? "5. Și erau în Ierusalim locuitori iudei, bărbați cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer. 14. Și stând Petru cu cei unsprezece, a ridicat glasul și le-a vorbit: Bărbați iudei, și toți care locuiți în Ierusalim, aceasta să vă fie cunoscută și luați în urechi cuvintele mele; 41. ...în ziua aceea s-au adăugat ca la trei mii de suflete. " Erau doar barbati acolo? Femeile ce au facut, si-au astupat urechile? De ce scrie atunci doar despre barbati? Pentru ca in acele timpuri si inainte erau trecuti doar barbatii, vedem si in Vechiul Testament sau la inmultirea painilor: "21. Iar cei ce mâncaseră erau ca la cinci mii de bărbați, afară de femei și de copii. " Asadar oricum nu erau trecuti copiii si femeile de obicei. Cele trei mii de suflete se putea referi doar la barbati sau la toti, barbati si femei, eventual copii. Nu spune nici ca s-au botezat copii, dar nici ca nu s-au botezat. Asadar tot timpul se va scrie de barbati, femeile erau considerate impreuna cu copiii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca acum analizezi daca nu cumva ortodoxia spune adevarul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei, așa e bine? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu, asta era argumentul neoprotestant, ca nu scrie in Sfanta Scriptura de botezul copiilor, noi avem dovezi ca se practica botezul copiilor din primul secol. Argumentul ortodox e foarte simplu, nu e doar teoretic: din crestinii botezati cand erau copii unii au ajuns sfinti facatori de minuni, la fel cum facea si Iisus. Din adventistii sau neoprotestantii botezati la maturitate nu a ajuns nimeni sa faca si minuni, nici chiar cei mai "induhovniciti" dintre ei.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
penticostalii | redandrei90 | Intrebari utilizatori | 162 | 08.01.2013 12:08:26 |
Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 20:48:00 |
Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 01:33:12 |
|