Citat:
În prealabil postat de AlinB
Banul.
|
Banul, ca banul, dar se smintesc suflete. Ei zic ca este o sticluta cu un Arhanghel si cand colo iese dracu cand desfaci capacul. Si sunt destui ortodocsi care merg la simpozioanele astea.
Citat:
O parte din raspunsuri sunt aici.
Faptul ca nu e ostil medicinei alopate cum sunt alti homeopati (avem si pe forum) este doar o strategie.
Nu atat faptul ca era alchimist e problema - a fost o perioada cand alchimia avea un iz stiintific.
Adevarat.
|
Ai rupt putin in bucatele. Incercam sa fac o paralela cu ce a spus dr.Chirila si ce au spus autorii din cartea mentionata de Zaharia, pentru a le compara si vedea ce ma incurca defapt. :)
Citat:
Asa zisa dilutie homeopatica inseamna de fapt ca substanta initiala dispare practic din solutia finala.
Citeste postarea de pe link -ul de mai sus.
Concentratiile din medicina alopata sunt de asa natura incat sa aiba un rol in organism (deci vorbim de o interactiune bio-chimica, masurabila si verificabila stiintific) si totodata sa evite efecte secundare sau mai rau - intoxicarea.
Inca o data, nu confunda lucrurile - in homeopatie nu exista practic "substanta activa" ci se vorbeste de niste proprietati care nu gresim numindu-le "magice", pentru ca nu au la baza nici teorie nici practica care sa corespunda rigorii stintifice sau chiar logice - daca e sa aprofundam lucrurile.
Inca o data - ca si efect medical, homeopatia este cel mult placebo.
|
Am citit ce ai raspuns si pe celalat topic, nu mai zic si acolo.
Cred ca ai dreptate cand spui ca incruc homeopatia cu fitoterapia.

Credeam ca doar unii medici amesteca descantecele cu compozitia tratamentului, asa cum sunt cei care amesteca fitoterapia cu ortodoxia si cu practicile pagane. Intelesesem ca tratamentul in sine e ok si altii mai aduga descantece si asa. Cand defapt cred ca este invers. Spiritualitatea e la baza, tratamentul in sine este doar praf in ochi. Similar cu sticlutele alea care spun ca iei 3 picaturi de 5 ori pe zi timp de nu stiu cate zile si apelezi sursa de lumina si nu stiu ce patesti.
Am citit putin din cartea Oanei Iftime, am sarit direct la capitolul homeopatie si ortodoxie si nu zice de bine nici dansa. Chiar il critica pe dr.Pavel Chirila. No, asta este.
Citat:
Poate sa o practice, dar trebuie sa fie ignorant (adica sa nu inteleaga ce si cum e de fapt) sau sa-si faca pacate constient fiind ca inseala oamenii.
Nu inseamna ca daca ii inseli din postura de ignorant, tu insuti fiind inselat, nu ai pacat.
|
Cum am zis mai sus, credeam ca este o parte buna si una rea, unii medici cu descantece, si altii la locul lor. E drept ca pana azi, nu m-a interesat prea tare. Am auzit de ea, am mai citit franturi, dar nu mi-a trezit curiozitatea pana acum cand am vazut pe site-ul Maicii Siluana, acel video cu dr.Pavel Chirila. Si pana acum am auzit numai de bine de Maica, nu ca acum ar fi altfel. De acolo curiozitatea si confuzia. :) Bine ca m-am lamurit. Merci ptr. ca ai avut rabdare sa imi explici si sa imi desenezi :)).
Citat:
Despre ce vorbesti mai exact?
|
Cancerul ar fi un exemplu.