![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dorința de cunoaștere am manifestat-o mai sus; cât despre "pozelitismul advent", vă rog să recunoașteți că n-am cerut (eu, ori alt adventist) nimănui să se boteze în Biserica Adventistă. |
|
||||
|
||||
![]()
Prozelitismul are multe fete, activitatea d-voastra pe forum avand inclinatii evidente inspre aceasta directie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce vă feriți să dați un răspuns tranșant? În definitiv, sunt convins că cunoașteți răspunsul. Eu nu-l știu, dar dvs. ați dovedit-o de atâtea ori că aveți cunoștințe bogate de dogmatică ortodoxă. Last edited by centesimusseptimus; 02.03.2013 at 12:26:27. |
|
||||
|
||||
![]()
Din moment ce refuzati cu obstinatie sa parasiti forumul, in ciuda banarilor (meritate de altfel), ajung sa cred ca dorinta de a face prozelitism bate orice farama de bun simt. Vina noastra e ca va raspundem si reluam la nesfarsit aceleasi teme, facandu-va jocul.
Last edited by ioanna; 02.03.2013 at 12:34:04. |
|
|||
|
|||
![]()
O spuneți cu atâta convingere, de mai să vă cred. Un forum e făcut pentru a alunga userii de alte convingeri, ori tocmai pentru discuții și schimb de păreri?
On topic: - Are vreo importanță dogmatică scufundatul de trei ori în apa botezului? - Are vreo importanță dogmatică stropirea ori scufundarea la botez? - Are vreo importanță dogmatică (respectiv simbolică) botezarea "pe spate" la penticostali (și alți neoprotestanți)? |
|
||||
|
||||
![]()
Osutafaraunu, intrebati-i pe penticostali si pe adventisti daca pentru ei are o importanta dogmatica botezul "pe spate", nu pe mine, caci nu fac parte din comunitatea lor. Eu nu cred ca are, ci este o randuiala canonica, nu dogmatica. Din punct de vedere dogmatic, botezul trebuie facut in numele Sfintei Treimi.Intreita scufundare s-a savarsit inca de la inceputul Bisericii. O singura cufundare a inceput sa se practice incepand din sec.V in Apus, pe fondul combaterii arianismului, dorind a se arata unitatea fiintiala intre Persoanele dumnezeiesti. Botezul s-a savarsit dintotdeauna prin cufundare sau in cazuri deosebite (cum ar fi cele de boala) prin turnare. Stropirea e o randuiala a unor comunitati protestante, pe care o consider o pierdere ecleziologica inregistrata de acestia.
Citat:
Nimeni nu alunga un om ce vine cu o deschidere sincera spre dialog, insa va fi banat cel care calomniaza si denigreaza in mod repetat, pentru a pune capat unui dialog neproductiv. Eu ma retrag, las pe altii sa dialogheze cu d-voastra daca isi doresc. Sincer, m-am lamurit in privinta d-voastra. O dupa amiaza frumoasa. Last edited by ioanna; 02.03.2013 at 13:42:07. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
[din punctul meu de vedere] nu cred că este nici măcar o "rânduială canonică", ci este impusă pur și simplu de dimensiunile baptisteriului. Dar să vedem ce opinie au confrații noștri... Citat:
Înțeleg că aceasta e o chestiune delicată, datorată atât conflictului dogmatic Apus-Răsărit, cât și chestiunii Trinității contestată tot mai mult în diferite cercuri (și nu mă refer aici doar la martorii lui Iehova), de aceea nici nu mă leg de ea. Vedeți, neopotestanții consideră botezul -pe lângă celellalte aspecte menționate deja pe acest topic- un simbol al îngropării omului cel vechi și al renașterii lui în Hristos, așa cum subliniază și Biblia (Rom.6,4). De aceea, e impropriu să fii îngropat de trei ori, mortul de regulă fiind băgat în pământ o singură dată în cadrul actului înmormântării. Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pe profetul David.
|
|
||||
|
||||
![]()
atunci fa si tu asa si nu te mai lua dupa "invataturile" Lenutei
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
penticostalii | redandrei90 | Intrebari utilizatori | 162 | 08.01.2013 12:08:26 |
Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 20:48:00 |
Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 01:33:12 |
|