Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2013, 11:09:01
centesimusseptimus centesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 27.02.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pe bune?! Si mai spui ca esti adeptul Sola Scriptura pe care se vede ca nu o cunosti! Uite ce spune David: "Că iată întru fărădelegi m-am zămislit și în păcate m-a născut maica mea" (Psalmii 50:6). In Biblia Cornilescu Psalmul 51:5. Asta arata ca NICI un om nu se naste fara pacat. Unul SINGUR a fost: Iisus Hristos
Aici intrăm într-un alt mare capitol controversat: "păcatul strămoșesc" pe care vrei să mi-l servești drept dogmă. Vina adamică nu se moștenește. Ceea ce se moștenește, este o fire (o natură) păcătoasă. Bebelușii n-au nicio vină pentru păcatele părinților, ei moștenesc doar o natură degradată în urma păcatului. Fiecare e responsabil pentu păcatele proprii și pe acestea trebuie să le mărturisească și să le părăsească.

Deci nu vreau să intru în acest nou subiect până nu s-a lămurit chestiunea dogmatică mult mai ontopic de care amintea rădăcinoasa digitală:

Citat:
Citat:
În prealabil postat de patrunjeluldigital Vezi mesajul
Deci, are importanță dogmatică dacă cel botezat e cufundat de trei ori sau doar o dată? Din punct de vedere penticostal și din punct de vedere ortodox. Acesta ar fi primul aspect.

Al doilea aspect: are importanță dogmatică faptul că botezatul matur din filmulețul postat de dvs. stătea cu mâna afară din apă în momentul cufundării? Din ambele puncte de vedere.
Încearcă te rog un răspuns, căci doamna Ioanna văd că evită subiectul deși l-a inițiat.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2013, 11:17:07
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusseptimus Vezi mesajul
Încearcă te rog un răspuns, căci doamna Ioanna văd că evită subiectul deși l-a inițiat.
Nu l-am evitat, dar am realizat ca nu va agreea niciun raspuns venit din partea ortodocsilor, intentia sa e doar de a ne contra. Cu oamenii care nu arata deschidere spre cunoasterea celuilalt, ci intra pe forum doar pentru a face prozelitism adventist, nu are sens sa discuti. Daca eu as intra pe un forum adventist, as face-o sa le cunosc mai bine modul de gandire, din ce perspective vad ei, nu sa "fac ordine" in casa lor, ca nu urc mai sus daca le arat cat de cazuti sunt. In mod evident, patrunjeluldigital era mai preocupat de prozelitism.

Last edited by ioanna; 02.03.2013 at 11:22:53.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2013, 11:20:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Nu l-am evitat, dar am realizat ca nu va agreea niciun raspuns venit din partea ortodocsilor, intentia sa e doar de a ne contra. Cu oamenii care nu arata deschidere spre cunoastere, ci intra pe forum doar pentru a face prozelitism adventist, nu are sens sa discuti.
Nici nu trebuie să-l "agreeze" (în definitiv chiar dvs. spuneți că pozițiile sunt ireconciliabile), e suficient să cunoască dacă e o poziție oficială și dogmatică, ori nu.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2013, 11:24:02
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nici nu trebuie să-l "agreeze" (în definitiv chiar dvs. spuneți că pozițiile sunt ireconciliabile), e suficient să cunoască dacă e o poziție oficială și dogmatică, ori nu.
Pentru asta nu trebuie sa intre pe forum, ci sa consulte catehismul ortodox si lucrarile dogmatice. Insa, asa cum am spus, dansul a aratat ca intentia sa e prozelitismul adventist,nu o dorinta sincera de a cunoaste un punct de vedere diferit de al sau. N-are sens sa-ti pierzi timpul il polemici inutile, din moment ce lipseste deschiderea celuilalt.

Last edited by ioanna; 02.03.2013 at 11:27:36.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2013, 11:27:16
Banned

Implicit

Citat:
Pentru asta nu trebuie sa intre pe forum, ci sa consulte catehismul ortodox si lucrarile dogmatice.
Insa, asa cum am spus, dansul a aratat ca intentia sa e prozelitismul adventist,nu o dorinta sincera de a cunoaste un punct de vedere diferit de al sau.
De ce vorbiți așa? De când e pe forum a avut ocazia, chiar din partea dvs. să afle multe lucruri necunoscute lui până acum...
În catehism de pildă nu scrie nimic de mâna rămasă afară din apa botezului. Chiar circulă o glumă pe tema asta printre adventiști (fără legătură cu botezul ortodox).
Reply With Quote
Vechi 02.03.2013, 11:47:38
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
De ce vorbiți așa? De când e pe forum a avut ocazia, chiar din partea dvs. să afle multe lucruri necunoscute lui până acum...În catehism de pildă nu scrie nimic de mâna rămasă afară din apa botezului.
Osutafaraunu, nu e nici prima data, nici ultima,cand va bateti joc de noi sau practicile noastre. Stiu ca sunteti incorijibil, persiflarea e adanc inradacinata in firea d-voastra si se pare ca ii molipsiti si pe alti adventisti :) Nu era nicio mana in afara, se tinea cu palma de marginea stancii, dar si ea i-a fost scaldata in apa, daca asta va era problema.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din ce stiu eu apropae nimeni nu va accepta ceva diferit de ce crede, nu doar adventistii, ci chiar ortodox daca ar fi. Doar cel ce cauta adevarul sau poate vedea intelege, de aceea s-a si scris ca au ochi dar nu vad si au urechi dar nu aud, trebuie sa iubeasca adevarul.
A cunoaste nu-i sinonim cu a accepta, deci nu pretinde nimeni sa accepte, doar ei au convingerea lor, insa eu ma astept ca heterodocsii care intra pe un forum crestin-ortodox o fac pentru ca isi doresc sa cunoasca mentalitatea altora, modul in care privesc ei, se apropie de ei cu iubire si intelegere, insa constati ,din pacate, cel putin in cazul adventistilor ce s-au perindat pe forum, ca nu exista aceasta deschidere si sinceritate, nu exista dorinta de cunoastere, ci scopul e infierarea invataturii ortodoxe si angajarea sustinuta in prozelitism advent. Adventistii raman astfel in ignoranta, plini de preconceptii legate de invatatura ortodoxa, pe care majoritatea nu o cunosc, ci doar isi imagineaza eronat cum gandim noi, cum justificam noi unele practici si invataturi.

Last edited by ioanna; 02.03.2013 at 12:14:41.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2013, 12:15:18
Banned

Implicit

Citat:
Osutafaraunu, nu e nici prima data, nici ultima,cand va bateti joc de noi sau practicile noastre.
Exact atât cât ați demonstrat și dvs. prin problema botezului "pe spate". Deci...

Citat:
Nu era nicio mana in afara, se tinea cu palma de marginea stancii, dar si ea i-a fost scaldata in apa, daca asta va era problema.
Nu am nicio problemă, v-am mai spus. Întrebam doar dacă are importanță dogmatică din p.d.v. ortodox botezul cu mâna afară (respectiv cu mâna doar stropită- în cazul acesta dacă e corect botezul prin stropire și nu prin imersiune) și scufundarea de trei ori. Atât.

Citat:
nu exista dorinta de cunoastere, ci scopul e infierarea invataturii ortodoxe si angajarea sustinuta in prozelitism advent.
Dorința de cunoaștere am manifestat-o mai sus; cât despre "pozelitismul advent", vă rog să recunoașteți că n-am cerut (eu, ori alt adventist) nimănui să se boteze în Biserica Adventistă.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2013, 11:46:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Nu l-am evitat, dar am realizat ca nu va agreea niciun raspuns venit din partea ortodocsilor, intentia sa e doar de a ne contra.
Din ce stiu eu apropae nimeni nu va accepta ceva diferit de ce crede, nu doar adventistii, ci chiar ortodox daca ar fi. Doar cel ce cauta adevarul sau poate vedea intelege, de aceea s-a si scris ca au ochi dar nu vad si au urechi dar nu aud, trebuie sa iubeasca adevarul. E si un argument pentru care nu toti pot veni in BO chiar daca ar vedea orice argument sau minune, depinde pe ce sol cade samanta.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2013, 14:17:20
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Aici intrăm într-un alt mare capitol controversat: "păcatul strămoșesc" pe care vrei să mi-l servești drept dogmă. Vina adamică nu se moștenește. Ceea ce se moștenește, este o fire (o natură) păcătoasă. Bebelușii n-au nicio vină pentru păcatele părinților, ei moștenesc doar o natură degradată în urma păcatului. Fiecare e responsabil pentu păcatele proprii și pe acestea trebuie să le mărturisească și să le părăsească.
si vrei sa te cred pe tine (sau pe tanti Lenuta) sau pe profetul David?
Reply With Quote
Vechi 02.03.2013, 14:18:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
si vrei sa te cred pe tine (sau pe tanti Lenuta) sau pe profetul David?
Pe profetul David.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 17:43:56
penticostalii redandrei90 Intrebari utilizatori 162 08.01.2013 12:08:26
Cum sa vorbim cu penticostalii ? IonutS Secte si culte 282 28.03.2012 20:48:00
Botezul in BOR orthodoxia.i.thanatos Botezul 594 26.01.2010 01:33:12