Citat:
În prealabil postat de stefan florin
doamna Ioana ti-a zis intr-un mesaj anterior ca Sf. Ignatie Teoforul, ucenicul Ap. Ioan (mort in anul 107) recomanda botezul intantil. Asta arata ca inca din primul secol crestin (sau cel putin la sfarsitul primului secol d.H.) se practica botezul infantil. Cum se face ca NIMENI in Biblie nu a criticat aceasta practica? Pavel a criticat anumite practici in epistolele sale de FOARTE MULTE ori. Chiar Ap. Ioan critica anumite practici necrestine in Apocalipsa (scrisa in jurul anului 95,deci destul de tarziu) cum ar fi faptele nicolaitilor, numai ca de botezul infantil NICI O POMENEALA. Cum se face ca NIMENI nu a criticat botezul infantil in Biblie?
|
Îți spun eu cum se face:
1. Eu am încredere în Cuvântul lui Dumnezeu, nu în cuvântul oamenilor. E dovedit faptul (de către cercetători sinceri ortodocși, nu adventiști!) că epistolele sf. Ignație sunt pline de interpolări și adăugiri târzii. Unele fiind în întregime falsificate în secolele următoare.
2. Practica curentă în timpul apostolilor era botezul adulților, făcut la cerere, în urma propovăduirii Cuvântului și în urma credinței (chiar și a faptelor) candidatului la botez. Acesta depunea chiar mărturie prin acest botez. Cam asta spun
toate exemplele de botez din Noul Testament. Dacă ai alte exemple (de prunci botezați, ori de maturi botezați în absenta credinței ori a mărturisirii) biblice, te rog să le aduci.