Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.03.2013, 18:56:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Cu alte cuvinte din acest pasaj reiese ca trupul mistic al lui Hristos are madulare bolnave, si nu unul ci multe, asa ca intrebarea vine in mod natural:
- mai poate fi numit viu un trup care are multe madulare bolnave sau el se afla deja in pragul mortii?
Desigur, pentur ca pana la urma toti oamenii sunt pacatosi, harul ce ii uneste este sfant si Capul Bisericii, Hristos, oamenii nu sunt sfinti, iar sfintenia Trupului nu depinde de pacatele oamenilor. Probabil aici se refera la cei opriti de la impartasanie.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2013, 20:36:26
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Desigur, pentur ca pana la urma toti oamenii sunt pacatosi, harul ce ii uneste este sfant si Capul Bisericii, Hristos, oamenii nu sunt sfinti, iar sfintenia Trupului nu depinde de pacatele oamenilor.
Daca lucrurile stau asa atunci pentru ce ii mai venerezi pe sfinti? Din moment ce toti sunt in acelasi har ce ii uneste.
Iar sfintenia este putin sau chiar deloc acceptata ca traire de omul crestin datorita scuzelor aberante promulgate cu multa ravna de intelect pentru firea asta "pacatoasa".
Reply With Quote
Vechi 08.03.2013, 22:18:48
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Daca lucrurile stau asa atunci pentru ce ii mai venerezi pe sfinti? Din moment ce toti sunt in acelasi har ce ii uneste.
Iar sfintenia este putin sau chiar deloc acceptata ca traire de omul crestin datorita scuzelor aberante promulgate cu multa ravna de intelect pentru firea asta "pacatoasa".
Un sfant nu devine sfant de capul lui, cand venerezi un sfant recunosti in el lucrarea lui Hristos, de asta sfintii au cercul acela galben in jurul capului in icoane. Aceea e lumina lui Hristos care a stralucit in acel om.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 15:30:12
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Un sfant nu devine sfant de capul lui, cand venerezi un sfant recunosti in el lucrarea lui Hristos, de asta sfintii au cercul acela galben in jurul capului in icoane. Aceea e lumina lui Hristos care a stralucit in acel om.
Nu ai inteles ideea. Intrebarea era daca este posibil ca un "madular" sa fie "bolnav" sau "mort" in situatia in care se afla intr-un har viu, lucrator, sfintitor, hristic, asa cum s-a revelat prin sfinti cu o putere care depaseste orice "bariera" materiala.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 16:55:39
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Nu ai inteles ideea. Intrebarea era daca este posibil ca un "madular" sa fie "bolnav" sau "mort" in situatia in care se afla intr-un har viu, lucrator, sfintitor, hristic, asa cum s-a revelat prin sfinti cu o putere care depaseste orice "bariera" materiala.
Sigur ca da pentru ca harul nu lucreaza singur ci lucreaza impreuna cu vointa noastra. Mort nu stiu, cred ca numai cei anatemizati de Biserica mor.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 20:41:09
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Sigur ca da pentru ca harul nu lucreaza singur ci lucreaza impreuna cu vointa noastra. Mort nu stiu, cred ca numai cei anatemizati de Biserica mor.
Daca pe dvs va multumeste acest raspuns atunci eu zic : " lasă morții să-și îngroape morții lor"
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 21:57:24
rainrainbow rainrainbow is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2013
Implicit

Citat:
Daca pe dvs va multumeste acest raspuns atunci eu zic : " lasă morții să-și îngroape morții lor"
nu e frumos sa participi la propria ta inmormantare fiind inca viu cu trupul.
te poti intoarce oricand la Hristos.asta daca ti surade ideea de vesnicie,de tine depinde

Last edited by rainrainbow; 09.03.2013 at 21:58:43. Motiv: adugare
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 22:00:19
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rainrainbow Vezi mesajul
nu e frumos sa participi la propria ta inmormantare fiind inca viu cu trupul.
Nu e nici o problema fiindca eu sunt nemuritor cu trupu' , daca nu ma crezi o sa pun o fotografie cu mine iar la judecata ne vedem. OK? 4 ani nu e mult sincer.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 22:15:54
Banned

Implicit

Citat:
oamenii se sfintesc nu se nasc sfinti sau nu sunt doar duhuri sfinte ci si oameni care au devenit sfinti.
exista o venerare,care o poti lua ca pe o supraapreciere si stima,respect pt oameni model si daca se poate dorinta de a le calca pe urme.oamenii aia s au sfintit pt ca au cautat fericirea si au gasit o,prin multe eforturi si necazuri au gasit o intr un final.nu vezi ca oamenii nu mai cred in fericire?se insala amarnic.daca vei trai cu mintea in cer si cu picioarele pe pamant,daca gura ta,gandurile tale vor rosti neincetat sau macar de cateva ori pe zi numele lui Hristos si al Maicii sale(vezi rugaciunea inimii),atunci ochii mintii ti se vor deschide si vei afla fericirea.sfintii sunt singurii pe care trebuie sa i luam drept modele de viata pt ca principiul lor este dragostea,iar superficialitatea lumeasca nu si are locul in acest gen de traire fericita.nu trebuie sa luam exemplu lumea.pt ca majoritatea asta este afectata de indoctrinarea impusa de antihrist,care inca sta la panda.el se bazeaza pe materialism,placeri lumesti si lipsirea de orice sentiment de dragoste fata de aproapele,prefera sa ne rupa de sensul vietii sa nu mai stim incotro s o apucam,asa ne manipuleaza mai usor.exista multi crestini cu numele care se vor lepada la prima amenintare,asculta i pe sfinti nu pe oamenii amagitori ai epocii noastre.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2013, 22:28:00
Banned

Implicit

Citat:
Nu e nici o problema fiindca eu sunt nemuritor cu trupu' , daca nu ma crezi o sa pun o fotografie cu mine iar la judecata ne vedem. OK? 4 ani nu e mult sincer.
revolta nu aduce nimic bun.si in cazul diavolilor si in cazul oamenilor,ea este absurda.
nu as avea cum sa te cred pt ca necuratu nu poate tasta pe net,doar daca omul e stapanit de el.un spirit nu poate atinge ceva material-tastele,doar prin intermediul cuiva.
si daca ar fi asa,s ar face de ras,ar fi un motiv in plus pt crestini sa se distreze putin :)
prezenta diavolului aduce tulburare in om si nu simt nimic de genul asta,asa ca n ai cum :))
"ne am vazut'' mai repede decat te ai asteptat si n ai fost prea politicos,noaptea iti da puteri?ce?ziua nu ti iei vitaminele? :))
Reply With Quote
Răspunde