![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
După cum spune Pavel, Legea a fost o călăuză spre Hristos, dar legea nu avea putere să dea libertatea, nu avea puterea să distrugă trupul de moarte care ne apasă; numai în Hristos și în Duhul Sfânt, numai prin Hristos, prin Jertfa Lui și prin Înviere ne este cu adevărat deschisă poarta libertății în speranța căreia am fost făcuți, dar pe care nu o aveam; în sfârșit, nu mă apuc să repet tot ce am scris mai sus. Creștinul nu denigrează și nu anulează legea, chiar dacă este sub har iar nu sub lege, ci doar o pune la locul care i se cuvine, pentru că legea nu are aceeași importanță în religie pentru un talmudist ori pentru un creștin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cărui stăpân slujește: lui Dumnezeu sau lui Mamona. Acesta este miezul alegerilor omenești, dincolo de diverse văluri ale aparențelor formale și, pe temeiul acestei alegeri, ale cărei sensuri și implicații au fost nuanțate de Hristos prin toată Lucrarea Lui pe pământ, proces care se continuă permanent în Biserică de la începuturi până azi, se petrece și Judecata. "Facă-se voia ta" este, pe scurt, răspunsul Domnului la Judecată. Care voie? Aceea, pe care ai ales-o și ai cultivat-o în decursul întregii tale vieți, la răscrucea faptelor văzute și nevăzute - Dumnezeu sau Mamona, asta-i tot, iar Biserica este mediul în care învățăm și reușim să alegem bineplăcut Domnului, spre mântuirea noastră. Așa înțeleg și cred că stau lucrurile. Last edited by cezar_ioan; 19.03.2013 at 01:42:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau poate vezi o diferență între "libertatea deplină" și "libertatea autentică"...? Apoi cum vine zdrobirea morții ȘI învierea în Hristos și în Duhul? Sunt lucruri diferite, cu puteri și mijloace diferite? Poți să reformulezi spre mai bună înțelegere, te rog? Ceva mai simplu, ca pentru omul din popor (cazul meu), dacă se poate... |
|