Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2013, 19:54:30
antoniap
Guest

Implicit

O femeie l-a intrebat pe părintele Amfilohie de la Manastirea Diaconești cum să lupte cu desfrânarea. Părintele a povățuit-o ca în primul rând să se îmbrace mai smerit. Dacă purtăm chipul lui Dumnezeu în exterior și in interior, cu ajutorul Său, putem ieși invingători in lupta cu patimile.

O doamnă imbrăcată elegant a mers la un funcționar să rezolve o problemă importantă. A vrut să-i ofere un plic cu bani, dar el a refuzat. A devenit, însă, curtenitor. La următoarea intâlnire, doamna respectivă a trecut mai întâi pe la biserică și a rămas cu capul acoperit crestinește, cu batic, nefardata. Și-a căntărit mai bine cuvintele, a fost mai eficientă și nu a mai smintit prin aspectul ei exterior.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 20:17:43
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit parere !

poate,zic si eu, e firesc ca o domnisoara tanara sa se imbrace intr-un anumit fel, potrivit cu varsta la care trebuie sa-si gaseasca,provoace sau atraga un partener,sau chiar mai multi ,din care pe urma sa aiba de unde sa-si alega unul,cel mai potivit pentru dansa !!!

cu totul ,mai putin firesc, mi se pare ca o femeie maritata sa fie imbracata "provocator",ca si cum ar vrea parca sa revina in rolul de "domnisoara"...desi, psihanalistii spun mereu ca tendinta inconstienta a fiecarei femei in varsta este de a incerca cu disperare sa redevina "tanara",adica capabila de exercitiul seductiei !!!
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 21:52:20
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
poate,zic si eu, e firesc ca o domnisoara tanara sa se imbrace intr-un anumit fel, potrivit cu varsta la care trebuie sa-si gaseasca,provoace sau atraga un partener,sau chiar mai multi ,din care pe urma sa aiba de unde sa-si alega unul,cel mai potivit pentru dansa !!!

cu totul ,mai putin firesc, mi se pare ca o femeie maritata sa fie imbracata "provocator",ca si cum ar vrea parca sa revina in rolul de "domnisoara"...desi, psihanalistii spun mereu ca tendinta inconstienta a fiecarei femei in varsta este de a incerca cu disperare sa redevina "tanara",adica capabila de exercitiul seductiei !!!
Este firesc,dar daca domnisoara se dezgoleste in mod gresit atrage toate regnurile de barbati si multe vieti au fost stricate doar de la prima relatie cu un barbat(daca a fost una gresita).Daca nu duce la casatorie,mai cunoaste unul,mai umbla cu altul si fata se poate trezi batrana,pacatoasa si tot nemaritata.
Daca este serioasa, atrage barbatii cu respect pt aceleasi valori si are sanse sa se poata mantui in cadrul unei familii,sa nasca copii,sa aiba alaturi un barbat care s-o respecte ca om nu s-o cantareasca comercial cata carne are de dat!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 25.03.2013 at 21:59:47.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2013, 20:09:52
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit Cum i afecteaza pe barbati imbracamintea colegelor

O "tinuta" foarte reusita in timpul serviciului
Attached Images
File Type: jpg SN851963.jpg (49,2 KB, 18 views)
Reply With Quote
Vechi 07.05.2013, 05:53:13
hmmsrbls hmmsrbls is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.03.2011
Implicit

O veche zicala spune ca ochii care nu se vad se uita.
La fel se uita ochii si la un buric bine dezvelit. )
Reply With Quote
Vechi 11.05.2013, 05:47:53
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit Fiara

Sfîntul Teofan Zăvorîtul - Mîntuire în viața de familie

"Despre privitul la femei

Nu știu dacă este sfârșit ispitelor ce vin de la vederea și ascultarea femeilor. Atracția față de femei ne este pusă în fire. Ca atare, cred că dacă nu-ți vine să vomiți când vezi femei, ci se întâm*plă chiar pe dos, încă nu e nici un păcat... Păca*tul începe de la poftite - iar de poftire se poate fugi întotdeauna. Firește, este mai bine să nu vezi femei și să nu stai de vorbă cu ele, dar nu se poate. Prin urmare, este nevoie de răbdare, de trezvie, de pază a inimii și de luptă cu sine. Domnul este aproape! Cuviosul loan Colov spune: „Când se apropie fiara, mă sui în copac". La Domnul trebuie să scăpăm..."

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2013, 14:33:53
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Unhappy

foarte urat, suntem un nivel mai jos decat primatele. daca la femeie nici sa nu privesti nici sa nu asculti , la ce suntem bune? la servit numai? cand crestini vorbesc asa urat despre femei ce pretentii sa mai avem de la ceilalti barbati , ce iese din gura lor.... Dumnezeu cu mila