Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2013, 19:05:58
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
In rest,cred ca totusi discutam putin cam pe langa subiect: eu nu sustin extremismul de nici un fel,fie el roman sau maghiar.
-pai stai putin nu fugi acum,ideea e ca doamna a zis ca exista asa ceva acolo ,tu ziceai ca romanii se inteleg cu maghiarii sau secuii, ca nu sunt probleme,uite ca sunt si statul roman prin armata si politie trebuie sa le rezolve ,daca altfel nu se poate.

-s-au uitat vremurile de demult ,am uitat de istoria tarii,de inaintasii nostrii,de Stefan cel Mare.., Eminescu:

"...iubirea de moșie e un zid
Care nu se-nfiorează de-a ta faimă, Baiazid! "...

-am uitat de eroii nostrii,de adevaratul nationalism,ne-au spalat creierul comunistii astia atei si satanisti
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 02:03:42
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
aici gresesti. Secuii NU SUNT maghiari. Ungurii se trag din huni iar secuii din sciți. Ca maghiarii spun ca secuii sunt tot unguri, asta e o mare vrajeala de-a lor, dar realitatea este cu totul alta, in rest sunt de acord cu tine
Cum asa, Stefane? Ungurii din Romania vorbesc o maghiara putin arhaica daca e sa-i credem pe ungurii din Ungaria. Poate te referi la ceangaii din Moldova; aceia se pare ca sunt romani maghiarizati.

Daca le asa dor de patria lor strabuna, de ce nu se duc in Ungaria, asa cum sasii si svabii s-au dus in Germania?
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 03:38:21
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Insa nici macar asta nu a fost motivul pentru care am scris toate acestea,ci doar,ca gasesc putin cam tras de par,exagerat si artificial acest patriotism care peste noapte i-a lovit pe romanii nostri,care pana acum cateva saptamani nici nu-si bateau capul cu asemenea dileme existentiale.Sau,poate cine stie...erau prea ocupati cu a duce o lupta tacita impotriva masoneriei si eu nu mi-am dat seama! :))
Noi sa fim sanatosi,ca de pus paie pe foc se ocupa altii,care stiu ca sunt destui amatori sa toarne si ei gaz pe foc! Ca doar la unii romani paine poate sa nu fie,da' circ...e musai! :))
Vad ca a devenit foarte la moda cuvantul CIRC, indiferent ca se potriveste sau nu situatiei.
Ai uitat, Gabriela, ca acum cateva zile au defilat in tot orasul cu steagurile albastre ale "tinutului secuiesc"? Si ce "patrihot" era cel, care a tinut cuvantare si a cerut ca toata lumea sa stie maghiara, chiar si romanii, care locuiesc in tinutul lor, pe care au avut grija sa il curete de romani, de parca ar fi balariile din gradina... Acela DA, circ!
Deci nu s-au trezit romanii peste noapte si neavand ce face la acea ora, s-au gandit sa devina dintr-odata patrioti, ci au avut motiv intemeiat prin gravitatea manifestarii acelora.

Am citit reactia PM Ponta la actiunea de sustinere a fetei cu bentita, pe care a organizat-o sectorul 5 al Capitalei. Ponta s-a aratat surprins si s-a intrebat daca au o problema cu ungurii in sectorul 5... Urmand exemplul Premierului (!) intr-adevar initiativa romanilor cade in desuet, desi nu este sub nicio forma. Este doar un mod al acestuia de a sari peste probleme, atunci cand nu le poate rezolva. http://www.b1.ro/stiri/eveniment/pon...l-5-52637.html
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 09:13:23
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cum asa, Stefane? Ungurii din Romania vorbesc o maghiara putin arhaica daca e sa-i credem pe ungurii din Ungaria. Poate te referi la ceangaii din Moldova; aceia se pare ca sunt romani maghiarizati.

Daca le asa dor de patria lor strabuna, de ce nu se duc in Ungaria, asa cum sasii si svabii s-au dus in Germania?
doamna, secuii NU sunt unguri! Ce este asa greu de inteles?
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 09:26:41
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Da' ce sunt mă? Că nici români nu se dau.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 10:29:35
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Eu nu stiu cine zic teoriile daco-centrice ca sunt secuii. Poate ca nici nu sunt arieni, or fi semiti.

In schimb, stiu ceva sigur: stiu cu cine voteaza.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 10:29:54
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Da' ce sunt mă? Că nici români nu se dau.
am scris mai sus de unde se trag. Secuii sunt...SECUI. In rest poti si tu sa te interesezi pentru mai multe informatii
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 14:13:18
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Secuii sunt definiti ca fiind grup etnic maghiar.Mai departe nu stiu de ce ne complicam atat...
@antiecumenism - Cred ca totusi nu ai nimerit persoana pe care sa o abordezi cu astfel de provocari.Prin urmare nu voi intra in acest mic joculet,iar cine poate citi cu impartialitate spusele celorlalti fara a adauga sau a omite cu buna stiinta sa nu,anumite aspecte,este minunat...daca nu,imi pare rau,dar nu am timp de pierdut explicandu-ma si repetandu-ma la nesfarsit.
@Miha-Anca
In orice disputa,fie ea intre doua persoane sau intre doua grupuri de persoane,nu exista ca doar unul este imaculat,iar celalalt negru ca si taciunele,ca unii sunt ingerasi,iar ceilalti dracusori cu cornite! :) Prin urmare,circul este creat in egala masura atat de extremistii romani,cat si de cei maghiari.Insa,acesti oameni nu reprezinta un procent majoritar pentru nici una din cele doua nationalitati.Mai sunt si oameni care chiar au invatat sa convietuiasca armonios,au intemeiat prietenii,au afaceri impreuna,casatorii mixte etc si pe care acest circ ii afecteaza profund.Despre asta vorbim.
Si mai consider ca problema noastra este ca prea mult privim in curtea vecinului si cu mult prea putin in a noastra!Spre exemplu,as fi curioasa sa citesc si partea pozitiva a acestui patriotism proclamat atat de vehement in mediul virtual: concret in viata de zi cu zi,cum contribuiti fiecare pentru a mentine viu spiritul de roman? Multumesc ...
Vechi 26.03.2013, 16:39:55
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Sancțiuni pentru profesorii elevei din Covasna care a purtat bentița tricoloră de Ziua maghiarilor

http://www.gandul.info/stiri/sanctiu...rilor-10692119

"Directorii de la Liceul „Körösi Csomo Sándor” din Covasna, unde învață eleva care a purtat bentiță tricoloră de Ziua maghiarilor, au fost sacționați de Inspectoratul Școlar, arată un comunicat al Ministerului Educației. Directorul și cei doi adjuncți ai lui au fost sancționați cu mustrări scrise pentru gestionarea defectuoasă a situației în primele zile ale desfășurarea evenimetelor."

-Bravo domne ,asa da !
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 17:14:43
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Secuii sunt definiti ca fiind grup etnic maghiar.Mai departe nu stiu de ce ne complicam atat...
asta stii tu, dar adevarul este altul. Secuii NU sunt maghiari. Asta o stiu de la un istoric ce lucreaza la Institutlul Roman de Bizantinologie care se ocupa si cu etnogeneza poporului roman si a minoritatilor din Romania
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dan Puric presedintele Romaniei tot-Laurentiu Generalitati 218 10.11.2012 21:24:19
POCAINTA ROMANIEI iosif Pocainta 90 16.08.2011 04:07:59
De ziua Romaniei... silverstar Generalitati 2 01.12.2008 15:10:39
DESTEPTAREA ROMANIEI??? MARIUS_DANIEL Biserica Ortodoxa si Massmedia 8 29.05.2007 19:41:36