Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Explicația constă în faptul că pentru creștin educația sexuală înseamnă înfrânare, întrucât plăcerea de dragul plăcerii este neroditoare și fără sens. Erotismul pe care-l trăim de când s-a inventat contracepția se opune vieții în har, pe care o dorește creștinul. Pentru că toate câte le-a creat Dumnezeu au un rost. Iar când pierzi rostul, pierzi harul.
Pentru omul care nu caută harul, care dorește să trăiască lumește, admit faptul că contracepția este un păcat mai mic decât avortul.
|
Stiu in mare care este viziunea crestina si e foarte normal ca in cadrul bisericilor sau organizatiilor religioase sa fie promovata aceasta idee.
Eu ma refeream la faptul ca asociatiile anti-avort se opun educatiei sexuale in scolile de stat, adica intr-un mediu neutru din punct de vedere religios. Asta nu prea inteleg de ce se intampla, din moment ce cunostintele de acest gen au potentialul de a reduce numarul de avorturi.
Mi s-ar parea foarte logic ca educatia sexuala in scoli sa fie sustinuta inclusiv de crestinii practicanti, din moment de contraceptia este mai putin negativa decat avortul.