![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
N-a spus nimeni ca e furt, ca nu spargi tu codurile, insa tu te folosesti de un program piratat(furat).
|
|
||||
|
||||
![]()
tot hoț era și acela, chiar dacă scopul era "nobil", poate.
|
|
||||
|
||||
![]()
atunci când cumperi un bun despre care știi că este furat, cum se numește?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așteptam să introduci în discuție ”noi elemente” ca să susțină punctul tău de vedere și asta dovedește că erai în dificultate din lipsă de argumente. Este oare corect că dacă cineva a inventat ceva, atunci altcineva nu mai poate inventa nimic asemănător? Dacă și altcineva inventează ceva semănător, el să nu-și vândă ”marfa”? E corect să-l suspectez și să-l acuz că el a furat? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exista multe programe asemanatoare; programe care costa, au si varianta gratuita, mai simplificata.Insa sunt si cazuri in care tu stii sigur ca programul acela nu e asemanator, ci e identic cu cel original, stii ca e piratat, insa de nevoie, te folosesti de el, daca nu-ti permiti orginalul ce te costa cateva sute sau mii de euro, programul piratat fiind gratuit.Iti asumi un risc folosind programe piratate. La noi n-am auzit sa fi venit cineva in control la utilizatorii casnici, caci atunci 99,99% din populatia tarii ar trebui sa aiba dosar penal :) Last edited by ioanna; 02.04.2013 at 19:45:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Fac service calculatoare de ani de zile.
Pina acum ceva timp foloseam si respectiv instalam la altii programe sparte (pe bani). M-am lamurit ca nu e bine si de atunci am redus numarul lor la strictul necesar pe calculator (2 din cateva zeci cate aveam inainte); la altii nu le instalez. Daca insista, le pun cateva luate de pe internet dar nu le cer bani pentru ele. Ciudat, desi teoretic ar fi trebuit sa castig mai putini bani, castig mai mult... Iti recomand si tie sa nu le mai utilizezi ori cel putin sa le reduci numarul la minim. Pentru cei care spun ca nu e furt: e totusi munca cuiva. Poti gasi motive aparent bune pentru le folosi dar in final tot e gresit. Chiar daca e indirect, e tot furt. Dumnezeu a spus "sa nu furi", nu ca in anumite circumstante ai voie... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Una-i una, alta-i alta; care-i scopul? 25. Și El a zis către ei: Așadar, dați cele ce sunt ale Cezarului, Cezarului și cele ce sunt ale lui Dumnezeu, lui Dumnezeu.(Lc20, 25) La urma urmei, Dumnezeu are grijă de viața ta, dar dacă vrei să trăiești mai bine, mai comod, mai ușor, atunci trebuie să plătești pe măsură. Totuși rămân la părerea mea că drepturile de autor sunt profund imorale și, prin urmare, n-ar trebui să ne fie impuse prin lege ca să le urmăm. Chinezii nu au semnat convenția cu dreptul de autor; poate nici nu le-a fost propusă. Sigur ar semna-o dacă li s-ar plăti drepturi de folosire pentru hârtie, sticlă, praf de pușca... După mine nu există invenții, ci numai descoperiri; până și acelea de Dumnezeu rânduite. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moise nu cred ca scria software. Si Dumnezeu a dat Decalogul, nu legea patentelor si drepturilor de autor. Apropo, stii ca o parte din genele tale personale s-ar putea sa fie patentate de firme private? Deci existenta ta e un furt continuu.. Sinucide-te, ca sa fii un om moral.
|
|||
|
|||
![]()
Nu toate programele comerciale au echivalent in software free.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca te folosesti de banii respectivului, respectivul nu se mai poate folosi de ei. Daca folosesti un program "crackuit", oricine altcineva poate folosi acelasi program, fara ca faptul ca il folosesti si tu, sa-i dauneze in vreun fel. Citat:
Explicatia e mai sus.