![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Adica e fals ca pe The Pirate Bay gasesti alternativele gratuite la programele scumpe ?
![]() Era o gluma Alin. Si da, sunt de acord ca nu e un capat de tara sa folosesti programe piratate, dar totusi nu poti spune ca nu e pacat. Si sa furi cirese de la tanti X din curte e pacat, chiar daca ea o sa le lase sa sa pice pe jos. Sigur ca nu moare nimeni de foame pentru ca ne jucam noi jocuri sau citim o carte scanata de altii (macar de am citi-o ) si ca atata vreme cat exista diferente mari de venituri intre tarile lumii si intre saraci si bogati nu-i poti cere omului sa nu joace un joc sau sa nu vada un film sau sa nu foloseasca un program mai stiu eu ce doar pentru ca e sarac. Dar e totusi un pacat, macar sa tinem minte asta ca sa nu ne obisnuim sa furam cirese si sa trecem usor usor la altele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ca asa cum am spus, sunt "bunuri" dintr-o cu totul alta categorie.
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu-s din alta categorie. Sunt delicatese, adica poti trai si daca nu mananci cirese, si nu faci neaparat o paguba. Sunt totusi proprietatea cuiva si produsul muncii cuiva.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca tu maninci o cireasa, nimeni altcineva nu o mai poate manca. Nu este la fel cu un film de exemplu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa zicem ca nu moare de foame sau ca scoate cumva banii, dar cum ii dai inapoi timpul jertfit? timp care putea fi folosit in alt mod, in caz ca prevedea ce se va intampla.
Iarta-ma, Iarta-ma, Iarta-ma, Dumnezeul meu ! Pentru felul meu firesc, printre oameni cand pasesc, pentru traiul in zadar, Doamne Iarta-ma Tu iar, pentru nevegherea mea, de-a ramane-n voia Ta, pentru tot ce-a fost murdar, Doamne Iarta-ma Tu iar! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am auzit de nici un producator de software care sa dea faliment din cauza pirateriei. Dimpotriva, se pare ca piratare vine o data cu succesul (inclusiv cel financiar).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cine se aventureaza intr-o astfel de saga, isi asuma acest risc: ca software-ul lui sa fie folosit gratuit, piratat intai si apoi distribuit gratuit. Si in general cei care folosesc software piratat, sunt "setati" pe piratare. Daca software-ul tau nu poate fi folosit, cu siguranta vor gasi altul echivalent, pentru a nu plati, deci ei se exclud singuri din baza de platitori ai software-ului. Din nou, acest procent de 90% este fals, in realitate cred ca 5% din cei care nu platesc, ar plati cu adevarat produsul. Argumentul final referitor la afirmatia: cei care nu vor sa plateasca NU vor plati incerc sa-l exemplific prin multimea de aplicatii Android disponibile pe piata. Marea majoritate a utilizatorilor, alege sa foloseasca aplicatii gratuite. Cei care folosesc aplicatii care costa, isi permit sa faca asta, si fac parte din utilizatorii care au profil de "platitor". Cred ca este o lectie foarte frumoasa de altruism piratarea software-ului pe care toata lumea ar trebui sa o invete. Lumea nu este numai profit, lacomie, licente, proprietate intelectuala si altele. Suntem oameni, pe aceeasi planeta. Ar trebui sa ne mai gandim si la altii in zilele acestea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu fac, printre altele, softuri pentru mașini unelte. Dacă tu te apuci și multiplici hardwate-ul și apoi copiezi softul făcut de mine pe noul hardware se cheamă sau nu că m-ai furat? Și nu vorbim de prejudiciu presupus, ci cât se poate de concret. La modul general, pentru a evita piratarea softului se poate folosi linuxul sau mai nou androidul. Există programe pentru aproape orice.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
1. Aplici orice strategie legala sau ilegala ca softul tau sa fie singurul de pe piata, inabusind orice posibilitate de a apare produse alternative? 2. Cel care copiaza softul, o face ca sa-l vanda si sa-ti ia cota de piata, sau pentru uz personal? Citat: