Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2013, 19:16:31
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Eu unul nu m-am gandit niciodata ca sa raspunzi unui catolic la Hristos a Inviat inseamna rugaciune cu ereticii. Sa inteleg ca daca un catolic iti ureaza "Doamne ajuta" tu ca ortodox nu ai voie sa-i raspunzi la fel ca inseamna ca te rogi in comun cu ereticii.
Si acum o intrebare. Sa zicem ca va plimbati pe marginea unei prapastii adanci si deodata vedeti un catolic atarnat de buza prapastiei tinandu-se cu amandoua mainile ca sa nu cada. Sarmanul om va roaga sa-l ajutati. Ce faceti?
A. ii intindeti mana ca sa-l salvati
B. treceti nepasatoare mai departe
C. il calcati pe mana ca sa-si dea drumul in prapastie
O sa o luati drept o gluma. Pana la un punct asta si este.
Numai ca daca il ajutati inseamna ca savarsiti o fapta buna. O fapta buna e ca o rugaciune.Dar vai, omul e eretic. Inseamna ca ajutandu-l, v-ati rugat impreuna cu ereticii.
Asta e genul de logica pe care il folositi dvs.
Stau si ma minunez cum poate gandi cineva asa. Iata ca se poate.
Din cate ai observat, eu am folosit cuvantul ,,eterodox'', nu eretic. Nu am nimic cu omul catolic, musulman sau iudeu. E faptura lui Dumnezeu si sunt datoare sa-l ajut, daca-mi sta in putinta. Fapta e fapta si rugaciunea e rugaciune. Fapta mea nu-mi pune probleme de constiinta.

Insa e surprinzator chiar si pentru un catolic ca un ortodox sa pretuiasca atat de putin Ortodoxia incat sa salute public cu ,,Hristos a inviat!'' de sarbatoarea catolica. Ce e atat de greu de priceput?
Reply With Quote