Citat:
În prealabil postat de sophia
Eu totusi nu sunt lamurita cu anumite aspecte si intreb de curiozitate.
(Inteleg ca esti la al 5 lea copil, Cristina? Si sora ta face multi copii!)
|
Ai inteles bine, astept al 5-lea copil.
Citat:
1. Va propuneti un anumit numar de copii?
Sau lasati cati copii va da Dumnezeu (din nou, abstinenta nu o practicati?)
Concret cati copii va doriti?
|
Singurul lucru pe care mi l-am propus a fost sa nu imi omor copiii. Si singurul lucru pe care mi-l doresc este sa nu fiu fortata sa fac lucruri importiva constiintei si impotriva sanatatii mele. Dupa primul copil m-am prins ca deja unul e prea mult pentru puterile mele.
Citat:
2. Am citit undeva (in mai multe locuri) ca sunt femei care au dependenta de sarcina/nastere. Adica le place sa fie gravide si sa nasca. Nu pot trai fara.
Se intampla asta si la voi?
|
Daca ai stii ce m-am distrat... Nu am auzit de dependenta de sarcina si nastere si nici nu ma simt dependenta de asa ceva si nici nu cunosc pe nimeni care sa fi declarat ceva de genul asta. Bine, a fi gravida nu e numai greu si obositor, sunt si parti bune, dar pana la a fi asa de bine, e drum lung. Cat priveste nasterea, aceasta poate fi o experienta interesanta in ciuda durerii, dupa cum sustin unele mame care au nascut in conditii confortabile, in armonie cu propriul corp si cu natura... dar in Romania nasterea e o mizerie, o agresiune mojica a sistemului medical impotriva feminitatii. Am vazut ca in ultimii ani au aparut posibilitati noi, dar ca sa nu fii agresata, sa ai dreptul de a simti ce vrei sa faci, de a decide ce riscuri iti asumi, etc trebuie sa platesti bani grei, bani pe care majoritatea femeilor nu ii au, iar cele care au mai multi copii sunt cu atat mai oropsite. Cand fac socoteli, vad ca cea mai ieftina nastere in sistem privat (Maternitatea Eva din Brasov) costa cat toate cursurile extrascolare ale celor 4 copii pe care ii am timp de 6 luni, iar acesti bani ii obtin cu greu si nu i-as putea dubla...
Citat:
3. Cand ma refeream la uzura organismului ma gandeam la probleme de toate felurile, incepand de la partea de jos a organismului si care duce greul si pana la inima si alte cele. Nu aveti nici o urmare dupa nasteri repetate?
|
Organismul se uzeaza. Problema mare este atunci cand sarcinile-nasterile-alaptarile se tin lant. Cand exista pauze, e mult mai bine pentru mama.
Urmari in ceea ce ma priveste: dintii distrusi (dar nu o duceam bine la capitolul asta nici inainte, asa ca nu o pot pune doar pe seama sarcinilor), varice pe un picior, din ce in ce mai urate cu fiecare sarcina, dar care se reduc foarte mult cand ies din sala de nasteri... In afara sarcinilor, piciorul respectiv ma supara doar uneori, de obicei daca mananc multa grasime sau prajeala, ceea ce nu imi sta in obicei. Dupa a 3-a si a 4-a sarcina faceam crize de hipoglicemie aproape zilnic. Dupa ce am intarcat si ultimul copil mi-am revenit.
Citat:
4. Zilele trecute am vazut la televizor un experiment foarte interesant si care m-a pus pe ganduri. Un barbat din televiziune se pune de o vreme in postura diverselor grupe de oameni (batrani, alcoolici, oameni ai strazii etc., ca sa inteleaga cum se simt acestia, ce probleme si greutati au.
Zilele trecute s-a pus in postura de femeie. Printre altele a incercat sa umble cu o burta mare si de greutatea unui bebelus, sa doarma cu el, sa faca totul cu el. I s-a parut greu si foarte incomod.
Pe urma a mers undeva unde niste femei i-au pus un aparat special cu senzori si telecomanda care sa-i simuleze durerile nasterii. A ajuns sa urle si sa se zvarcoleasca de durere, ii curgeau lacrimile siroaie.
Era terminat cand s-a terminat "nasterea" si a zis ca el nu pricepe cum poate o femeie sa faca mai mult de un copil in aceste conditii. Este traumatizant.
Si inca la el nu s-a rupt nimic, nu a fost taiat, nu nimic.
A declarat ca admira puterea femeilor.
Si atunci intreb si eu: cum este posibil sa accepti sa induri asa traume in repetate randuri? Si inca sa mai fi si dependenta de ele?
|
Burta mare nu e nici pe departe cel mai greu lucru in sarcina, greturile, arsurile, varicele, hemoroizii, hipo/hipertensiunea, depresia sau irascibilitatea, somnolenta si sau insomnia, astea sunt mai greu de dus decat burta. Cu burta te obisnuiesti cat de cat, ea creste putin cate putin, pe de alta parte mai reduci si efortul zilnic...
Durerile nasterii sunt crunte, dar n-ai ce-i face, asta-i soarta. Bine este sa te pregatesti, cu gimnastica, masaj, tehnici de relaxare, sa ai o persoana calificata care sa te ajute si, mai ales, sa nu te incurce altii.
Citat:
5. Copiii sunt dati de Dumnezeu. Ce faceati daca nu va dadea, sau va dadea numai unul? Cum v-ati fi simtit? Ati fi si adoptat?
|
In momentul in care mi-as fi dorit sa am copii si era clar ca nu e posibil sa ii facem noi, as fi adoptat.
Citat:
6. Si sotii vostri isi doresc multi copii si pe voi numai gravide? Ca multi barbati nu pot asta...
|
Sotul meu nu isi doreste multi copii si nici sa fiu numai gravida, asta in primul rand pentru ca-i este mila de mine ca mi-e rau, ma doare una-alta, mi-e somn mereu si nu pot sa dorm. Dar ii plac femeile cu chip de mama... Mie imi spune ca arat mult mai bine cand sunt gravida si cand am copil mic, decat arat in restul timpului.
Citat:
Ma rog, as mai avea intrebari, dar ma rezum la astea.
|
Cand vrei, poti sa mai intrebi si altele.