![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
la asta s-au referit. dar în articolul citit de mine, se spunea că partea conștientă a minții noastre se poate opune subconștientului și poate schimba decizia. „Studiul nostru arată că deciziile sunt pregătite în subconștient mai devreme decât se credea până acum. În momentul în care intervine conștiința, cea mai mare parte a muncii decizionale a fost deja efectuată” "Așadar, chiar dacă liberul arbitru („free will”) e o iluzie, oamenii beneficiează de „free won’t” – adică au capacitatea de a acționa conștient pentru a împiedica acțiunea ce urmează unei decizii luate de creier." "Absența liberului arbitru nu înseamnă că suntem mașinării... Absența liberului arbitru înseamnă doar că sinele conștient este la curent cu doar o parte din deciziile creierului nostru." http://m.descopera.ro/stiinta/939673...fera-raspunsul |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Am auzit si eu de experimente de genul celei cu bobina dar asta arata altceva. Si anume ca, constiinta noastra e ceva diferit de materie, pentru ca omul ala isi da seama ca altcineva il controleaza. Poti face sa se miste materia, dar nu-l poti face pe el sa creada ca el a facut asta. Si nu prea are legatura cu vointa libera, e mai mult un gest reflex de genul celui cu ciocanelul in genunchi. Problema e ca se incearca introducerea utilitarismului ca fundament al moralitatii, si atunci trebuie negat ca individul reprezinta ceva special. Importanta e specia sau umanitatea, nu individul. |
|
||||
|
||||
![]()
La un recent atelier despre Evolutia Umana, desfasurat la Academia Pontificala de Stiinte, s-a conchis:
"Credinciosii religiilor abrahamice stiu ca punctul de plecare nu este o sansa amorfa sau un capriciu al sortii, asa cum a fost luat ca ipoteza de sceptici si materialisti (...) Crestinii stiu ca ei datoreaza originea lor Sfintei Treimi, care, cu un act de iubire, le-a permis un loc privilegiat spre a-L cunoaste si a-L iubi pe Dumnezeu si spre a fi servitori ai creatiei. Acest lucru fusese deja intrevazut de religii in general si, de asemenea, de filosofi pre-crestini". Sursa: http://www.casinapioiv.va/content/ac...manitatis.html
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si da, ce zici e corect – nici macar o dovada: evolutia n-are loc decit in imaginatia evolutionistilor. In general, pentru ca de aceea e predata de cind suntem mici in scoala: ca sa ucida notiunea de Dumnezeu in noi. Si uite in citi s-a reusit asta… Ca adulti, din doua mari motive: in ce priveste ateii, pentru ca le da un motiv “stiintific” sa fie atei (mai mult, acestor indivizi chiar li se pare ca a nu crede in Dumnezeu e un motiv de mindrie): iar in ce priveste “credinciosii”, pentru ca le da un motiv sa pretinda rang egal (adica “destepti”) in fata ateilor, pe care ii considera in mod gresit ca destepti. Caci ateii considera, in mod gresit, ca stiinta e de partea lor. Citat:
Asta desi Hovind a fost doar un profesor de liceu. Ceea ce spune e mult despre nivelul de logica si stiinta al evolutionistilor, pe care dealtfel i-a invins categoric in dezbateri… Interesant e ca nu exista vreun document oficial al natiunii americane care sa legitimeze impozitul pe venit la nivel national. Uluitor, nu-i asa? La fel cum nu exista vreun document care sa legitimeze scoala publica, la nivel national. Adica exact scoala care produce atei pe banda rulanta, caci de aceea a si fost infiintata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai daca scrii despre lucruri pe care nu le pricepi e normal sa te doara degetele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt de acord. E prost inteleasa de tine – si de toti evolutionistii teisti din lume. |
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
![]() Citat:
Nu exista informatii obiective in acest domeniu – si in nici un alt domeniu care din start include ideologie. Citat:
Si explica-mi si mie de ce dovezile contra evolutiei (precum schelete umane gigantice) au fost inlaturate sistematic din muzee, si chiar distruse. Alergi in cerc, si nici macar nu-ti dai seama. Iar Hovind i-a criticat pe acei creationisti (presupun ca te referi la AIG). Care e in final argumentul tau? Citat:
Iar in ce priveste pe cei care cred “ca pamantul este tanar” – hai s-o rezum rapid ca sa nu mai pierdem timpul. Nu conosc doi oameni care, citind Scriptura, sa aiba exact aceleasi concluzii. Deci, din nou, care e stirea? Si apropo, asta nu arata vreun defect al Bibliei – dimpotriva, arata defectele noastre, ale oamenilor. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ba sigur ca sunt. Povesti pentru naivi ca tine. Care in loc sa creada in Dumnezeu, cred in alti oameni ca si ei. Si culmea, se considera destepti si educati. Halal! Citat:
Citat:
Citat:
Si apropo, daca nu vezi tu ceva asta nu inseamna ca nu exista. Conform propriile tale “principii” de percepere a realitatii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|