Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Nu prea doarme pe moale conștiința ta, e clar că are un somn agitat..... 
|
Sunt un framantat de felul meu :) dar,raportat la situatia data,gasesc extrem de dificil sa tratez cu rabdare aceasta situatie din prezent,intrucat este de neinteles(oare?)cum am ajuns de la invatatura Noului Testament la asa ceva dar cumva la asta s-a ajuns,la aceasta stare de fapt.Chiar citeam azi analize puritane pe aceaste teme,munca,banii si rolul lor in comunitate si ajutorarea altora si am ramas surprins de cat de bine au anticipat erorile sistemului analizat de Weber.Insa din motive interesante,neasteptate dar prea lungi pt a le analiza acum sfaturile lor au fost ignorate.Incerc sa nu privesc in urma cu manie :)
PS: in Tara Sfanta,cand am ajuns la dudul lui Zaheu,simtindu-ma un urmas al lui pe anumite aspecte,m-as fi suit si eu in el dar,spre diferenta de situatia de pe vremea Mantuitorului,era protejat de un geam.Probabil ca multi prea multi ca mine au avut acelasi sentiment,de-a lungul timpului, de a simti brusc nevoia de a se sui in el si a privi in zare.Asa de multi incat cadea saracul copac cu noi si trebuia protejat :)