Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Ca sa dau un exemplu concret, sa ne ferim in felul acesta de comparatiile cu alte tari, unde si salariile sunt mult mai mari, o sa vorbesc de cazul unei colege de munca. Castiga 1500ron, platea chirie 250 euro (proprietarul nu ii voia in lei ci in eruro). Ca sa ii ajunga cat de cat banii, mai statea cu o prietena ca sa imparta chiria dar fara ajutorul parintilor nu se descurca.
Voi ce credeti despre acest lucru. Poti sa fii un bun crestin luand unui om o mare parte din salariu doar pentru ca il lasi sa stea in casa ta?
Stiu ca astea sunt preturile si inchirierea apartamentului este doar o afacere, dar daca ne gandim la salariile din Romania, credeti ca este bine sa te bucuri de acesti bani? Un om fara frica de Dumnezeu nu isi pune astfel de probleme, dar cineva care doreste sa traiasca altfel, sa fie un crestin practicant, poate sa atraga harul lui Dumnezeu facand tot ce fac si ceilalti?
De multe ori platesti chirie tot atat cat platesti lunar la banca daca iti iei casa ta, dar nu toti reusesc sa faca credit din cauza salariilor mici. O familie care castiga 3000ron si plateste chirie 250euro plus intretinere si alte cheltuieli, nu se poate descurca. Nimeni nu face nimic, ma refer la clasa politica, dar nici crestinii nu privesc mai uman si cu mai multa intelegere realitatea, bucurandu-se de acesti bani, fara sa se gandeasca ca cei care ii dau (de nevoie) nu au suficient ca sa se descurce.
|
Buna seara,incep prin a va povesti problemele mele legate de inchiriatul casei.In 2007 am venit in Italia cu familia sa muncim.Aici platim chirie 300 de euro(locuim intr-un satuc)am inchiriat ap. care il am in Bucuresti la 3 baieti,dupa 2 ani am aruncat un camion de mobila au distrus aproape tot in casa,ap, arata exact ca in emisiunea curat murdar.am decis sa nu mai inchiriez dar am cedat nevoilor si am inchiriat din nou la 3 baieti proaspat politisti,saracii imi era mila de ei nu aveau unde sa stea se chinuiau pe la neamuri.unul dintre ei a stat cu noi in casa pana ni sa terminat concediul,parintiii lor erau foarte fericiti,toate buna pana cand dupa 2 ani sau hotarat sa plece fiecare pe strada lui( deja baietii aveau relatii)la terminarea contractului am fost la circa financiara sa verificam daca si-au achitat partea lor de impozit si........... aveam de plata 40 de milioane.Am uitat sa va zic ei plecase din ap. cu 1 luna inainte sa venim noi in tara.A trebuit sa ii caut pe la sectiile de politie unde lucrau sa pot recupera banii pt plata taxelor,am reusit sa recuperex cam 20 si ceva de milioane,restul pauza.Baietii nu numai ca au uitat cum i.am primit,ajutat .ca au avut un pret bun zic eu 250 de euro 3 persoane in ap. de 3 camere etc.dar de abea am reusit sa ne recuperam cheile casei.Acum in casa am primit o fata cuminte cu fratele ei imi platesc 200 de euro stau de 2 ani si ii multumesc BUNULUI DUMNEZEU ,sunt seriosi amandoi.Poate va intrebati dupa atatea peripetii de ce am inchiriat in continuare,am inchiriat pt. ca noi venim o data pe an in tara si nu pot deranja pe nimeni sa se duca sa aeriseasca sa deschida caldura iarna sa plateasca facturi etc.Asa ca sunt oameni care inchiriaza sa supravietuiasaca,oameni care se imbogatesc si oameni care sunt nevoiti.O seara buna tuturor,DOAMNE AJUTA!