Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2013, 08:39:28
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

De ce construim biserici în locul spitalelor, școlilor și a adăposturilor pentru săraci?(+comentarii)
Reply With Quote
Vechi 22.04.2013, 12:54:32
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

"Și singura care lupta împotriva acestor plăgi ale societății este Biserica lui Dumnezeu. Bisericile sunt în societate asemenea leucocitelor din corpul uman. Ele au menirea să-l despătimească pe om, să-l țină sănătos, departe de boala păcatului, păcatul care este singura cauză a suferinței umane."
Merită citit și articolul și comentariile de acolo.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2013, 17:40:12
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Și totuși, cifrele vorbește, ca să zic așa. Unu la cinci.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2013, 17:46:32
N.Priceputu
Guest

Implicit

Horațiu, poate n-ai citit argumentele aduse de Lucian. În timp ce școli sunt suficiente, pentru că au fost construite până în '90, când o generație anuală de copii era dublă față de acum, bisericile au fost și sunt insuficiente, în regimul comunist construindu-se foarte puține, iar altele dărâmându-se.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2013, 17:54:44
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Horațiu, poate n-ai citit argumentele aduse de Lucian. În timp ce școli sunt suficiente, pentru că au fost construite până în '90, când o generație anuală de copii era dublă față de acum, bisericile au fost și sunt insuficiente, în regimul comunist construindu-se foarte puține, iar altele dărâmându-se.
cred ca o statistică interesanta ar fi despre câte unități au fost renovate după '89.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2013, 20:09:48
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
cred ca o statistică interesanta ar fi despre câte unități au fost renovate după '89.
Am spus ca asta e o cu totul alta discutie. Dar cu siguranta nu asta e cea mai importanta. Daca vom avea tot confortul in scoli nu vom avea un sistem de invatamand mai eficient. Citisem un articol cu privire la rezultatele obtinute. Si concluzia a fost ca nu tin de confortul elevilor si nici de salariile profesorilor. Dar cu siguranta tin de profesori. Cand vom avea asa ceva vom avea si un sistem de invatamant performant.
Dar si profesorii, si preotii, si medici... nu pica din cer. Tot dintre noi sunt. Si conducatorii la fel.
Schimbarea societatii incepe cu fiecare dintre noi.

Si referitor la profesori: Exista profesori in varsta buni. Exista si acolo uscaturi. Destule. Dar sa privim spre viitor. Din nefericire putem sa generalizam. Profesori tineri cu "har" si pasiune nu prea sunt.
Cei care intra acum in sistemul de invatamant (ne referim la cel preuniversitar) sunt cei incapabili sa performeze in alt domenii. "Si asa nu stiu sa fac mai nimic. Ma duc acolo ca sa dictez dintr-o carte pot si eu". Grav. Foarte grav.
Vechi 23.04.2013, 14:38:41
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Citisem un articol cu privire la rezultatele obtinute. Si concluzia a fost ca nu tin de confortul elevilor si nici de salariile profesorilor. Dar cu siguranta tin de profesori. Cand vom avea asa ceva vom avea si un sistem de invatamant performant.
Dar si profesorii, si preotii, si medici... nu pica din cer. Tot dintre noi sunt. Si conducatorii la fel.
Schimbarea societatii incepe cu fiecare dintre noi.

Si referitor la profesori: Exista profesori in varsta buni. Exista si acolo uscaturi. Destule. Dar sa privim spre viitor. Din nefericire putem sa generalizam. Profesori tineri cu "har" si pasiune nu prea sunt.
Cei care intra acum in sistemul de invatamant (ne referim la cel preuniversitar) sunt cei incapabili sa performeze in alt domenii. "Si asa nu stiu sa fac mai nimic. Ma duc acolo ca sa dictez dintr-o carte pot si eu". Grav. Foarte grav.
Eu cred ca rezultatele in invatamant tin in mare masura de salariile profesorilor. Toti profesorii extrem de buni si pregatiti se vor orienta spre alt domeniu sau alt loc de munca, daca nu se vor descurca cu salariul din invatamant. Ce credeti ca il mai motiveaza pe un tanar competent si pregatit sa intre in invatamant cand salariul este extrem de mic, eu il gasesc umilitor. Si totusi mai exista profesori bine pregatiti (am cunoscut personal) competenti, care isi fac treaba cu profesionalism. Pentru acestia, jos cu palaria! Tot respectul si aprecierea.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2013, 20:18:10
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
În articolul cu pricina e făcută o paralelă între ce a făcut statul și ce a făcut Biserica. Practic e absurd să-i reproșezi Bisericii faptul că ea s-a străduit mai mult. Oamenii nu s-au dus din proprie inițiativă să doneze bani; în spatele fiecărei biserici ridicate stă strădania preotului, de regulă tânăr, care a fost pus acolo.
Mi-aș dori să avem și la guvernare oameni care să se străduiască pentru țară așa cum se străduiesc oamenii Bisericii pentru ea.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2013, 17:52:56
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
iar nu înțelegi :D
nu avem nevoie de școli noi. și așa subt multe cele construite în comunism.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2013, 18:09:24
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Poate se baga de cinci ori mai mult material in constructia unei scoli decat in constructia unei biserici.
Reply With Quote
Răspunde