Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2013, 17:25:37
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Kanedel Vezi mesajul
Eu cred cu tarie ca acest corp material al nostru dispare si el cu moartea noastra trupeasca,pamanteasca.Tinand cont de acest lucru,postul negru este bine venit pentru suflet.Sufletul,spiritul,nu are nevoie de hrana pamaneasca,ci de hrana Cereasca.Postul si/sau postul negru eu il privesc ca pe o testare a capacitatii noastre de a ne adapta unei altfel de VIETI.
Doamne ajuta!
uite ca nu crezi bine! Omul este trup si suflet. Trupul NU dispare. Asta e o erezei gnostica. Nu uita ce spune Crezul: astept invierea mortilor...asta nu arata ca trupul material nu dispare? Ca nu trebuie sa satisfacem toate poftele trupesti si ca trebuie sa postim...asta e o alta "poveste"
Reply With Quote
Vechi 22.04.2013, 18:30:47
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
uite ca nu crezi bine! Omul este trup si suflet. Trupul NU dispare. Asta e o erezei gnostica. Nu uita ce spune Crezul: astept invierea mortilor...asta nu arata ca trupul material nu dispare? Ca nu trebuie sa satisfacem toate poftele trupesti si ca trebuie sa postim...asta e o alta "poveste"
Iezechiel cap. 37: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=33&cap=37
Reply With Quote
Vechi 23.04.2013, 14:13:45
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Păi astea-s timpurile împlinirii proorociilor de la sfârșitul vremilor... astea-s vremurile învierii, astea-s vremurile Împărăției Veșnice a Domnului Dumnezeu cu oamenii! Voi nu mai știu după cine mergeți! Pentru El s-au jertfit înaintașii noștrii iar voi chiar vreți să-i faceți penibili?

Uite, exact așa am ajuns din pricina păcatelor noastre, dragă Fred!

Da' nu v-am zis cum era poreclit cel ce-i poreclise pe nărăviți:

1. Lăcomică-câcămare, 2. Malahell ochi de pui mort 3., Shareban-zgârciorbu', 4. Putoritar-văru'lu'Putifar, 5. Pismurâcărât unsuros și flocos, 6. Superștigu-Repetont, 7. Supăratu'-terminal, 8. Apreciadu-cu-știința, 9. Viclemantactic-Viclemantastic-Viclebombastick, 10. Isefăfefufătar-mare Găinar .

Pe el se autoporeclise singur ca să pară copilăros, să nu se vadă că era arțăgos și mocirlos, se auto poreclise cu sminteală să pară foarte copilăros: Pismuță-fentosan, dar defapt el era văr cu maimuța lu' Satan, un fel de gorilă pitică, iar porecla lui pe drept suna ca o rană-n piept cam așa, dacă nu se supără cineva: Neghinărăvaș în blană de iepuraș alb sau de leu... laș... pentru că nega cu viclenie ca să te lupți contra vântului și să ajungi pradă sofismului absolut apărându-l ca prostu', adică să fi asemenea lui: un zero sigur da singur și decăzut... mai rău ca la-nceput.

Și nu i-am epuizat pe toți, că ăști aveau și frați pe Lacomo Puținii, pe Malaihell cu sora sa Mamonica, pe Băbănel fire de spurcell, și mulți alții pe care nu-i mai amintesc ca să nu vă smintesc.

Last edited by vsovivivi; 23.04.2013 at 16:02:02.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2013, 16:36:02
Banned

Implicit

Pe scurt toată pilosopheala asta de mai sus stă într-o singură chestiuniune de agarici: negina-neghinei-neghinii neagă mereu ca să aprobe apoi sau aprobă mereu ca să nege apoi și din dialectica asta a auto-îndreptățirii își suge slavă desartă autoapreciindu-se pe sine din dragoste de sine pentru duhul minciunii măririi de sine căci așa se crede ca credulul că e o slugă foarte deșteaptă de judecător foarte competent...

Defapt Malahell se pregătește pentru o doză de grozăvie cu fete mult pe post de stârlici și pândă de prilej... pentru plăcerea răutății și poftele vicleniei, deci e simplu e sadic și păcătos fiindcă se mândrește cu trecutul celebru al altuia... pe care i-l fură prin asemănare.

Cam asta: 6 virtuoși păcătoși cu 60 de judecători păcătoși cu 600 de creduli păcătoși dă 666 de uniți în fățărnicie și răutate ascunsă, ca un fel de competenți foarte revoltați însă îmbrăcați cu toții în haină de biserică și de sfințișori... căci totul e pentru avere mamoniacă... adică pentru mândria slavei de la gLoome.

Last edited by vsovivivi; 24.04.2013 at 16:40:55.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2013, 16:50:25
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Pe scurt toată pilosopheala asta de mai sus stă într-o singură chestiuniune de agarici: negina-neghinei-neghinii neagă mereu ca să aprobe apoi sau aprobă mereu ca să nege apoi și din dialectica asta a auto-îndreptățirii își suge slavă desartă autoapreciindu-se pe sine din dragoste de sine pentru duhul minciunii măririi de sine căci așa se crede ca credulul că e o slugă foarte deșteaptă de judecător foarte competent...

Defapt Malahell se pregătește pentru o doză de grozăvie cu fete mult pe post de stârlici și pândă de prilej... pentru plăcerea răutății și poftele vicleniei, deci e simplu e sadic și păcătos fiindcă se mândrește cu trecutul celebru al altuia... pe care i-l fură prin asemănare.

Cam asta: 6 virtuoși păcătoși cu 60 de judecători păcătoși cu 600 de creduli păcătoși dă 666 de uniți în fățărnicie și răutate ascunsă, ca un fel de competenți foarte revoltați însă îmbrăcați cu toții în haină de biserică și de sfințișori... căci totul e pentru avere mamoniacă... adică pentru mândria slavei de la gLoome.
dacă tu ai publica un roman de 300-400 de pagini, s-ar acorda un premiu Nobel pentru literatura.
nu pentru autor, sau roman, ci pentru cel ce ar reuși să citească, cuvânt cu cuvânt, întreaga carte.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2013, 17:29:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
dacă tu ai publica un roman de 300-400 de pagini, s-ar acorda un premiu Nobel pentru literatura.
nu pentru autor, sau roman, ci pentru cel ce ar reuși să citească, cuvânt cu cuvânt, întreaga carte.
"Ulysse" de James Joyce. Premiul Nobel pentru literatura. Am incercat sa o citesc de vreo 7 ori. Cel mai departe am ajuns prima data: pana pe la pagina 10. Promit solemn ca am sa mai incerc a 8-a oara cand am sa ma calugaresc. Unii frati tin post aspru, altii nu vorbesc cu anii, mai sunt unii care se biciuiesc. Eu am sa citesc "Ulysse", de James Joyce.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 24.04.2013, 20:18:42
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
"Ulysse" de James Joyce. Premiul Nobel pentru literatura. Am incercat sa o citesc de vreo 7 ori. Cel mai departe am ajuns prima data: pana pe la pagina 10. Promit solemn ca am sa mai incerc a 8-a oara cand am sa ma calugaresc. Unii frati tin post aspru, altii nu vorbesc cu anii, mai sunt unii care se biciuiesc. Eu am sa citesc "Ulysse", de James Joyce.
nevointa poate să îmbrace diverse forme.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2013, 12:54:08
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Smile

Citat:
asta merita pusa la faza zilei!
abia acum am vazut-o!
Vechi 20.05.2013, 22:44:44
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Postarile lui vso...vivi sunt arma psihica suprema: iti buleste CPU-ul din cap degraba. Sincer, doar cind vad cu coada ochiului o postare a lui, simt migrena cum ma mangaie pe frunte.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2013, 16:41:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Postarile lui vso...vivi sunt arma psihica suprema: iti buleste CPU-ul din cap degraba. Sincer, doar cind vad cu coada ochiului o postare a lui, simt migrena cum ma mangaie pe frunte.
Păi nu mere din prima... ci abea la a doua sau a treia lectură... începi să pricepi ce s-a vrut să se spună de undeva... de undeva... de sus. Nici io n-am priceput încă... dar după durere te liniștești, nu-ți mai vine să...

...Și abea după ce vi se ard compet microprocesoarele, integralele și rezistorii, după ce vă pușcă umflându-se condensatorii și se afumă ledurile și sar toate siguranțele... abea apoi începeți să deveniți oameni buni adică oameni credincioși-statorcnici ca să vă aplecați și să nu mai dați cu capul de pragul de sus ca roboții robocopi... puii ăia alintați de năpârcă și de viperă și de pui de om cărora le mijesc cornițele contradicției făcând ei tot ce pot ca să devină neghine și apoi să cadă din lac în puțul fără fund ca beroii.

Defapt orice mâncare e bună, orice friptură făcută din orice animal sau insectă cu condița ca ea să nu fi crescut în apropierea celui necredincios care înjură sau blastămă sau minte fără rușine ca toți fățarnicii nemulțumitori și răzvrătiți în inima lor... deci de unde se spurcă toate ca să fie ele spurcate (adică necomestibile dacă nu vrei să te chinui și să te îmbolnăvești) rămânând așa pe veci și de unde se curăță toate ca să poate fi ele mâncate spre dragoste și sănătate pentru veci?

Pare-se că nimic nu e idol de curățenie sau de spurcăciune la nesfârșit ca și inerția din spațiul 4D născocit și modelat de științificii absurdului care cică în virtutea impulsului și fără Dumnezeu ți-ar permite să mergi drept la infinit.

Pusștiul ăla era locul unde a fost alungat cel spurcat... Nu e bine să-l deranjezi ca să te piardă și să-i adaugi noi păcate pe cap ca o sarcină eroică de dus, căci pici în ispitele lui... și de aia l-a dus Duhul acolo pe Hristos... pentru ca să-i încerce Credința.

Last edited by vsovivivi; 21.05.2013 at 16:56:39.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine mai tine post negru?! Daniel_7 Generalitati 55 09.02.2018 17:29:45
post negru tigruta25 Generalitati 20 14.09.2014 01:38:17
Postul negru bogdanc Sfintele Pasti - Invierea Domnului 20 04.05.2013 15:39:27
post negru cristina mioara Generalitati 28 29.07.2011 13:40:19
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12